Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Gheorghe Drăghici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În cadrul unor declarații de presă președintele PDL a afirmat că premierul Victor Ponta va fi obligat de "dezastrul economic spre care îndreaptă România" să candideze la Președinție, deoarece astfel va scăpa de funcția de prim-ministru.
Nu știu cum arată realitatea în care trăiește domnul Vasile Blaga, dar pot să vă garantez că dezastrul economic a existat în trecut, în guvernarea PDL-istă. România, condusă de guvernul Ponta, se împrumută la cele mai reduse dobânzi din istorie, atingând constant minime istorice ale ratei dobânzilor. Dinamica de creștere a plăților cu dobânzile este de 4 ori mai mică decât în primele șapte luni din 2011 și de circa 8 ori mai mică decât în aceeași perioadă din 2009. Mai mult, la finalul primelor zece luni ale anului, leul este cea mai performantă monedă din UE, fiind singura care înregistrează o creștere în fața euro comparativ cu cotația din ianuarie.
Dacă aș fi fost în locul lui Vasile Blaga mi-ar fi fost rușine să vorbesc despre situația fondurilor europene. Liderul PDL acuză actuala putere că nu este în stare nici măcar în ceasul al 12-lea să prezinte Comisiei Europene o strategie care să stea la baza acordului pentru absorbția fondurilor pentru perioada 2014-2020. Îi aduc la cunoștință domnului Blaga că România se clasează pe primul loc în rândul tuturor statelor membre în ceea ce privește creșterea sumelor rambursate de Comisia Europeană în primele nouă luni ale acestui an și că în acest moment rata de absorbție a fondurilor europene a depășit 25%, în timp ce la momentul preluării guvernării de către USL, aceasta era în jurul cifrei de 7,4 procente. De asemenea, România a încasat în acest an aproximativ 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeană, mai mult decât în întreaga perioadă 2007-2012, când țara noastră a primit doar 2,2 miliarde de euro din finanțările alocate. PDL trebuie să fie ultimul actor politic care să mai vorbească despre fonduri europene în țara noastră, pentru că din cauza acestui partid România trebuie să plătească UE peste un miliard de euro pentru deficiențele în sistem din perioada 2009-2011!
În ceea ce privește candidații pentru alegerile prezidențiale și opinia acestuia conform căruia Victor Ponta va fi obligat să candideze, nu pot spune decât că Vasile Blaga ar trebui să se ferească pe viitor de la asemenea remarci. Cum poți să vorbești despre candidatura altcuiva la prezidențiale, când tu, liderul "principalului partid de opoziție" dai dovadă de lașitate, nu candidezi niciodată la nicio funcție și încerci să-i împingi mereu pe alții în față?
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 14 iulie 2024, 23:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro