Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
iulian.lorincz@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ștefan-Iulian Lőrincz > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ștefan-Iulian Lőrincz (Grupul parlamentar al USR)

PSD și AUR au rămas și astăzi campioni în rostogolirea de fake news mai ceva ca televiziunile și website-urile lor de casă.

Așa cum era și de așteptat, moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Cristian Ghinea a picat. Săptămâna trecută deputații PSD și AUR au apelat la niște atacuri absurde împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene de la USR PLUS, și chiar împotriva Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în încercarea de a discredita și a rupe ceva capital electoral.
Textul moțiunii nu era altceva decât o culegere de dezinformări, inadvertențe logice și minciuni sfruntate. Toate acestea au transformat întreaga retorică absurdă a PSD-ului într-un discurs grotesc. Dar aceste minciuni ale PSD pot fi demontate foarte ușor prin cifre și date factuale.
De exemplu, domnii și doamnele de la PSD susțin că PNRR ar fi un plan de austeritate și că fiecare zi înseamnă pierderi imense din fonduri europene, în condițiile în care prognoza Comisiei Europene estimează creșterea PIB-ului României cu 3,8% în 2021 și 4% în 2022. Creșterea estimată în cazul României fiind mai mare decât media UE!
De fapt, România are șansa unei adevărate schimbări, până în 2026, în baza celor 29,2 miliarde euro prevăzuți de PNRR, din care 14,2 miliarde euro (48,63%) sunt granturi. UE se împrumută pentru România la costuri foarte mici, oferind statului român bani în încercarea de a ajuta economia națională lovită de criza provocată de pandemia Covid-19.
Alt fake news marca PSD: „PNRR – instrument de îmbogățire ilicită a dreptei”. Este o prostie cât clădirea Parlamentului de mare. Ori, această tactică de inversare a predicatelor și de răsturnare a indicatorilor negativi nu este una originală și este redată plastic prin formula „Hoțul strigă hoții". PSD-ul a practicat-o în trecut sub conducerea lui Liviu Dragnea și speră acum că românii nu-și mai aduc aminte și vor crede din nou minciuni.
Dar ce-i supără pe cei de la PSD și AUR în acest Plan? Oare nu acele reforme anunțate de USR PLUS de care le-a fost întotdeauna teamă și pe care niciodată nu le-au putut înțelege?
Românii știu că acești bani nu se dau pe ochi frumoși. „Vocea și talentul” beneficiarilor nu se vor mai lua în considerare în alocarea fondurilor din PNRR. Granturile nu vor mai fi alocate discreționar, pe baza loialităților baronilor locali și clientelei politice, așa cum se obișnuia pe timpul guvernării PSD-iste.
Dar asta nu convine multora și atacurile sunt în continuare îndreptate împotriva ministrului Cristian Ghinea pentru că nu cedează șantajelor și minciunilor sfruntate lansate de propaganda PSD și AUR.
Săptămâna trecută, deputații PSD și AUR nu au reușit să treacă moțiunea lor hilară. Mai mult, au încercat chiar să fure până și rezultatul moțiunii simple, inventând noi chichițe legislative. România are nevoie acum de acest Plan pentru a ieși a cât mai rapid la mal, înfundată în datorii și subdezvoltare de aceeași reprezentanți ai PSD-ului pe tot parcursul celor trei decenii.
PNRR este șansa României de a ține pasul cu Europa modernă și să declanșeze transformări reale. Obiectivul pe termen lung nu ține de PNRR. Acesta reprezintă doar baza prin care România să aibă posibilitatea în continuare să se dezvolte singură. PNRR are reforme, are investiții, iar această coaliție merge mai departe.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 20 iulie 2024, 13:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro