Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
andi.grosaru@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Andi-Gabriel Grosaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Andi-Gabriel GROSARU
Comunicate de presa

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (neafiliat)
Abuzurile din Camera Deputaților continuă

După ce mi-a fost dezactivat sistemul de vot aferent locului pe care îl ocup în Camera Deputaților, mi-a fost restricționat efectiv și dreptul de a lua cuvântul în ședințele Camerei Deputaților.

Comunitatea italiană este discriminată, în continuare, chiar în marja vizitei președintelui Republicii Italiene la București. [...]
18 iunie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (neafiliat)
Nu sunt un deputat neafiliat!

1. Am fost exclus în mod nelegal începând cu luna octombrie 2021 în urma unei ședințe a Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale convocată de un membru al acestuia, din comisiile de specialitate a Camerei Deputaților pentru simplul fapt că am adresat întrebări la adresa unui proiect de lege care nu se afla pe ordinea de zi a comisiei și asupra căruia trebuia să exercit un vot și care nu a parcurs toate procedurile interne, astfel, comisia nefiind sesizată în mod legal și regulamentar.

30 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (neafiliat)
Opriți fraudarea alegerilor, opriți discriminarea comunității italiene!

Având în vedere problemele cu care se confruntă Parlamentul României de ani de zile, respectiv corupția instaurată și ignorarea continuă a solicitărilor de remediere a problemelor apărute în cadrul Grupului parlamentar al minorităților naționale prin excluderea din cadrul acestui Grup al reprezentantului minorității naționale italiene, nu pot decât să remarc indiferența manifestată pentru cetățeni, pentru respectarea drepturilor omului și urmărirea în mod iresponsabil decât a propriilor interese ale unor competitori electorali și exponenți ai lumii politice, nu în ultimul rând cele manifestate prin atacul brutal la adresa democrației a președintelui României Klaus Werner Iohannis, care a contribuit în mod direct la instaurarea acestor procese nedemocratice prin promulgarea atât a Legii 115/2015 cât și a Legii 208/2015.

25 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi Gabriel Grosaru (neafiliat)

În calitate de reprezentant al minorității naționale italiene, protestez pentru modul în care sunt tratat în Parlamentul României, în primul rând pentru nerezolvarea problemelor legate de apartenența la Grupul parlamentar al minorităților naționale și restricționarea dreptului la informare, dublat de restricționarea dreptului la cuvânt și tratamentul discriminatoriu la care sunt supus.

23 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (neafiliat)

Cu prilejul vizitei oficiale guvernamentale conduse de premierul Marcel Ciolacu în Republica Italiană, comunitatea italienilor din România își exprimă îngrijorarea și surprinderea față de declarațiile premierului roman, conform cărora „politicienii sunt vinovații” sau „politicienii nu s-au ridicat la nivelul impus de importanța relațiilor dintre cele două țări”, declarații care, însă, nu identifică soluții la problemele reale, respectiv față de ignorarea reprezentanților aleși ai comunității cu prilejul alcătuirii componenței delegației oficiale.

15 februarie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (neafiliat)

Ziua Unității Naționale Italiene și a Forțelor Armate a fost celebrată luni, 6 noiembrie, la Cimitirul Militar Italian Ghencea, unde odihnesc o parte din militarii italieni căzuți pe frontul macedonean în primul război mondial.

8 noiembrie 2023 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
susținută de domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (neafiliat) la cea de-a 22-a editie a Parliamentary Intelligence Security Forum

"Suntem astăzi gazdele a celei de-a 22-a ediții a Parliamentary Intelligence Security Forum, pentru prima oară în Romania după un efort susținut de câțiva ani, ediție care reunește peste 400 de participanți on-site și mulți alții online, parlamentari, experți, militari și oameni de afaceri din peste 40 de țări de pe întreg mapamondul și care contribuie în mod activ la construcția unei lumi mai bune, într-un context geopolitic de importanță majoră.

Provocările mediului internațional de securitate, contextul geopolitic dinamic, impune o abordare sistematică și multi-sectorială din partea tuturor actorilor implicați în arhitectura de securitate, urmărind îndeaproape interesele și obiectivele naționale bineînțeles, cu respectarea valorilor și principiilor fundamentale ce le definesc. [...]

8 iulie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
2 iunie – Ziua Republicii Italiene

În anul 1946, în urma unui referendum care a avut în loc în data de 2 iunie, poporul italian a optat pentru republică ca și formă de guvernare. Această zi de naștere a Italiei moderne este o zi care marchează triumful democrației și al voinței cetățenilor, fiind un simbol al despărțirii de trecut și al creării unui nou viitor comun.

3 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

La invitația Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Italiană din Parlamentul României, în perioada 29 mai – 1 iunie, a fost primită vizita Grupului Parlamentar de Prietenie cu România a Camerei Deputaților Republicii Italiene compusă din președintele acesteia, doamna deputat Federica Dieni, și domnul deputat Marco Di Maio.

1 iunie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
România la 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană

Sărbătorim astăzi, un moment important din istoria modernă a României, 15 ani de apartenență la Uniunea Europeană.
La 1 februarie 1993 a fost semnat Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, în iunie 1995 România a depus oficial cererea de aderare iar în decembrie 1999, Consiliul European decidea deschiderea negocierilor de aderare cu România.

La 25 aprilie 2005, la Luxemburg, a fost semnat Tratatul de Aderare a României și Bulgariei la UE de către România și Bulgaria și de către reprezentanții statelor membre ale Uniunii și România, a devenit stat membru al Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 2007. [...]

2 februarie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Ziua Unității Naționale și Ziua Forțelor Armate a fost celebrată azi, în amintirea zilei de 4 noiembrie 1918, când Imperiul Austro-Ungar a capitulat, marcând sfârșitul Primului Război Mondial, pentru Italia reprezentând realizarea unității și revenirea la forma geografică așa cum o știm azi.

4 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Andi - Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

În perioada 28-30 iunie, am avut plăcerea să particip la lucrările Forumului Parlamentar de Securitate și Intelligence care s-a desfășurat la sediul Parlamentului Latino American și Caraibilor, unde am abordat mai multe teme de actualitate.

12 iulie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Aniversăm astăzi, 17 martie, unificarea Italiei, eveniment care celebrează nașterea statului italian ca urmare a proclamării Regatului Italiei în data de 17 martie 1861, proces finalizat pe deplin la finalul Primului Război Mondial.

17 martie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
Ziua internațională a limbii materne

Sărbătorim azi 21 februarie, Ziua internațională a limbii materne, prin care se promovează, la nivel global, diversitatea culturală și lingvistică.

21 februarie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
Anul Dante Alighieri

Anul 2021 este al poetului, scriitorului și filosofului italian Dante Alighieri, cel care, în capodoperele sale, a inițiat trecerea de la scrierea în limba latină la cea vernaculară, accesibilă maselor largi. Atât în Florența – orașul său natal, cât și în Ravenna – orașul în care a murit, precum și în alte 70 de localități italiene cu care a avut legătură poetul se vor desfășura evenimente dedicate „Anno Dantesco”. Desigur, semnificația momentului va fi marcată și în România.

6 ianuarie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 22 iunie 2024, 21:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro