Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APF > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generală afaceri externe și protocol

Domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), a vizitat, în data de 4 aprilie, alături de parlamentari francofoni, campusul Politehnicii București și Casa Francofoniei din România.

8 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generală afaceri externe și protocol
Privind participarea la Misiunea economică și comercială în Europa Centrală și de Est a Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF)
București, Palatul Parlamentului, 27-29 martie 2024

Domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, participă, la Palatul Parlamentului, la Misiunea economică și comercială în Europa Centrală și de Est a Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), desfășurată în perioada 27-29 martie 2024.

28 martie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generală relații externe și protocol
privind participarea la cea de-a 35-a Sesiune a Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) Atena, Grecia, 5-7 noiembrie 2023

În perioada 5-7 noiembrie 2023, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe (PNL), membru al Delegației Parlamentului României la APF, a participat, la Atena, la cea de-a 35-a Sesiune a Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), la invitația Parlamentului elen, la care au participat parlamentari din 25 de parlamente din Regiunea Europa a APF.

8 noiembrie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generală afaceri externe și protocol
Organizarea în România a celei de-a 6-a ediții a Atelierului de leadership al femeilor parlamentare francofone

În perioada 25-29 septembrie 2023, Camera Deputaților găzduiește, la București, la Palatul Parlamentului, cea de-a 6-a ediție a Atelierului de leadership al femeilor parlamentare francofone.

26 septembrie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a 48-a Sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) Tbilisi, Georgia, 5-8 iulie 2023

În perioada 5-8 iulie 2023, s-a desfășurat, la Tbilisi, Georgia, cea de-a 48-a Sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF).

10 iulie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Privind participarea la reuniunea Comisiei politice a Adunării Parlamentare a Francofoniei
Paris, Franța, 19-20 aprilie 2023

În perioada 19-20 aprilie 2023, domnul deputat Florin-Alexandru ALEXE, membru al Delegației Parlamentului României la APF și membru al Comisiei politice a APF, a participat la reuniunea acestei comisii, care s-a desfășurat la Paris, la Senatul Republicii Franceze.

24 aprilie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generală afaceri externe și protocol
Participarea la Conferința cu tema „Francofonia viitorului: educație pentru dezvoltare durabilă” Palatul Cotroceni, 16 martie 2023

Doamna deputat Carmen-Ileana Mihălcescu și domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, membri ai Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), au participat joi, 16 martie 2023, la Palatul Cotroceni, la conferința cu tema „Francofonia viitorului: educație pentru dezvoltare durabilă”.

17 martie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la APF, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Seminarul parlamentar de informare și schimburi instituționale organizat de Adunarea Parlamentară a Francofoniei-APF - Tirana, Albania, 18-19 octombrie 2022

În perioada 18-19 octombrie 2022, am participat, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, la Tirana, Albania, la Seminarul parlamentar de informare și schimburi instituționale pe aspecte de etică, deontologie parlamentară și punerea în aplicare a unei politici cadru privind combaterea violențelor împotriva femeilor și a hărțuirii acestora în parlamente.

Evenimentul, organizat de Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), în cadrul acțiunilor de cooperare ale APF pentru 2022, a reunit parlamentari francofoni din Regiunea Europa. [...]

24 octombrie 2022 detalii
  Mesajul președintelui Delegației Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe (Grup PNL), de Ziua Națională a Republicii Franceze

În calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), am plăcerea de a adresa, în această zi importantă, Ziua Națională a Republicii Franceze, tuturor cetățenilor francezi, dar și francofonilor din întreaga lume, cele mai calde gânduri de prietenie și deschidere pentru această democrație ce a oferit lumii întregi valorile de: Liberté, Égalité, Fraternité.

Acest principiu al fraternității l-am resimțit din plin în cadrul cooperării bilaterale și multilaterale pe toată perioada Președinției franceze la Consiliul Uniunii Europene, încheiate cu succes la finalul lunii iunie 2022. [...]

14 iulie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Participarea la cea de-a 47-a Sesiune plenară a APF
Kigali, Rwanda, 6-9 iulie 2022

În perioada 6-9 iulie 2022, am participat, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), la Kigali, Rwanda, la cea de-a 47-a Sesiune plenară a APF.

11 iulie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)

În perioada 14-15 mai 2022, am participat, la Québec, la reuniunea Comisiei politice a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), în calitate de membru al acestei comisii și de Președinte al Delegației Parlamentului României la APF.

17 mai 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În calitate de Președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), particip la Monaco, în perioada 3-5 aprilie 2022, la Conferința Șefilor de delegații membre ale APF din Regiunea Europa.

5 aprilie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Națională Franceză, domnul deputat Radu-Marin Moisin, și de la președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe

Cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Națională Franceză din Camera Deputaților, și, respectiv, de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, transmitem cele mai bune gânduri și calde urări poporului francez.

13 iulie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la APF, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Misiunea de consolidare a Francofoniei în România (23-26 mai 2021) - un succes al diplomației parlamentare francofone

În continuarea reuniunilor organizate la București, oficialii francofoni, alături de președintele Delegației Parlamentului României la APF, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, Ministrul Educației, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, și doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, membră a Delegației Parlamentului României la APF, au avut întrevederi la Brașov, ocazie importantă de evidențiere a dimensiunii Francofoniei în acest oraș. Organizarea la nivel administrativ, universitar, lingvistic și economic a fost realizată cu sprijinul Universității Transilvania din Brașov.

27 mai 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 23-26 mai a.c. are loc o misiune de consolidare a Francofoniei în România a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), condusă de Secretarul general al acestei organizații, domnul Jacques Krabal, și realizată cu sprijinul domnului deputat Florin-Alexandru Alexe, președintele Delegației Parlamentului României la APF, și a domnului senator Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, membru al Delegației Parlamentului României la APF.

24 mai 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Francofoniei, am avut plăcerea de a participa, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), la webinarul organizat, în data 18 martie 2021, de Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Institutelor Francofone din România (GADIF).

18 martie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru Relații cu Organizațiile Internaționale și Uniunea Europeană

Cu ocazia celebrării lunii Francofoniei, în data 15 martie 2021, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, alături de membri ai Delegației, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu și domnul senator Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, a avut o întrevedere la Palatul Parlamentului cu domnul Eric Poppe, reprezentantul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) pentru țările din Europa Centrală și de Est.

15 martie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 22 mai 2024, 21:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro