Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.iondinita.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ion Diniță > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

România este un exemplu recunoscut în Uniunea Europeană în materie de respectare a drepturilor minorităților naționale, iar asemenea exprimări nefericite și nefondate nu fac altceva decât să incite la vrajbă și ură. Reamintesc celor care nu știu, sau mai bine spus nu vor să știe, că, potrivit art. 1, alin. (1) al Constituției României "România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil", iar alin. (5) stipulează că "În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie". Sunt aspecte fundamentale, de nenegociat! Este momentul ca autoritățile maghiare să înțeleagă în sfârșit aceste realități și să nu strice nejustificat relațiile de bună comuniune dintre populația majoritară română și etnicii maghiari.
Mai mult, afirmația lui Nemeth Zsolt, potrivit căruia "nu exista nicio lege care să interzică folosirea steagului secuiesc în România", este contrazisă de art. 12, alin. (1) din Constituția României, potrivit căruia "Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu". Orice simboluri, altele decât cele naționale, nu cred că își au rostul.
În opinia mea, detensionarea acestui conflict ar trebui să vină dinspre partea maghiară, iar Executivul de la București a fost poate "prea blând" în acest scandal. Susțin că Guvernul de la Budapesta trebuie să aplaneze și nu să escaladeze acest incident. Prezentarea unor scuze publice din partea Guvernului maghiar ar fi de dorit și ar putea îngropa "securea războiului".
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 16 iulie 2024, 7:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro