Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Gheorghe Drăghici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mircea Drăghici (Grup PSD)

Stimați colegi,
Una dintre cele mai mari greșeli pe care am putea să o facem este să nu ținem cont de voința electoratului. În momentul votului, cetățenii nu au votat numai un nume: Uniunea Social – Liberală, ci au votat o nouă viziune, un nou program de guvernare, care să le aducă bunăstare și care să îndrepte nedreptățile comise de fosta putere.

De aceea, este deosebit de important ca noul Guvern să continue programul și viziunea USL! Astfel, ne așteptăm cu toții ca PNL să susțină acest program de guvernare, pentru că reflectă într-o mare măsură obiectivele asumate în campania electorală de către USL.
În anul 2014 și în 2015 trebuie să continuăm reducerea impozitelor și a taxelor. Reducem CAS, scutim de impozit profitul reinvestit, continuăm proiectul de succes al reducerii TVA la pâine cu alte alimente de bază!
Mai mult, Guvernul condus de Victor Ponta va sprijini în continuare IMM-urile. Se vor oferi scheme de garanții de stat și ajutoare de stat de 440 milioane euro, în special prin noua schemă de garanții pentru IMM-uri în cuantum de 2 miliarde lei. Vă reamintesc că 2014 este primul an din perioada dată când se respectă prevederea legală ca minimum 0,4% din PIB să fie alocat din buget pentru finanțarea IMM-urilor. De asemenea, vom încuraja firmele private care se angajează să creeze 20 de noi locuri de muncă, Guvernul suportând jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale a locurilor de muncă nou create ca urmare a accesării acestei facilități.
Dezvoltarea sectorului agricol și creșterea absorbției fondurilor europene rămân de altfel două priorități strategice ale noului Guvern. Dincolo de aceste obiective este important ce se va întâmpla cu veniturile românilor. Și aici există o serie de vești bune, printre care amintesc creșterea pensiilor cu 3,76%, creșterea salariului minim cu 12,5%, creșterea venitului minim garantat cu 4,5%, creșterea țintită a salariilor bugetarilor (medicilor rezidenți și profesorilor debutanți), reducerea ratei lunare la credite bancare la jumătate pentru cei cu un venit sub medie, statul oferindu-le un credit fiscal de 200 de lei lunar, pentru a-i ajuta.
Una dintre cele mai bune vești venite săptămâna trecută este că au fost acordate bursele pentru medicii rezidenți. În timpul mandatului domnului Nicolăescu am atras atenția, prin interpelări și întrebări, asupra acestei situații: a salariilor medicilor rezidenți. Era îngrijorător faptul că după 6 ani de facultate primeau un salariu care pur și simplu nu le putea asigura un trai decent, iar țara noastră se confrunta cu situația migrației medicilor.
Mă bucur că Ministrul Bănicioiu a dat undă verde pentru bursele medicilor rezidenți, aceasta fiind o dovadă clară a faptului că dorește să facă reformă în sănătate și să sprijine acest sistem. Chiar dacă această bursă nu este una extrem de mare, este un început. Salariul unui medic rezident în România era de aproximativ 800-900 lei. Această sumă (bursa) reprezintă aproape 80% din salariu unui medic rezident!
Prin asumarea programului politic al Guvernului condus de Victor Ponta sunt sigur că se va continua întărirea instituțiilor statului, se va aduce bunăstarea, corectitudinea și bunul-simț!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 23 iulie 2024, 17:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro