Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Gheorghe Drăghici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mircea Drăghici (Grup PSD)

Luni, 11 noiembrie, Chestorul Camerei Deputaților, deputatul PSD Mircea Drăghici, a înregistrat la Camera Deputaților trei întrebări adresate Viceprim-ministrului și Ministrul al Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, Ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, cât și Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu.

Reorganizarea administrației fiscale, înființarea conducerii structurii regionale a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier la Alexandria, precum și stabilirea structurii regionale a Autorității de Teritorială de Sănătate Publică la Ploiești au reprezentat subiecte de întrebare politică adresate de deputatul argeșean miniștrilor de resort.
"De-a lungul timpului, județul Argeș a demonstrat că are capacitatea administrativă și resursele umane necesare pentru a coordona cu succes structurile administrative teritoriale. Din păcate, în urma modernizării administrației fiscale, atât Direcția Națională Antifraudă Fiscală, cât și Direcția Regională a Finanțelor Publice nu au sediul în județul nostru. De asemenea, structura regională a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a fost stabilită la Alexandria, în vreme ce propunerea pentru conducerea Autorității de Teritorială de Sănătate Publică este orașul Ploiești.
Județul Argeș ocupă locul patru la nivel național din punct de vedere al creșterii economice, are cel mai ridicat indice de competitivitate din țară, cea mai mare infrastructură de drumuri naționale din regiunea Sud Muntenia, Piteștiul și Argeșul reprezentând un nod al infrastructurii rutiere la nivel național. În ceea ce privește sănătatea, are cel mai mare număr de medici din regiune, respectiv 1353, față de Prahova - 1082. Totodată, Argeșul este singurul județ care depășește media națională cu 2,13 medici la 1000 de locuitori. Date fiind toate aceste argumente, am solicitat miniștrilor de resort să ne comunice principiile și criteriile în baza cărora s-a decis stabilirea structurilor teritoriale la Ploiești sau la Alexandria", a subliniat deputatul PSD Mircea Drăghici.

Întrebare Ministerul Transporturilor

Întrebare Ministerul Finanțelor Publice

Întrebare Ministerul Sănătății

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 iulie 2024, 0:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro