Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu-Cristian Iane > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Sâmbătă, împreună cu Excelența Sa dr. Ion Jinga, ambasador extraordinar și plenipotențiar în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, delegația s-a întâlnit la Institutul Cultural Român din Londra cu reprezentanții asociațiilor românilor din UK, ai studenților români care învață aici și cu jurnaliști din mass-media de limba română. "Au fost discuții foarte interesante, am aflat despre dificultățile prin care trec romanii de aici, dar și despre romani care au succes în Marea Britanie. De altfel, despre aceste aspecte am discutat și cu românii pe care i-am întâlnit "neoficial" într-o călătorie cu metroul", a declarat Mircea Dolha.
Duminică, 2 iunie, delegația a participat la manifestările prilejuite de Ziua Copilului, organizate de Ambasada României la Londra. Delegația a participat la slujba de la biserica din cartierul East Finchley, alături de cca 400 de români. Cei 100 de copii au primit cadouri care să le amintească de România: tricouri, biscuiți "Eugenia" și ciocolată cu rom. Delegația s-a oprit și la un restaurant românesc din Londra, din meniul căruia nu lipsesc micii. "Mi-au părut mai buni decât mulți alți mici pe care i-am mâncat în România", a apreciat Mircea Dolha.
Ieri, la Ambasada României, delegația română condusă de Mircea Dolha s-a întâlnit cu domnul Keith Vaz, președintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor. Mâine, 4 iunie, deputatul Mircea Dolha și ambasadorul României la Londra, ES dr. Ion Jinga, sunt invitați la un dejun de lucru de către Lord (John Quentin) Davies of Stamford, președintele Comisiei parlamentare de prietenie cu România din Camera Lorzilor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 mai 2024, 9:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro