Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Grupuri > ALDE Versiunea pentru printare

Grupul parlamentar ALDE (Alianța liberalilor și democraților)
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu꞉ «Ce-și propune Guvernul prin proiectul de buget pe 2020: enclavizarea sărăciei în Moldova sau dezvoltarea regiunii?»

Aceasta este întrebarea lansată de Daniel Olteanu, vicelider ALDE la Camera Deputaților, în contextul publicării proiectului Legii bugetului de stat pentru anul viitor, un proiect care, în forma actuală, nu are ca obiectiv scăderea discrepanțelor regionale.

18 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ion Tabugan (Grupul parlamentar al ALDE)

În data de 10 decembrie, la Camera Deputaților, a avut loc ceremonia de instalare și dezvelire a bustului marelui revoluționar de la 1848, Eftimie Murgu.

12 decembrie 2019 detalii
   ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ion Tabugan (Grupul parlamentar al ALDE)

Ceremonia de dezvelire a bustului marelui revoluționar Eftimie Murgu va avea loc, marți, 10 decembrie, începând cu ora 12.00, în holul principal al Camerei Deputaților, de la intrarea S1.

La eveniment vor participa peste 140 de invitați din Regiunea Banatului, Timișoara, Mehadia, Reșița și din locul de naștere al marelui revoluționar pașoptist, Valea Almăjului, și vor lua cuvântul personalități, academicieni și istorici.

9 decembrie 2019
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Varujan Vosganian (Grupul parlamentar al ALDE)
Foaia de parcurs a României

Pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură, în Romania începutului de secol XXI, cea mai importantă resursă nu este banul. Cele mai importante resurse sunt viziunea strategică și capacitatea managerială.

11 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Varujan Vosganian (Grupul parlamentar al ALDE)

În Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS), autoritate autonomă aflată sub controlul Parlamentului României, lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute.

6 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport
Cooperare Româno - Irlandeză în domeniul educației.
Irlanda - un model de succes prin cooperarea dintre Consiliul Național pentru Curriculum și Consiliul Național pentru Competențe

În perioada 22 - 25 octombrie 2019, o delegație a Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, condusă de domnul deputat Sorin Mihai Cîmpeanu, președinte al Comisiei, a efectuat o deplasare la Dublin, pentru un schimb de experiență în domeniile educație, cercetare, tineret și sport - legislativ/politici publice și sectoriale asociate acestor domenii.

28 octombrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Obiectivul nostru este să avem o legislație electorală care să țină pasul cu realitățile din diaspora

Zeci de propuneri pe baza modelelor electorale practicate în alte state europene, aprecieri, dar și critici la adresa tratamentului preferențial de care ar beneficia romȃnii de peste graniță, în cazul votului anticipat. Acestea sunt principalele subiecte de dezbatere în Comisia specială pentru legislația electorală, potrivit deputatului Daniel Olteanu, vicelider ALDE la Camera Deputaților.

26 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), membru în Comisia specială pentru legislație electorală

Deputatul ALDE, Daniel Olteanu, se numără printre cei 23 de parlamentari care fac parte din comisia specială care urmează să elaboreze propuneri legislative pentru desfășurarea procesului electoral în afara granițelor țării.

20 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Performanță și investiții, fără concedieri: propunerile deputatului Daniel Olteanu, vicelider ALDE la Camera Deputaților

Blocarea parțială a angajărilor, eliminarea posturilor vacantate, pe măsura ieșirii naturale din sistem a personalului, și redistribuirea personalului până la atingerea nivelului optim de angajați.

12 iunie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul Daniel OLTEANU (ALDE)꞉ “Amenințările Opoziției nu sunt o noutate, după ce USR și PNL au votat împotriva dublării alocațiilor pentru copii și împotriva Autostrăzii Tișița – Albița”

Tăieri de venituri, anulări ale unor facilități și disponibilizări. Este ceea ce îi așteaptă pe romȃni din partea actualei Opoziții, avertizează Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE din Camera Deputaților.

5 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Apel la demnitate și echilibru, în așteptarea scrutinului electoral din 26 mai

«Unde este dezbaterea referitoare la coeziunea europeană? Unde este dezbaterea referitoare la abandonarea celui sărac de către cel bogat?», a întrebat în plenul Parlamentului deputatul ALDE Daniel Olteanu, vicelider al Camerei Deputaților, care a subliniat că acestea sunt temele care îi preocupă pe vasluieni, și nu înjurăturile zgomotoase ale unor «vuvuzele intolerante», care au acaparat spațiul public în ultima perioadă.

14 mai 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
De ce vor "Salvatorii Romȃniei" să exporte imediat resursele naturale ale țării noastre?

"Adevărații adversari ai României, de pe plan intern și extern, sunt cei care doresc să exportăm rapid resursele noastre naturale, și mai ales pe cele brute, pentru a fi ulterior expuși intereselor străine, private și de stat". Aceasta este concluzia deputatului Daniel Olteanu, vicelider ALDE la Cameră, care trage un semnal de alarmă cu privire la interesele reale ale politicienilor ce se autoproclamă salvatori ai Romȃniei.

7 mai 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Standardele duble la nivel european trebuie eliminate nu doar în sectorul alimentar, ci în toate domeniile unde românii sunt discriminați

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că eliminarea dublului standard aplicat în Uniunea Europeană este o temă prioritară pentru Romȃnia și subliniază că această temă trebuie extinsă, fără excepție, la nivelul tuturor domeniilor în care se practică măsura dublă.

24 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Salvarea județului Vaslui, o urgență națională

«Bugetul pe 2019 este un semnal că încep să se înțeleagă cauzele pentru care județul Vaslui a ajuns să fie Polul sărăciei», susține Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, care atrage atenția că lipsa investițiilor majore în infrastructură, în stȃnga Siretului, reprezintă una dintre principalele explicații care au dus la creșterea decalajelor regionale în această zonă.

16 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), reacție dură după ce ANRE a refuzat să răspundă, timp de un an, la o interpelare referitoare la calitatea serviciilor furnizate de către Delgaz Grid

«Este Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o instituție în subordinea cetățenilor sau a unor operatori din domeniul distribuției de energie electrică?» Aceasta este întrebarea lansată de către Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, la aproape un an după ce deputatul a transmis către ANRE o interpelare complexă, care a rămas fără răspuns.

10 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Armenia, domnul deputat Varujan Vosganian (Grupul parlamentar al ALDE)

În perioada 3-4 aprilie a.c., domnul deputat Varujan Vosganian, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Armenia, a efectuat o vizită la Erevan, prilejuită de inaugurarea liniei aeriene directe între capitalele celor două țări. În cadrul vizitei, parlamentarul român a avut întrevederi cu Armen Sarksyan, președintele Republicii Armenia, cu Nikol Pashinyan, prim-ministru al Guvernului, precum și cu Ararat Mirzoyan, președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia.

5 aprilie 2019 detalii
  INFORMARE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Steluța Cătăniciu (Grupul parlamentar ALDE)
Scrisoare deschisă adresată Consiliului Superior al Magistraturii


Către Consiliul Superior al Magistraturii,
Secția de procurori
Asistăm de câteva zile la dezvăluiri cutremurătoare care privesc activitatea Procurorului General al României. În concret, documente acum publice arată că Augustin Lazăr a condus, în anii 1980, Comisia de propuneri pentru punerea în libertate condiționată din Penitenciarul Aiud care a refuzat, în mod repetat, eliberarea condiționată a domnului Iulius Filip, disident anticomunist, deținut politic condamnat pentru „Propaganda împotriva orânduirii socialiste”.

4 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), inițiativă legislativă pentru revigorarea sportului în Romȃnia꞉ «80% din cotele disponibile din impozitul pe profit al companiilor naționale să fie direcționat pentru susținerea copiilor și tinerilor sportivi»

Susținerea sportului școlar și a competițiilor școlare din toată țara, inclusiv din localitățile izolate, sprijinirea centrelor de excelență în discipline olimpice și asigurarea condițiilor de recuperare medicală a copiilor și tinerilor sportivi, în special a celor de la loturile naționale de copii și juniori - acestea sunt cele mai importante măsuri pe care le propune Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, care indică drept sursă de finanțare cotele aferente impozitului pe profit pe care îl obțin companiile de stat din Romȃnia.

27 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE) îi propune ministrului Transporturilor criterii de evaluare a companiilor care execută proiecte de infrastructură

Încadrarea în valoarea care a fost licitată, gradul de respectare a termenelor de execuție, numărul și gravitatea incidentelor în ceea ce privește normele de protecție a muncii. Acestea sunt cele trei criterii care trebuie să fie incluse, în mod obligatoriu, în grila de evaluare a companiilor care execută proiecte de infrastructură, susține deputatul Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților.

20 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE) «Producătorii romȃni au nevoie de sprijin de la Guvern și de eliminarea barierelor artificiale, abuzive, pentru a recâștiga piața internă!»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că, în condițiile în care integrarea în Uniunea Europeană a avut drept consecință și o concurență suplimentară pentru producătorii romȃni, aceștia au fost și sunt nevoiți să îi facă față, iar pierderea contractelor pe piața internă a îmbrăcat uneori forma unui abuz de poziție.

Deputatul ALDE i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să dispună o analiză pentru a afla cauzele exacte pentru care produsele fabricate în România au fost înlocuite cu unele din import în anumite ramuri ale economiei, pe criterii care nu țin neapărat de calitate sau preț, analiză care să fie urmată, în funcție de concluzii, de măsuri reparatorii. [...]

13 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de le domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
Propun prim-ministrului Viorica Dăncilă un pachet de măsuri pentru deblocarea mai rapidă a proiectelor de infrastructură aflate în faza de contestații

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, îi solicită premierului Viorica Dăncilă să facă inventarul tuturor cauzelor care duc la întârzierea implementării proiectelor de infrastructură și să propună măsuri ferme, astfel încȃt termenele asumate prin programul de guvernare să fie respectate întocmai.

6 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), apel către președintele Iohannis꞉ ”Prin gestul dumneavoastră de a nu promulga bugetul, ați blocat cele mai mari fonduri alocate Moldovei și Vasluiului în ultimii 25 ani!”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, a lansat un apel către președintele Klaus Iohannis pentru ca acesta să aleagă alte modalități de a-și duce lupta politică, nu blocarea bugetului și a investițiilor.

27 februarie 2019 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
România nu-și permite, din punct de vedere social, să aibă pensionari de lux și pensionari la limita subzistenței!

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția asupra obligației ca reformele viitoare să aibă în vedere echilibrarea sistemului de pensii, astfel încȃt sumele plătite celor care s-au retras din activitate să fie unele corecte și echitabile.

Deputatul ALDE susține că reparațiile pentru pensionari trebuie să continue și, în afară de raportarea lor la studiile, meritele, anii de muncă, statutul și legile în baza cărora se calculează aceste drepturi, obiectivul trebuie să fie acela de a asigura tuturor foștilor angajați condiții de trai din ce în ce mai bune. [...]

20 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), mesaj către colegii de Coaliție꞉ “Exigență maximă față de cei responsabili de implementarea marilor proiecte de infrastructură!”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, lansează un avertisment către responsabilii din Ministerul Transporturilor și companiile subordonate acestei instituții, cărora le cere să respecte întocmai cifrele și termenele prevăzute în proiectul de buget pe 2019.

13 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
«Nu votez bugetul dacă nu include finanțare pentru Autostrada Tișița – Albița!»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că Drumul de mare viteză Tișița – Albița trebuie să se regăsească, în mod obligatoriu, în Legea bugetului pe 2019, investiția reprezentȃnd singura șansă a romȃnilor din stȃnga Siretului de a nu mai fi pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește nivelul de trai.

Deputatul ALDE, care, în ultimii doi ani, și-a dedicat mare parte din activitatea parlamentară susținerii acestui "proiect de importanță vitală pentru vasluieni", afirmă că argumentele pentru finanțarea obiectivului prin bugetul din acest an rezultă din mii de pagini de documente, adrese, interpelări și studii realizate și consultate, și că aceste argumente nu pot fi combătute de nicio autoritate sau instituție. [...]

6 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
«Autostrada Tișița – Albița, o soluție pentru a accelera creșterile salariale în județul Vaslui, care sunt cu 30 – 50% mai mici față de Vestul țării»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția Guvernului să consolideze creșterea economică din ultimii doi ani, de la nivel național, prin investiții în mari proiecte de infrastructură dedicate zonelor afectate de mari decalaje în dezvoltare.

Deputatul ALDE susține că, în contextul în care există o creștere reală, dar neuniformă, a veniturilor romȃnilor, Vasluiul fiind unul dintre județele în care se înregistrează cele mai mici creșteri salariale, Autostrada Tișița – Albița reprezintă o soluție obligatorie pentru a da un impuls economiei din această regiune. [...]

19 decembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel OLTEANU (ALDE) către inițiatorii Alianței Vestului: „85% din fondurile pentru execuția unor proiecte de infrastructură au mers pentru obiective din Transilvania în 2017. Moldova, cu 0,2%, este regiunea discriminată!”

Domnul deputat Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, atrage atenția că demersul primarilor din Timișoara, Oradea, Arad și Cluj-Napoca de a constitui Alianța Vestului este unul «periculos și nedrept», iar justificarea potrivit căreia dezvoltarea acestei zone ar fi încetinită din cauza Bucureștiului este o «ipocrizie».

12 decembrie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE) oferă Guvernului noi argumente pentru Autostrada vasluienilor: coridorul european Tișița – Albița este, oficial, cel mai important pilon pe care se sprijină transportul de mărfuri de la frontiera cu Republica Moldova

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, subliniază că includerea finanțării Autostrăzii Tișița – Albița, în faza de Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor, este decisivă pentru un vot pozitiv dat bugetului de către parlamentar.

5 decembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Solicit un semn de solidaritate pentru Moldova și județul Vaslui, care sărbătoresc Centenarul în izolare

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, lansează un nou apel la solidaritate în ceea ce privește proiectele Moldovei, singura provincie istorică fără acces la autostradă, care sărbătorește în izolare 100 de ani de la Marea Unire.

28 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
«Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră trebuie reevaluată!»

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția asupra lipsei de eficiență a Strategiei Naționale pentru Siguranța Rutieră, în condițiile în care numărul accidentelor din trafic continuă să fie unul ridicat, iar rata mortalității pe șoselele din Romȃnia este, în ultimii trei ani, cea mai mare de la nivelul Uniunii Europene.

21 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup ALDE)
«Disponibilizările nu sunt soluția pentru a crește performanța și eficiența sectorului public»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că restructurarea aparatului bugetar, cu scopul de a furniza contribuabililor servicii eficiente și profesioniste, este o măsură necesară, dar că aplicarea acesteia nu trebuie să conducă la situații de criză și drame sociale.
14 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE) oferă încă un exemplu al sacrificării Moldovei și îi cere ministrului Lucian Șova măsuri dure: finalizarea reabilitării DN18, amânată pentru 2019 din cauza „bugetului insuficient”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, îi atrage atenția ministrului Transporturilor printr-o nouă interpelare, susținută de o situație concretă, cu privire la subfinanțarea cu intenție a lucrărilor de infrastructură în execuție în Moldova.

12 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
«Dictatura bogaților trebuie să înceteze, există fonduri europene pentru toate proiectele Moldovei»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, condamnă politicile de abandonare practicate de-a lungul timpului de guvernele de la București la adresa Moldovei, singura regiune ștearsă de pe harta alocărilor bugetare în domeniul marii infrastructuri.

Olteanu subliniază că modul în care decidenții politici de la nivel central au împărțit pȃnă acum bugetul de stat, rezultatul fiind o «dictatură a bogaților» care a exclus întreaga zonă a Moldovei, este unul care vine în contradicție cu strategiile de coeziune ale Uniunii Europene și care adȃncește discrepanțele regionale. [...]

31 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
„1% din bugetul Ministerului Transporturilor pentru Moldova reprezintă o pată pe obrazul României și un eșec al Uniunii Europene”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE din Camera Deputaților, trage un nou semnal de alarmă cu privire la modul în care se fac alocările de fonduri din partea Ministerului Transporturilor pentru proiecte la nivelul regiunii Moldova.

24 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
Voi vota proiectul de buget pe 2019 doar dacă va include fonduri pentru Autostrada Tișița – Albița

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, acuză decidenții politici și funcționarii responsabili din Ministerul Transporturilor de complicitate rușinoasă, de-a lungul anilor, în legătură cu ștergerea tronsonului de autostradă Tișița – Albița din Master Planul General de Transport al Romȃniei.

17 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE)꞉ «Județul Vaslui nu mai este unul al asistaților social, numărul vasluienilor care beneficiază de venitul minim garantat din partea statului a scăzut cu 25% în ultimii trei ani»

Domnul deputat Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, respinge din nou, categoric, afirmațiile vehiculate în spațiul public conform cărora ajutoarele sociale plătite în județul Vaslui sufocă bugetul de stat și reprezintă o piatră de moară în calea dezvoltării Romȃniei.

10 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup ALDE)
«Start-Up Nation e un program care, în forma actuală, dă o șansă județelor sărace»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, salută decizia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) de a propune spre consultare publică un proiect de ordonanță de urgență care stabilește condiții noi pentru derularea Programului Start-up Nation, favorabile recuperării decalajelor regionale.
3 octombrie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
”O temă obligatorie pentru Guvern꞉ doar 2% din fondurile alocate ajutoarelor de stat sprijină afaceri din Moldova”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă să prezinte un raport public detaliat cu privire la impactul pe care ajutoarele de stat acordate pȃnă în prezent companiilor private l-au avut asupra dezvoltării economice a Romȃniei.

26 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
«Lipsa Moldovei de pe lista marilor proiecte de infrastructură este o nedreptate dureroasă, iar creșterea alocărilor pentru a recupera decalajele istorice, o obligație pȃnă în 2020»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage din nou atenția asupra necesității ca Moldova, singura regiune fără acces la autostradă, să fie inclusă pe harta marilor proiecte de infrastructură.
19 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul vasluian Daniel Olteanu (ALDE), apel la ministrul Transporturilor pentru clarificarea situației podurilor din Romȃnia

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, solicită ministrului Transporturilor, Lucian Șova, clarificări referitoare la securitatea podurilor din România.

12 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Daniel Olteanu propune distribuirea centralizată a voucherelor de vacanță, din fonduri publice, și salariaților din sectorul privat
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, propune ministrului Turismului, Bogdan Trif, să aibă în vedere o soluție de acordare graduală a voucherelor de vacanță, în mod echitabil, atât salariaților din mediul bugetar, cât și celor din mediul privat, până la un anumit plafon al venitului.

Olteanu susține că sunt necesare măsuri de corecție a normelor metodologice privind acordarea acestor tichete, în condițiile în care situația actuală face ca un angajat în mediul privat, cu salariul minim pe economie, să contribuie prin taxele și impozitele sale la acordarea unui voucher de vacanță pentru un bugetar cu venit lunar de 10-20.000 lei. [...]

5 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la reuniunea Uniunii Interparlamentare din marja celei de-a 62-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor și la evenimentele asociate
(New York, 13-14 martie 2018)

În perioada 13 – 14 martie 2018, au avut loc, la New York, reuniunea Uniunii Interparlamentare din marja celei de-a 62-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor și evenimentele asociate.

15 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Subcomisiei pentru spațiu, domnul deputat Anton Anton (Grup ALDE)
Participarea la cea de-a 8-a ediție a Reuniunii Internaționale a Parlamentarilor, 23-26 septembrie, Adelaide, Australia

La invitația Federației Internaționale de Astronautică (IAF), domnul deputat Anton Anton, președintele Subcomisiei pentru Spațiu, a participat în perioada 23-26 septembrie, la Adelaide, Australia, la cea de-a 8-a ediție a Reuniunii Internaționale a Parlamentarilor - Antreprenoriatul „Spațial” și Beneficiile Socio-Economice și la Deschiderea Congresului Internațional de Astronautică (IAC 2017).

12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele subcomisiei pentru spațiu din cadrul Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, domnul deputat Anton Anton (Grup ALDE)
Participarea la Seminarul celei de-a XIX-a Conferință Europeană Interparlamentară pentru Spațiu (EISC)

Domnul deputat Anton Anton, în calitate de Președinte al Subcomisiei pentru Spațiu din cadrul Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor a Camerei Deputaților, a participat la Seminarul celei de-a XIX-a Conferință Europeană Interparlamentară pentru Spațiu (EISC) – “MAKE SPACE – Make it Happen”, ce a avut loc în perioada 21-23 mai 2017, la Tallin și Tartu, Estonia. Din delegația României a făcut parte și domnul Marius-Ioan PISO, Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA).

13 iunie 2017 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 5 martie 2024, 17:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro