Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Gheorghe Drăghici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mircea Drăghici (Grup PSD)
Guvernul condus de Victor Ponta a făcut posibilă creșterea semnificativă a exporturilor

Stimați colegi, Guvernul condus de Victor Ponta, prin mijloacele eficiente puse la dispoziția reprezentanților mediului de afaceri din România, a reușit să crească în mod semnificativ exporturile din țara noastră. Așa cum arată datele Ministerului Economiei, România a exportat în prima jumătate a acestui an bunuri de 23,71 miliarde de euro. Bucureștiul și județele Argeș, Timiș, Arad și Brașov au asigurat aproape jumătate, respectiv 47,3%, din totalul exporturilor!

Faptul că județul pe care îl reprezint în Parlament, se găsește pe locul al doilea în acest top, nu poate fi decât un motiv de mândrie atât pentru cetățeni cât și pentru autoritățile publice locale. Se poate remarca în informațiile puse la dispoziție de Ministerul Economiei, că Argeșul a reușit să întreacă județe cu o istorie mult mai solidă a exporturilor, precum Timiș, Arad și Brașov. Astfel, județul Argeș a avut exporturi de 2,6 miliarde euro - 10,97% din total, în urcare cu 12,38%. Acestea au fost impulsionate de vânzările Dacia în străinătate. Vehiculele, aeronavele, vasele și echipamentele auxiliare de transport au reprezentat 67,5% din exporturile județului. În ceea ce privește Capitala, s-a înregistrat o creștere a exporturilor cu 19,22% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Acestea nu sunt singurele vești bune din economie. Așa cum a anunțat prim-ministrul Victor Ponta, potrivit datelor Eurostat, România se află pe primul loc în Europa la creștere economică, cu 1,6%. Față de trimestrul al doilea, România a înregistrat o creștere de 4,1%. Bineînțeles că această creștere este meritul exporturilor și al absorbției fondurilor europene.
Mai mult, după cum se anunță bugetul pe anul 2014, creșterea economică rămâne prioritatea actualei guvernări. Numai la investiții vor ajunge 40 de miliarde! Această stimulare a creșterii economice bazată pe investiții va avea în vedere: încurajarea mediului de afaceri, prin scheme de garanții de stat și ajutoare de stat, creșterea investițiilor publice, în special creșterea cofinanțării fondurilor europene și sprijinul producătorilor agricoli. În plus, Guvernul ia în calcul reducerea CAS, din semestrul II al anului 2014 și extinderea reducerii TVA și la alte categorii de produse.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 23 iulie 2024, 18:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro