Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 13 iunie 2009
COMUNICAT DE PRESĂ ^
Anastase: "Dorim reformarea APCEMN și racordarea organizației la temele dominante europene"

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a susținut o declarație de presă la închiderea lucrărilor celei de-a 33-a Adunări Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Președintele Camerei Deputaților a afirmat că tema conferinței,"Strategii și politici de diminuare a efectelor crizei în statele membre OCEMN", a fost propusă de Președinția română a APCEMN, exprimându-și speranța că alegerea acestei teme a constituit un prim pas în vederea racordării organizației la temele dominante europene și globale, și a măririi, în cele din urmă, a relevanței acestui format de dialog parlamentar,.
Referindu-se la provocările prezente în regiunea Mării Negre, Președintele Camerei Deputaților a făcut apel la sinceritate în recunoaștere problemelor reale existente în regiune, subliniind că nu pot exista soluții concrete în lipsa unui dialog politic real.
Doamna Anastase a reafirmat dorința României de a vedea o reformă reală a APCEMN, în scopul operaționalizării acesteia și apropierea de formate de dialog similare din spațiul Central și Sud-Est European. În acest sens, Președintele Camerei Deputaților a anunțat constituirea unui grup de lucru pentru modificare regulamentului.