Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu-Cristian Iane > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

După o serie de articole defăimătoare la adresa românilor de pe teritoriul Marii Britanii, în ultimele două săptămâni Parlamentul României a primit vizita unei delegații conduse de domnul Keith Vaz, președintele Comisiei pentru afaceri interne. Miercuri, la București, domnul John Bercow, președintele Camerei Comunelor a avut întâlniri cu reprezentanți ai Camerei Deputaților și Senatului, precum și cu președintele Traian Băsescu.
La invitația omologilor britanici, o delegație de deputați români va întoarce vizitele demnitarilor englezi. Format din membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, grupul parlamentarilor români va fi condus de liberalul Mircea Dolha, vicepreședintele grupului, și îi va include pe deputații Aurelian Mihai (independent) și Ovidiu Cristian Iane (PSD).
"Discuțiile de la București au fost foarte pozitive și au reușit să sublinieze faptul că românii din Anglia s-au integrat extraordinar, contrar materialelor de presă rău-intenționate. Parlamentarii britanici au fost plăcut impresionați de situația reală din România, iar vizita noastră are scopul de a reconfirma necesitatea ridicării tuturor restricțiilor de pe piața de muncă engleză, începând de anul viitor", a declarat deputatul Mircea Dolha.
Delegația condusă de Mircea Dolha va avea sâmbătă, 1 iunie, o serie de întâlniri cu reprezentanți ai comunității române din Marea Britanie, cu reprezentanți ai studenților români la Londra, precum și cu oameni de afaceri români.
Duminică, 2 iunie, după ce delegația va asista la o slujbă religioasă alături de comunitatea română, delegația este invitată la un eveniment dedicat Zilei Copilului la Ambasada României la Londra.
Ziua de luni, 3 iunie, va debuta cu o întâlnire cu domnul Keith Vaz, președintele Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor, iar marți, 4 iunie, pe agendă sunt planificate întâlniri cu Grupul Parlamentar de prietenie cu România, condus de Lord Davies of Stamford, dar și cu alți membri ai Camerei Comunelor și ai Camerei Lorzilor din Regatul Unit al Marii Britanii. Tot marți, delegația condusă de liberalul Mircea Dolha are programat un dejun de lucru oferit de Lord Davies of Stamford.
Delegația română va reveni în țară miercuri, 5 iunie 2013.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 29 mai 2024, 9:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro