Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu-Cristian Iane > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Ovidiu-Cristian Iane (Grup PSD)
Domnul deputat PSD Ovidiu-Cristian Iane i-a adus la cunoștință ministrului Adrian Curaj problema școlilor propuse pentru desființare din județul Suceava.

În întrebarea trimisă Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, deputatul PSD i-a adus la cunoștință domnului ministru Adrian Curaj numărul de școli care urmează să fie desființate, precum și numărul școlilor care au fost închise în ultimii șase ani.

”Pentru anul școlar 2016-2017 a fost lansată propunerea conform căreia opt școli și o grădiniță din județ urmează a fi desființate pe fondul numărului scăzut de elevi înscriși. De exemplu, trei școli din comuna Vadu Moldovei în care invata cate 13-14 elevi și trei școli din orasul Dolhasca în care invata intre 11-14 elevi. Aceste propuneri vin în ciuda faptului că, în ultimii ani, zeci de unități școlare au fost închise, în special în anul scolar 2010-2011, perioadă în care au fost închise patru școli generale, 38 de școli primare și 15 grădinițe”, a subliniat deputatul PSD în întrebarea trimisă Ministerului Educației.
Acesta a mai atras atenția asupra faptului că „închiderea unităților școlare în special în mediul rural unde se află cel mai ridicat grad de vulnerabilitate, prin prisma infrastructurii și accesului lacunar la servicii, poate contribui semnificativ la creșterea abandonului școlar și a ratei analfabetismului”, subliniind importanța întreprinderii unor acțiuni care să nu interfereze cu procesul de învățare al copiilor din județul Suceava.
În finalul documentului, deputatul PSD de Suceava a solicitat prezentarea planului avut în vedere de către Ministerul Educației pentru a le asigura copiilor din mediul rural al acestor școli din județul Suceava accesul nemijlocit la învățământ și comunicarea efectivului de autobuze școlare pus la dispoziția copiilor din județ.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 23 mai 2024, 20:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro