Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu-Cristian Iane > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnii deputați Ovidiu-Cristian Iane și Daniel Tudorache (Grup PSD)
Deputații PSD Ovidiu-Cristian Iane și Daniel Tudorache i-au adresat o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, prin care îi aduc la cunoștință lipsa unei infrastructuri pietonale adecvate din zona Complexului Social Odăi

Deputații au atras atenția asupra faptului că autoritățile responsabile care au realizat construcția Complexului Social Odăi nu au luat în considerare și dezvoltarea unei infrastructuri pietonale adecvate unei zone în care locuiesc numeroase familii.

p>

Aceștia au subliniat faptul că nici ulterior, când situația din zonă era deja cunoscută, nu a existat preocuparea pentru a delimita infrastructura rutieră de spațiul necesar destinat oamenilor care circulă pe jos.
”De asemenea, nici când CNADNR a realizat lucrările de reabilitare a centurii de nord a Bucureștiului, pe tronsonul Odăi nu s-a prevăzut nicio bordură sau delimitare de altă natură, având în vedere că în această zonă locuiesc familiile și copiii din complexul social.
Mai mult, între stația de autobuz 304 și cartierul de locuințe sociale nu este prevăzut niciun trotuar sau altă cale de acces în siguranță pentru locuitorii din zonă. Singura modalitate prin care aceștia pot ajunge la locuințe este de a trece pe o potecă îngustă de 50 cm, pe care poate circula doar câte o singură persoană. Situația este cu atât mai gravă iarna, atunci când porțiunea este acoperită de zăpadă”, a explicat Ovidiu Iane.
Parlamentarii au solicitat Ministerului Dezvoltării elaborarea imediată a unui plan de amenajare a infrastructurii care să cuprindă treceri de pietoni în vecinătatea complexului social, limitarea de viteză pe o porțiune de drum în acea zonă și asigurarea unei căi pietonale sigure pentru ca locuitorii să poată ajunge la casele lor și la stația de autobuz, fără să își pună în pericol viața, au conchis membrii Grupului PSD.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 mai 2024, 8:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro