Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Gheorghe Drăghici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mircea Drăghici (Grup PSD)

Datele statistice privind numărul salariaților din România demonstrează că actuala putere a aplicat măsurile corecte pentru a debloca situația locurilor de muncă din țara noastră.

Măsurile macroeconomice luate de cabinetul condus de Victor Ponta au avut efectele scontate, susținând mediul de afaceri și refăcând atractivitatea instituțională. Conform ultimelor cifre statistice, în ultimul an și jumătate, numărul salariaților din România a crescut cu 94.300. Vă reamintesc că în perioada neagră a guvernării PDL, din ianuarie 2009 până în aprilie 2012, numărul salariaților din România a scăzut cu 530.000.
Creșterea numărului de salariați din România poate fi considerată un exemplu de bună practică în Europa. Spre deosebire de alte state europene, România a avut un progres notabil. Vă informez că în Italia, în ultimul an și jumătate, numărul de salariați a scăzut cu aproximativ 200.000, în Franța cu 135.000, în Portugalia cu 157.000, iar în Polonia cu 36.000.
Așa cum am precizat și în alte intervenții politice, Guvernul Ponta a venit cu un nou mod de a face politică, abandonând modelul austerității și căutând mereu soluții pentru a stimula creșterea economică, atragerea investițiilor și deblocarea fondurilor europene. Vizitele efectuate de Victor Ponta în ultima perioadă în marile capitale ale lumii Paris, Berlin, Roma, Bruxelles, Madrid, Beijing sau Washington nu au vizat numai consolidarea relațiilor diplomatice ci au constituit un bun prilej pentru a fi legate parteneriate strategice pentru atragerea investitorilor străini în România. Menționez doar câteva dintre companiile care și-au manifestat interesul pentru intrarea pe piața românească: HUAWEI, ZTE, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, FRIBOURG DEVELOPMENT, DE LONGHI, SINIAT ROMANIA sau AUSTRIA CARD ROMÂNIA.
Dincolo de cifre și date statistice, rezultatele economice ale puterii se văd în buzunarul fiecărui român, în evoluția favorabilă a nivelului de trai al populației. Puterea reală de cumpărare a fiecărui cetățean a crescut cu 1,3% în 2012 și cu 1,4% în 2013, iar salariul minim s-a majorat cu aproximativ 15 procente într-un singur an. Mai mult, punctul de pensie a crescut cu 4 procente și pensiile vor fi din nou indexate cu rata inflației în 2014.
Dacă în anii trecuți cetățenii îmi aduceau la cunoștință în cadrul audiențelor că nu există locuri de muncă vacante în județ, iată că astăzi, la un an și jumătate de la preluarea puterii, mă bucur să văd că pe piața muncii din județul Argeș există un număr considerabil de locuri de muncă vacante. Conform unui raport al Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, județul pe care îl reprezint în Parlament se află pe locul 6 din acest punct de vedere, cu 553 locuri de muncă disponibile.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 14 iulie 2024, 7:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro