Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu-Cristian Iane > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Ovidiu-Cristian Iane (Grup PSD)
Ovidiu-Cristian Iane, membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, a participat, în data de 17 februarie a.c., la întrevederea ce a avut loc la Parlamentul României cu prilejul vizitei oficiale a președintelui Republicii Moldova, aflat la final de mandat.


Principalele teme de discuție în cadrul întrevederii au vizat prioritățile Republicii Moldova și reformele necesare pentru consolidarea democrației și aderarea la Uniunea Europeană.

România și-a reiterat poziția cu privire la colaborarea instituțională în plan economic, politic și social, susținerea Republicii Moldova în adoptarea reformelor pro-europene și respectarea angajamentelor asumate la nivel european.
„Relația dintre România și Republica Moldova este una specială. Vorbim despre o bogată și frumoasă istorie care ne leagă. Vrem să îi sprijinim pe vecinii noștri de dincolo de Prut în lupta lor pentru reforma europeană, pentru dezvoltare și prosperitate. În acest sens, liderii români au făcut mai mult decât să promită susținere și să pozeze alături de oficialii moldoveni pentru a arăta relațiile de prietenie existente la nivelul celor două țări. Sprijinul acordat de către țara noastră Republicii Moldova s-a concretizat, de-a lungul ultimilor ani, prin acordarea asistenței financiare, dezvoltarea proiectelor de infrastructură, comerț și colaborarea în sectorul independenței energetice” a declarat Ovidiu Iane.
Discuțiile dintre președintele Nicolae Timofti și oficialii români au vizat și teme ce țin de provocările cu care acesta s-a confruntat în timpului mandatului său și măsurile de succes adoptate, șeful statului oferind detalii semnificative cu privire la progresul înregistrat de Republica Moldova pe parcursul ultimilor ani.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 23 mai 2024, 22:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro