Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Gheorghe Drăghici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mircea Drăghici (Grup PSD)
Întrebare adresată domnului Daniel Chițoiu, viceprim-ministru, Ministrul Finanțelor Publice: Măsuri de sprijinire a sportului românesc

Săptămâna aceasta am înregistrat la Camera Deputaților o întrebare adresată ministrului Finanțelor Publice, domnul Daniel Chițoiu, referitoare la modalitățile prin care Guvernul poate îmbunătăți cadrul fiscal în care se desfășoară activitatea sportivă în România. Acest domeniu merită o mai bună finanțare, cu atât mai mult cu cât sportivii români sunt adevărați ambasadori ai României peste hotare. Cât de mult ne bucurăm atunci când drapelul țării este arborat cu ocazia decernării premiilor în competițiile internaționale!

Întrebarea lansată pe calea procedurilor parlamentare este un demers pe care l-am decis ca urmare a discuțiilor avute cu reprezentanți ai autorităților locale din județul Argeș, îndeosebi cu cei ai administrației din Mioveni, care au propus o serie de măsuri de completare a Legii nr. 69/2000 prin introducerea unor articole care să permită organelor administrației publice centrale, județene și locale alocarea unui procent stabilit precis și concret prin lege, pentru finanțarea activităților sportive, indiferent de forma de organizare și desfășurare a acestora.
De asemenea, am solicitat ministerului Finanțelor Publice să analizeze în ce măsură se pot reglementa și pune în practică o serie de facilități fiscale în domeniu: majorarea sumei neimpozabile pentru premiile acordate de la 600 de lei la 1000 lei pentru fiecare premiu, majorarea procentelor pentru cheltuielile de sponsorizare ce pot fi efectuate (pentru deductibilitatea acestora), stabilirea sponsorizărilor ce pot fi efectuate și de persoanele juridice ce sunt plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, cu deductibilitate din impozitul datorat, pentru activitățile desfășurate de structurile sportive, sursele de finanțare ale acestora, în cazul în celor înregistrați ca plătitori de TVA, să fie eliminate din calculul Pro-ratei sumele primite de la bugetele locale.
În ceea ce privește contractele de finanțare, s-a propus ca aceastea să cuprindă prevederi minimale cu privire la obiectul și volumul activităților specifice, parametrii sportivi de realizat, suma stabilită pentru finanțare defalcată pe obiective, natura cheltuielilor, obligațiile și responsabilitățile părților.
Pentru a avea sportivi cu performanțe notabile și pe viitor, trebuie să sprijinim activitatea sportivă de la bază, antrenând, în egală măsură, autoritățile centrale, precum locale, și organizațiile neguvernamentale.
Sportivii români ne vor da multe motive de a ne mândri cu ei, pentru că, în ciuda dificultăților pe care aceștia le întâmpină, ei fac sport din pasiune, iar performanța și victoria nu pot avea din partea noastră decât respect! Îmi doresc ca, împreună cu ministerul de resort, să stabilim o serie de măsuri de sprijinire a sportului românesc.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 14 iulie 2024, 6:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro