Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
laurentiu.leoreanu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Laurențiu-Dan Leoreanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu (Grupul parlamentar al PNL)

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a primit astăzi, 9 noiembrie, vizita unei delegații din Republica Coreea, formată din reprezentanți ai Adunării Naționale și ai Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare.

Întrevederea s-a înscris în dinamica excelentă a relațiilor bilaterale, guvernate de un Parteneriat Strategic încheiat în anul 2008, Republica Coreea fiind unul dintre cei 11 parteneri și singura țară asiatică cu acest statut pentru statul român. Vizitele recente de nivel înalt, desfășurate atât în România, cât și la Seoul, reprezintă asumarea unor eforturi de atingere a obiectivelor comune definite de Parteneriat și marchează consolidarea relației strategice.
Discuțiile cu partenerii coreeni au vizat importanța cooperării practice dintre cele două state, cu precădere într-un context geopolitic și economic complex și impredictibil. Coreea nu este doar un partener al României, ci unul dintre cei mai importanți parteneri regionali ai NATO din zona Asia-Pacific, cu o viziune similară privind amenințările la adresa securității. Am agreat astfel asupra necesității conjugării eforturilor pentru asigurarea unui mediu de securitate stabil, având în vedere că atât regiunea Mării Negre, cât și Asia-Pacific, se confruntă cu multiple amenințări interconectate.
Totodată, am iterat cu acest prilej interesul României de a avea o cooperare economică pe termen lung și posibilitatea participării la competițiile lansate pentru înzestrarea Armatei României, având în vedere un parteneriat în domeniul industriei de apărare, ca urmare a utilizării standardelor NATO de către industria de apărare sud-coreeană și experiența în derularea unor programe de înzestrare similare.
Întrevederea a relevat importanța complementarității dintre vectorul executiv și proiecția instrumentelor de diplomație parlamentară, părțile agreând asupra continuării dialogului dintre cele două legislative în viitorul apropiat.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 15 iunie 2024, 1:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro