Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Gheorghe Drăghici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Cu această ocazie, administratorii judiciari ai societății Oltchim SA Râmnicu Vâlcea au prezentat și evoluția financiară a companiei.
În intervenția sa, deputatul i-a sugerat ministrului să demareze o serie de invitații prin intermediul ambasadelor țărilor cu tradiție în domeniu, pentru privatizarea strategică a Oltchim. În acest fel, opinează Drăghici, ar crește șansele ca posibilele companii interesate să fie investitori cu adevărat serioși, pentru a evita un nou eșec al privatizării.
"Mergând pe modelul premierului Victor Ponta care, prin vizita sa în SUA încearcă să deschidă canale nu doar politice și diplomatice, ci și economice, i-am propus ministrului Economiei să facă cunoscută intenția statului de privatizare a companiei strategice Oltchim prin intermediul ambasadelor. În acest fel, făcându-se invitații pe canale oficiale, potențialii investitori vor avea și girul, chiar dacă nescris, al statului din care provin că sunt companii serioase, reducând riscul ca la masa privatizării să mai stea investitori cu intenții imobiliare sau afaceri cu fier vechi", a precizat deputatul de Argeș.
Alături de chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, au mai fost prezenți la întrunire și directori și lideri sindicali de la Oltchim și Petrochimia Bradu, administratorii judiciari și administratorul special de la Oltchim, colegi parlamentari de Argeș și Vâlcea, precum și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Cel mai probabil peste două săptămâni urmează să fie organizată o nouă discuție la Vâlcea pe aceste teme.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 14 iulie 2024, 7:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro