Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Vasile-Cătălin Drăgușanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Vizita a fost organizată avându-se în vedere sistemul performant de examinare parlamentară din Danemarca, rolul important al parlamentului național în participarea țării la adoptarea deciziilor Uniunii Europene, precum și nivelul ridicat de implicare a Comisiei pentru afaceri europene în dezbaterea legitimității democratice și creșterii rolului parlamentelor naționale în procesul decizional din Uniune.
Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților a fost reprezentată de domnul deputat Vasile-Cătălin DRĂGUȘANU, vicepreședintele comisiei, și domnul deputat Bogdan Radu ȚÎMPĂU.
La Parlamentul danez, delegația română a purtat convorbiri cu domnul Troels RAVN, președintele Comisiei pentru imigrație și integrare, cu doamna Eva KJER HANSEN, președinta Comisiei pentru afaceri europene și cu membri ai celor două comisii.
La Ministerul Afacerilor Externe danez, parlamentarii români s-au întâlnit cu domnul Jens August KISLING, subsecretar de stat, responsabil pe Europa și America de Nord.
E.S. domnul Matei Viorel ARDELEANU, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Danemarcei și Republica Islanda a fost prezent la întrevederi.
În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte privind consolidarea rolului Parlamentelor naționale la nivel UE, inclusiv cele 23 de recomandări ale Parlamentului danez privind consolidarea rolului parlamentelor naționale și a cooperării cu Parlamentul European, cele 5 priorități cheie din Agenda strategică adoptată la Consiliul European din iunie 2014, modul de funcționare a Comisiei de afaceri europene din parlamentul danez și relaționarea cu factorii decizionali la nivel guvernamental, măsurile legislative destinate gestiunii imigrației, securitatea europeană, în contextul crizei din Ucraina, asigurarea resurselor energetice, etc.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 iulie 2024, 22:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro