Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
iulian.lorincz@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ștefan-Iulian Lőrincz > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ștefan-Iulian Lőrincz (Grupul parlamentar al USR)

Premierul Cîțu este un om al faptelor, trebuie să-i dăm credit pentru asta: al faptelor care arată ce este rău cu clasa politică autohtonă, de ce este România unde e și de ce este nevoie de reforme adânci în multe domenii.

Premierul Cîțu a reușit. A pârjolit pământul după USR PLUS. Poate ridica pancarta cu „misiune îndeplinită”. A îndepărtat și ultimul semn de performanță în guvernare.
Acum, la dânsul în cabinet se merge pe principiul: reformele să fie, dar să nu se facă, sau dacă se fac, să fie „pe ici pe colo, și anume în punctele esențiale”, vorba lui Caragiale. Mai ales în Justiție. Să nu uităm de strigătele disperate: „cu ăștia [USR PLUS] nu se pot face șmenuri, mai bine negociem cu aliatul fidel PSD-ist, de încredere, dacă bați mâna la furat cu ei, așa rămâne”: PNDL3 este dovada.
„Echipa câștigătoare” a livrat partenerilor USL-iști, mai pe față de atât nu se poate. Atât și asta este oferta lui Florin Cîțu, fără precondiții, partenerului „cu care se poate, realmente, negocia”. Dacă mai aveți careva dubii, urmați banii.
Mai mult, demiterea lui Octavian Berceanu din funcția de Comisar general al Gărzii Naționale de Mediu este emblematică și un mesaj clar că profesioniștii nu sunt bine veniți în administrația publică românească.
Culmea este că elocventă nu este demiterea lui Berceanu, ci numirea persoanei care l-a înlocuit și momentul impecabil ales, la doar câteva zile după ce jurnaliști și activiști de mediu au fost brutalizați cu o violență care demonstrează ce interese și rețele sunt la mijloc.
Un mesaj răspicat că în România pila politică va învinge întotdeauna profesionalismul. „Sfârșit de poveste” e scris pe perete cu majuscule să înțeleagă tot românul, dacă mai avea vreun dubiu.
Ca și în alte domenii, performanța lui Berceanu, care a dovedit în șase luni că se poate performa dacă nu există interferență politică, a deranjat îngrozitor, mai ales fiindcă a îndrăznit să perturbe „liniștea” rețelelor de tăieri masive ilegale de păduri, a stopat, măcar vremelnic, transformarea țării în depozitul de gunoi al Europei, a redat un aer respirabil Bucureștiului, după ani de indiferență și incompetență evident intenționată.
Este evident că a deranjat și sancționarea celor care încalcă legea, prin numărul record de amenzi, sesizări penale, confiscări de vehicule. A devenit limpede că Berceanu trebuia să plece.
Semne clare că „echipa câștigătoare”, în frunte cu un „superman” de încredere, îndeplinește misiunea primită „pas cu pas”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 20 iulie 2024, 14:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro