You are here: Home page > Legislature 2008-2012 > Parliament of Romania > Delegations > PACE > Press Releases Versiunea pentru printare

Delegation to the Parliamentary Assembly of the Council of Europe
Press Releases

  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Misiunea de observare a alegerilor parlamentare din Muntenegru

În perioada 11 - 15 octombrie 2012 Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) va trimite în Muntenegru o comisie ad-hoc pentru observarea alegerilor parlamentare anticipate, ce urmează să aibă loc în data de 14 octombrie 2012.

11 octombrie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Adunarea Generală a Organizației Mișcarea Internațională pentru Drepturile Omului "O lume fără nazism"

În perioada 8 -11 octombrie 2012, se va desfășura la Strasbourg prima reuniune a Adunării Generale a Organizației Mișcarea Internațională pentru Drepturile Omului "O lume fără nazism".

8 octombrie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 7-11 octombrie 2012, Consiliul Europei, în parteneriat cu autoritățile municipalității Strasbourg, organizează prima sesiune a Forumului Mondial pentru Democrație.

7 octombrie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a patra parte a Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

În cursul Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, joi 4 octombrie a.c., Comisia pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE l-a audiat pe parlamentarul român, Tudor Panțîru, în numele Delegației Parlamentului României la APCE, în legatura cu executarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de către țara noastră și asupra rolului legislativului în acest proces.

4 octombrie 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a patra parte a Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

În cadrul Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, miercuri 3 octombrie a.c., doamna deputată Maria Stavrositu a susținut, în plen, raportul privind "Cele mai bune practici privind promovarea egalității de gen în partidele politice". Raportul a fost aprobat cu 81 de voturi pentru și 2 voturi împotrivă.

3 octombrie 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a patra parte a Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

În cadrul celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Cosiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, în cadrul ședinței Comisiei pentru probleme sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a APCE de marți, 2 octombrie 2012, Șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, deputatul Cezar Florin Preda, a fost numit raportor pe tema "Prevenirea dezastrelor naturale".

2 octombrie 2012
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 1-5 octombrie 2012, la Strasbourg, va avea loc cea de-a patra parte a Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Consilului Europei (APCE), la care vor participa, din partea Camerei Deputaților, domnul deputat Cezar Preda, președintele Delegației Parlamentului României la APCE, doamna deputată Maria Stavrositu și domnii deputați Tudor Panțîru și Mihai Tudose, membri ai Delegației.

1 octombrie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 20 - 21 septembrie 2012, la Ljubljana și Maribor (Slovenia), vor avea loc lucrările Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care va participa doamna deputată Maria Stavrositu, membră a Delegației Parlamentului României la APCE.

20 septembrie 2012 detalii
  Comunicat de presa privind Ziua Internationala a Democratiei, 15 septembrie 2012

Pentru a marca sprijinul său pentru Ziua internațională a democrației, organizată de Națiunile Unite la 15 septembrie, Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a făcut următoarea declarație:
Sentimentul unui declin al valorilor democratice provocat de criza economică și financiară este din ce în ce mai puternic în Europa și în lume. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a atras atenția, de ceva timp, asupra acestui fapt, subliniind diminuarea încrederii cetățenilor în instituțiile democratice și în liderii politici, rata scăzută de participare la alegerile electorale și sprijinul în creștere al populației față de partide xenofobe și populiste. Ținând seama de prăpastia care se adâncește între cetățeni și instituțiile democratice, Adunarea salută faptul că, în acest an, s-a pus accentul, în cadrul acestei manifestări, pe dialogul și participarea cetățenilor ca factori esențiali ai democrației.

15 septembrie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESA

Cu prilejul participării la reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE),care a avut loc la Nisa , in data de 3 septembrie 2012 , șeful Delegației Parlamentului României la APCE, deputatul Cezar Florin Preda, s-a întâlnit cu Secretarul general al Consiliului Europei, domnul Thorbjørn Jagland, cu Președintele APCE, domnul Jean-Claude Mignon, cu șefii grupurilor politice din cadrul APCE, respectiv cu șeful Grupului Partidului Popular Eurpean, domnul Luca Volontè, cu șeful Grupului Socialist, domnul Andreas Gross, cu șefa Grupului Alianței Liberalilor și Democraților din Europa, doamna Anne Brasseur, precum și cu președintele Comisiei pentru monitorizare a APCE, domnul Andres Herkel.

5 septembrie 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 11-12 august 2012, la Corciano, se vor desfășura lucrările Sub-comisiei pentru Premiul Europei a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care, din partea Delegației Parlamentului României la APCE, vor participa, domnul deputat Cezar Preda, șeful Delegației Parlametului României la APCE, și doamna deputată Maria Stavrositu.

11 august 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Privind vizita de informare în România a unei delegații a conducerii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, condusă de Președintele APCE, domnul Jean-Claude Mignon (18 - 19 iulie 2012)

În perioada 18 - 19 iulie 2012, o delegație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), condusă de Președintele APCE, domnul Jean-Claude Mignon, va efectua o vizită de informare în România, în contextul ultimelor evoluții de pe scena politică românească. Cu acest prilej, oaspeții se vor întâlni, miercuri 18 iulie începând cu ora 18.30, cu Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Ștefan Zgonea (sala "I.G. Duca", nivel P1). Delegația APCE va mai avea întrevederi cu Președintele a.i. al Senatului României, domnul Petru Filip, cu Președintele Curții Constituționale a României, domnul Augustin Zegrean, și vor fi primiți de Prim Ministrul României, domnul Victor Ponta, de Președintele a.i. al României, domnul George Crin Laurențiu Antonescu, și de Președintele suspendat al României, domnul Traian Băsescu.

18 iulie 2012
  COMUNICAT DE PRESĂ

În debutul celei de a treia părți a Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Cosiliului Europei (APCE), deputata Maria Stavrositu și senatorul György Frunda, împreună cu membrii secretariatului delegației Parlamentului României la APCE, s-au întâlnit cu delegația Parlamentului Moldovei la APCE, prilej cu care a avut loc un schimb de opinii și informații în legătură cu evenimentele politice din cele două țări și s-a subliniat necesitatea întăririi colaborării pe toate planurile și în mod deosebit pe plan parlamentar.

27 iunie 2012
COMUNICAT DE PRESĂ

Doamna deputată Maria Stavrositu a reprezentat Delegația Parlamentului României la APCE la întâlnirea Președintelui APCE, domnul Jean-Claude Mignon, cu șefii delegațiilor parlamentelor naționale la APCE.

27 iunie 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

La 26 iunie 2012, în marja celei de a trei părți a Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară la Strasbourg, a avut loc întrevederea doamnei Maria Stavrositu, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, cu doamna Valentina Raduloviæ-Sæepanoviæ, Președinta delegației Parlamentului din Muntenegru la APCE.

27 iunie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

La 26 iunie a.c., doamna Gabriella Battaini-Dragoni a fost aleasă de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Secretar general adjunct al Consiliului Europei.

27 iunie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Doamna deputată Maria Stavrositu, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cosiliului Europei (APCE), a participat în 6 iunie 2012, la reuniunea Grupului de lucru ad-hoc pentru afaceri externe din cadrul Partidului Popular European, organizată la sediul PPE din Bruxelles.

7 iunie 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESA

Doamna deputată Maria Stavrositu, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cosiliului Europei (APCE) și a Grupului Partidului Popular European din cadrul APCE, va participa în această calitate la Bruxelles, în data de 6 iunie 2012, la o reuniune a Grupului de lucru ad-hoc pentru afaceri externe din cadrul Partidului Popular European.

6 iunie 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul Florin Iordache, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), s-a întâlnit în după-amiaza zilei de marți, 29 mai 2012, cu participanții la reuniunea Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

29 mai 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESA
PRIVIND REUNIUNEA LA BUCUREȘTI A COMISIEI PENTRU CULTURĂ, ȘTIINȚĂ, EDUCAȚIE ȘI MEDIA A ADUNĂRII PARLAMENTARE A CONSILIULUI EUROPEI

La invitația Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consilului Europei, la 29 mai 2012, la Palatul Parlamentului, sala "Drepturilor Omului" (nivel P), va avea loc reuniunea Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

29 mai 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

În deschiderea lucrărilor Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfășoară în prezent la București, la Palatul Parlamentului, au avut loc schimburi de vederi ale parlamentarilor europeni cu președinții Comisiilor pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă și Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Camerei Deputaților pe marginea politicilor europene în domeniul culturii, educației și mass-media.

29 mai 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Orașe românești premiate de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei


Parlamentarii români Maria Stavrositu (PDL) și Gyorgy Frunda (UDMR) au reprezentat Delegația Parlamentului României la APCE la reuniunea Comisiei pentru probleme sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei care a validat propunerea Subcomisiei pentru Premiul Europei de acordare a acestei înalte distincții a Consiliului Europei pentru anul 2012 orașelor Sighișoara (România) și Corciano (Italia).

25 aprilie 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ
Diplomație parlamentară la APCE

Deputata Maria Stavrositu, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, a participat astăzi, 25 aprilie 2012, la o întâlnire de lucru cu Delegația Parlamentului Italiei la APCE.

25 aprilie 2012 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Misiunile de observare a alegerilor parlamentare din Republica Serbia (Belgrad, 4-7 mai 2012)

În perioada 4-7 mai 2012, vor avea loc Misiunile de observare a alegerilor parlamentare din Republica Serbia pe linia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) și a Adunării Parlamentare a OSCE (AP OSCE).

25 aprilie 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ


Din cele 37 de orașe din țările membre ale Consiliului Europei care și-au prezentat candidatura pentru obținerea Premiului Europei în 2012, biroul Subcomisiei de resort din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a selectat o listă scurtă cuprinzând orașele germane Altötting și Wetzlar, orașul Corciano din Italia, Poznan din Polonia și Sighișoara din România.

29 martie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la reuniunea Comisiei pentru migrații, refugiați și persoane strămutate a APCE

În perioada 29 - 30 martie 2012, se va desfășura la Bruxelles reuniunea Comisiei pentru migrații, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) la care participă domnul deputat Iosif Blaga, membru al Delegației Parlamentului României la APCE.

28 martie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la reuniunea Comisiei pentru probleme sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a APCE

În perioada 22 - 23 martie 2012, se va desfășura la Paris reuniunea Comisiei pentru probleme sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) la care urmează să participe domnul deputat Relu Fenechiu, membru al Delegației Parlamentului României la APCE.

21 martie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la lucrările Comisiei pentru monitorizare a APCE

La 13 martie 2012, la Paris, se desfășoară lucrările Comisiei pentru monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care participă, din partea Delegației Parlamentului României la APCE, domnul deputat Adrian Năstase.

13 martie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la lucrările Comisiei juridice și pentru drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Comisia juridică și pentru drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei s-a reunit la Paris în această dimineață pentru a dezbate mai multe rapoarte, proiecte de rezoluții și recomandări ce urmează să fie supuse spre adoptare plenului Adunării în sesiunea din luna aprilie.

12 martie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la lucrările Comisiei juridice și pentru drepturile omului a APCE

Membrii Comisiei juridice și pentru drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au discutat în cadrul reuniunii de astăzi, 12 martie 2012, sesizarea unor parlamentari reprezentând opoziția din Belgia prin care se contestă suspendarea procedurii de amendare a Constituției decisă de către partidele majorității din această țară.

12 martie 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la lucrările Biroului și ale Comisiei permanente ale APCE

Cea de a doua parte a reuniunii Comisiei Permanente a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a fost consacrată adoptării unor rapoarte, proiecte de rezoluții și recomandări, precum și a proiectului de agendă al Sesiunii APCE din aprilie a.c.

12 martie 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la lucrările Biroului și ale Comisiei permanente ale APCE

La inițiativa grupului PPE, Biroul APCE a propus Comisiei permanente adoptarea unei declarații referitoare la deteriorarea situației politicienilor femei si bărbați aflați în închisoare în Ucraina. Tema a fost preluată în cadrul unei dezbateri de actualitate desfășurată în dimineața zilei de 9 martie a.c. la reuniunea Comisiei permanente a APCE.

9 martie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Federația Rusă
(Moscova, 1 - 5 martie 2012)

În perioada 1 - 5 martie 2012, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va trimite în Federația Rusă o misiune de observare a alegerilor prezidențiale, programate pentru data de 4 martie 2012.

1 martie 2012 detalii
Întrevederea dintre domnul deputat Florin Serghei Anghel, membru al Delegatiei Parlamentului României la APCE, și domnul Viorel Kotyk, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Ucrainei la București
20 februarie 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președinta Delegației Parlamentului Letoniei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), doamna Inese Lībiņa-Egnere, a transmis președintelui Delegației Parlamentului României la APCE, domnul Cezar Florin Preda, o scrisoare de mulțumire pentru sprijinul acordat candidatului leton, domnul Nils MuiŸnieks, la funcția de Comisar pentru drepturile omului al Consiliului Europei.

9 februarie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), domnul Jean Claude Mignon, a transmis președintelui Delegației Parlamentului României la APCE, domnul Cezar Florin Preda, o scrisoare de mulțumire pentru invitația adresată de a efectua o vizită oficială în România în cursul acestui an.

31 ianuarie 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Cu 120 de voturi pentru, reprezentînd majoritatea absolută, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei l-a ales, din primul tur, pe letonul Nils MUIZNIEKS în funcția de Comisar european pentru drepturile omului.

26 ianuarie 2012 fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 25 ianuarie a.c., Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat Raportul "Îndeplinirea obligațiilor și angajamentelor de către Serbia" (co-raportori: Davit Harutiunian, Armenia, Grupul Democraților Europeni și Indrek Saar, Estonia, Grupul Socialist).

26 ianuarie 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), domnul deputat Cezar Florin Preda, a avut o întâlnire cu președintele Delegației Parlamentului Italiei la APCE, domnul deputat Luigi Vitali.

24 ianuarie 2012 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ
Parlamentari români aleși în funcții de conducere la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Deputata PD-L Maria Stavrositu, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a fost aleasă cu majoritate de voturi în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru cultură, știință și educație a APCE.
Lucrările Sesiunii ordinare a APCE continuă.

24 ianuarie 2012 fotografii
Comunicat de presă

Presedintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), domnul deputat Cezar Florin Preda , s-a întâlnit în această dimineață cu noul președinte al APCE, parlamentarul francez Jean Claude Mignon.

24 ianuarie 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Parlamentari români aleși în funcții de conducere la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și-a ales astăzi noul președinte în persoana parlamentarului francez Jean-Claude Mignon. Tot astăzi au fost aleși noii membri ai Biroului Adunării.

23 ianuarie 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 19 ianuarie 2012, Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, deputatul Cezar Preda, l-a primit, la solicitarea acestuia, pe Însărcinatul cu afaceri a.i. al Regatului Țărilor de Jos la București, domnul Paul Ymkers.

19 ianuarie 2012 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 19 ianuarie 2012, Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, deputatul Cezar Preda, l-a primit, la solicitarea acestuia, pe E.S. Ambasadorul Letoniei în România, domnul Einars Semains.

19 ianuarie 2012 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 19 ianuarie 2012, Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, deputatul Cezar Preda, l-a primit pe Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei la București, domnul Viorel Kotyk, la solicitarea acestuia.

19 ianuarie 2012 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 19 ianuarie 2012, Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, deputatul Cezar Preda, l-a primit, la solicitarea acestuia, pe E.S. domnul Hamlet Gasparian, Ambasadorul Republicii Armenia la București.

19 ianuarie 2012 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 23 - 27 ianuarie 2012, la Strasbourg va avea loc prima parte a Sesiunii ordinare 2012 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la care vor participa, din partea Camerei Deputaților, domnul deputat Cezar Preda, Președintele Delegației Parlamentului României la APCE, doamna deputată Maria Stavrositu și domnul deputat Tudor Panțîru, membri ai Delegației Parlamentului României la APCE.

18 ianuarie 2012 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia lucrărilor Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Paris, de astăzi, 8 decembrie 2011 doamna deputată Maria Stavrositu, membră a Comisiei APCE și raportor APCE, a prezentat un raport cu privire la participarea sa la Conferința "Tendințe curente ale evoluției mecanismelor naționale de gen în țările europene", care a avut loc la Kiev, în perioada 25 - 26 octombrie 2011.

8 decembrie 2011 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ


Cu ocazia lucrărilor Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Paris, din 28 noiembrie 2011, membrii Comisiei APCE au dezbătut și adoptat cu unanimitate de voturi proiectul de rezoluție pe marginea raportului cu tema "Necesitatea unor evaluări credibile și independente în domeniul protecției mediului", elaborat de parlamentarul român Cezar Preda, Președintele Delegației Parlamentului României la APCE.

28 noiembrie 2011
  COMUNICAT DE PRESĂ

În debutul lucrărilor Comisiei permanente a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, de la Edinburgh, de azi, 25 noiembrie a.c., la care este prezent domnul deputat Tudor Panțîru, raportor APCE, parlamentarii europeni au avut un schimb de vederi cu domnul David Lidington, Ministrul britanic pentru Europa, în cadrul căruia au fost prezentate prioritățile președinției britanice a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

25 noiembrie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 25 noiembrie 2011, la Edinburgh, vor avea loc lucrările Comisiei permanente a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care, din partea Delegației Parlamentului României la APCE, va participa domnul deputat Tudor Panțîru, în calitate de raportor al Comisiei pentru probleme juridice și drepturile omului a APCE.

24 noiembrie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 15 octombrie 2011, urmează să se desfășoare la Landerneau, Franța, reuniunea Subcomisiei pentru Premiul Europei din cadrul Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

14 octombrie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Comisia juridică și pentru drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a adoptat în această dimineață Raportul palamentarului elvețian Dick Marty referitor la abuzul de "secret de stat și securitate națională" care creează "obstacole pentru instituțiile parlamentare și judiciare în activitatea de monitorizare a încălcărilor drepturilor omului".

7 septembrie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Cu prilejul reuniunii Comisiei politice a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Caserta, Italia, domnul senator Viorel BADEA a fost ales președinte al Subcomisiei pentru prevenirea conflictelor.

7 septembrie 2011
  COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul Sesiunii ordinare 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, joi 23 iunie a.c., doamna deputată Maria Stavrositu a susținut o intervenție pe marginea raportului parlamentarei franceze, Gisele Gautier, privind "Creșterea numărului de femei în structurile de decizie din mediul economic și social", apreciind că participarea femeilor în structurile politice și sociale de decizie reprezintă garanția funcționării democrației.

27 iunie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul Sesiunii ordinare 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, miercuri 22 iunie a.c., președintele Delegației Parlamentului României la APCE, domnul Cezar Preda, a participat alături de senatorul Sorin Lazăr, în calitate de parlamentari de referință din partea Camerei Deputaților, respectiv ai Senatului, pentru Campania Consiliului Europei privind combaterea violenței sexuale asupra copiilor, la cea de a treia reuniune a parlamentarilor de referință pentru această campanie.

23 iunie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 20-24 iunie 2011, la Strasbourg, are loc cea de a treia parte a Sesiunii ordinare 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) la care, din partea Camerei Deputaților, participă domnul deputat Cezar Preda, Președintele Delegației Parlamentului României la APCE, doamna deputată Maria Stavrositu și domnii deputați Relu Fenechiu și Attila Kelemen, membri ai Delegației Parlamentului României la APCE.

20 iunie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ


Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Refugiați și aniversării a 60 de ani a Convenției de la Geneva pentru refugiați (1951), în cadrul Sesiunii ordinare 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, Comisia pentru migrații, refugiați și populație a APCE împreună cu Directoratul pentru tineret și sport al Consiliului Europei și cu Agenția ONU pentru refugiați, vor organiza în zilele de 21 și 22 iunie a.c., în fața Hemiciclului Adunării Parlamentare, o "Bibliotecă vie".

20 iunie 2011 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ
privind întrevederea domnului Cezar Preda, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei cu domnul Markiyan Kulyk, ambasadorul Ucrainei în România.

În ziua de 14 iunie a.c., președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), deputatul Cezar Preda, l-a primit pe ambasadorul Ucrainei în România, domnul Markiyan Kulyk, în contextul preluării acestei țări a președinției Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. [...]

15 iunie 2011 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

La lucrările Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, din 9 iunie 2011, participă, din partea Delegației Parlamentului României la APCE, domnul deputat Iosif Blaga.

9 iunie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Membrii Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) s-au întâlnit în dimineața acestei zile la Strasbourg cu membrii Comisiei pentru mediu, sănătate și securitate alimentară a Parlamentului European pentru un schimb de vederi pe marginea dezvoltării durabile a politicilor de mediu și energetice, în perspectiva celui de-al 6-lea Forum Mondial al Apei, ce urmează să aibă loc în luna martie 2012, la Marsilia, și a Conferinței pentru schimbările climatice, programată pentru sfârșitul lunii noiembrie 2011, în Africa de Sud.

9 iunie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ


În prima parte a primei zile a lucrărilor Comisiei pentru probleme juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, de la Oslo, din 6 iunie 2011, la care au participat, din partea Delegației Parlamentului României la APCE, domnii deputați Adrian Năstase , vicepreședinte al Camerei Deputaților, și Tudor Panțîru, au fost dezbătute și adoptate proiectele de rezoluție și recomandare pe marginea raportului Președintelui Comisiei pentru probleme juridice a APCE, domnul Christos Porgourides, "Parlamentele Naționale: garanți ai drepturilor omului".

7 iunie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ


În zilele de 6 și 7 iunie 2011, la Oslo, Parlamentul norvegian găzduiește lucrările Comisiei pentru probleme juridice și drepturile omului, la care, din partea Camerei Deputaților, vor participa domnii deputați Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, și Tudor Panțîru, membri ai Delegației Parlamentului României la APCE.

6 iunie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

La propunerea senatorului PD-L, Viorel Riceard BADEA, membrii Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au inițiat și promovat, alături de parlamentari din Spania, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Bulgaria, Georgia, Polonia, Lituania, o declarație referitoare la "Gestionarea solidară a crizei refugiaților din țările nord-africane", lansându-se un apel la solidaritate către instituțiile europene, guverne și parlamente naționale cu privire la gestionarea crizei generate de valul de migranți proveniți de țările nord-africane.

14 aprilie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Privind participarea la lucrările celei de a doua părți a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 11 - 15 aprilie 2011)

Membrii Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (A.P.C.E.) vor participa, în perioada 11 - 15 aprilie a.c., la cea de a doua parte a Sesiunii ordinare 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, de la Strasbourg, Franța. [...]

11 aprilie 2011 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al Delegației Parlamentului României la APCE, s-a întâlnit marți 22 februarie a.c., cu delegația Parlamentului francez la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de domnul Jean Claude Mignon, președintele Delegației. La întrevedere a participat domnul Cezar Preda, președintele Delegației Parlamentului României la APCE.

22 februarie 2011 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ
privind vizita oficială în România Delegației Parlamenteului francez la APCE, condusă de domnul Jean - Claude Mignon, președintele Delegației

Marți, 22 februarie a.c., în continuarea vizitei oficiale în România, delegația parlamentară franceză s-a întâlnit cu domnul Alexandru Pereș, vicepreședinte al Senatului, și a purtat discuții cu membri ai Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului României și cu membri ai Comisiilor pentru politică externă a Camerei Deputaților și Senatului, ai Comisiilor pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și ai Comisiilor pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic ale Camerei Deputaților și Senatului.

22 februarie 2011 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

La invitația Președintelui Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), domnul deputat Cezar Preda, urmează să aibă loc, în perioada 21-24 februarie 2011, vizita în România a domnului Jean-Claude MIGNON, președintele Delegației parlamentare franceze la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, însoțit de reprezentanți ai Delegației.

21 februarie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

privind vizita oficială în România a unei delegații parlamentare franceze condusă de domnul Jean - Claude Mignon, președintele Delegației parlamentare franceze la APCE

La invitația domnului Cezar Preda, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), în perioada 21 - 24 februarie a.c. are loc vizita oficială în România a domnului Jean-Claude Mignon, președintele Delegației parlamentare franceze la APCE, în fruntea unei delegații. [...]

21 februarie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 17 februarie 2011, a avut loc ședința Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (A.P.C.E.), la care, din partea Delegației Parlamentului României la A.P.C.E., a participat doamna deputată Maria Stavrositu.

17 februarie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În această după amiază, plenul A.P.C.E. dezbate raportul președintelui Comisiei pentru probleme juridice și drepturile omului, parlamentarul cipriot Christos Pourgourides, referitor la "Implementarea deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului". În documetarea raportului, parlamentarul cipriot a făcut, în 2010, la invitația Delegației Parlamentului României la A.P.C.E., o vizită în România pe parcursul căreia s-a întâlnit cu parlamentari, reprezentanți ai Ministerului Justiției, ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, ai CSM, ai MAE.

26 ianuarie 2011 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Luând cuvântul în numele Grupului Socialist la dezbaterea cu tema "Reconcilierea și a dialogului politic între țările din fosta Iugoslavie", domnul Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, membru al Delegației Parlamentului României la A.P.C.E., a evocat perioada de început a anilor '90 când spațiul fostei Iugoslavii a reprezentat "un poligon de încercare pentru noua configurație politică a Europei" și a arătat că astăzi, "...Consiliul Europei și alte organisme europene vor și pot să reintroducă fostele țări din spațiul iugoslav pe traseul european".

26 ianuarie 2011 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul programului de lobby parlamentar pentru aderarea la Schengen, deputata Maria Stavrositu, membră a Delegației Parlamentului României la A.P.C.E., a participat în această după amiază, la un eveniment protocolar organizat la Cercul European din Strasbourg de Comite des Amities Europeennes, o organizație non guvernamentală cu sediul la Strasbourg, ce promovează comunicarea și mai buna cunoaștere între femeile implicate în politică, soțiile personalităților politice și femeile ce s-au afirmat profesional în diferite domenii de acitivitate, din diferite țări.

26 ianuarie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul programului de lobby parlamentar pentru Schengen, marți, 25 ianuarie 2011, Delegația Parlamentului României la A.P.C.E., condusă de deputatul Cezar Florin Preda, a participat, alături de Delegația Parlamentului olandez condusă de Marie - Louise Bemelmans - Videc, membră a Primei Camere a Statelor Generale, la un dejun de lucru.

25 ianuarie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În prima ședință din cadrul primei părți a Sesiunii 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Grupul Socialist l-a ales pe domnul Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în funcția de vicepreședinte și membru al Biroului grupului.

24 ianuarie 2011
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 24-28 ianuarie 2011, la Strasbourg, va avea loc prima parte a Sesiunii ordinare 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) la care, din partea Camerei Deputaților vor participa, domnul deputat Cezar Preda, Președintele Delegației Parlamentului României la APCE, doamna deputată Maria Stavrositu și domnii deputați Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, Florin Anghel, Mihai Tudose, Tudor Panțîru și Ionuț Stroe, membri ai Delegației Parlamentului României la APCE.

24 ianuarie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

La 25 noiembrie, întreaga lume va marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. Atât Consiliul Europei, cât și Uniunea Interparlamentară prin campania sa intitulată Acțiunea parlamentară pentru combaterea violenței față de femei, încurajează parlamentele naționale să marcheze acest moment prin organizarea unor activități speciale în vederea transformării acestei problematici într-o prioritate politică de top, care să atragă atenția opiniei publice asupra importanței combaterii acestui fenomen.

22 noiembrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

privind aprobarea de către Biroul Permanent al Camera Deputaților a unui proiect - program de lobby parlamentar în favoarea aderării României la Spațiul Schengen

22 noiembrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Seminarul Centrului European de Cercetare și Documentare Parlamentară (ECPRD) privind tehnologia informației și comunicațiilor, București, 18-19 noiembrie 2010.

Lucrările seminarului Centrului European de Cercetare și Documentare Parlamentară (ECPRD) au continuat în ziua de 19 a.c. cu o serie de intervenții având ca temă "Conceptul Parlamentului electronic - servicii oferite". Reuniunea a fost moderată de domnul Carlo Simonelli, coordonator ECPRD privind tehnologia informației și comunicațiilor.

19 noiembrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 28 noiembrie a.c. vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și Adunarea Parlamentară a OSCE în colaborare cu alte instituții parlamentare internaționale organizează, în perioada 26 - 29 noiembrie a.c., Misiunea internațională pentru observarea alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova. [...]

18 noiembrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ


Seminarul Centrului European de Cercetare și Documentare Parlamentară (ECPRD) privind tehnologia informației și comunicațiilor, București, 18-19 noiembrie 2010

La invitația Centrului European de Cercetare și Documentare Parlamentară (ECPRD) și a Secretariatului General al Camerei Deputaților, în perioada 18-19 noiembrie a.c., se va organiza la Palatul Parlamentului, sala Drepturilor Omului, seminarul cu tema "Prezentul și viitorul conceptului 'Parlamentul electronic' - soluții tehnologice și cooperarea interparlamentară".

12 noiembrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În după-amiaza zilei de 20 octombrie 2010, doamna deputată Maria Stavrositu și domnul deputat Tudor Panțîru, membri ai Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, s-au întâlnit cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, domnul Jean Paul Costa, aflat în vizită în țara noastră la invitația Ministerului Afacerilor Externe.

La discuții au participat domnul Corneliu Bîrsan, judecător din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), și domnul Răzvan Horațiu Radu, Agentul guvernamental al României la CEDO.

22 octombrie 2010 detalii
În perioada 4 - 8 octombrie 2010, la Strasbourg, a avut loc cea de a patra parte a Sesiunii ordinare 2010 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).
13 octombrie 2010 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 4 - 8 octombrie 2010, la Strasbourg va avea loc cea de a patra parte a Sesiunii ordinare 2010 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la care vor participa, din partea Camerei Deputaților, domnul deputat Cezar Preda, Președintele Delegației Parlamentului României la APCE, doamna deputată Maria Stavrositu și domnii deputați Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, Florin Anghel Ionuț Stroe și Florin Iordache, membri ai Delegației Parlamentului României la APCE.

În prima parte a lucrărilor sesiunii APCE, va avea loc alegerea noului Secretar. [...]

4 octombrie 2010 detalii
Vizita la Bucuresti a domnului Mevlüt Çavusoglu, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), 29 august - 1 septembrie 2010.
2 septembrie 2010 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
În data de 5 septembrie a.c., va avea loc referendumul constituțional în Republica Moldova.
31 august 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
În continuarea comunicatului de presă din 23 august a.c., informăm cu privire la următoarele modificări din programul acțiunii:
 • întrevederea Președintelui APCE, domnul Mevlut ÇAVUȘOĞLU cu Președinta Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma ANASTASE, va avea loc în data de 31 august a.c., ora 15:00 (în loc de ora 14:00, cum fusese comunicat anterior);
 • 25 august 2010 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Astăzi, 25 mai 2010, o delegație formată din reprezentanți ai Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei (CPLR) efectuează o vizită de lucru la Camera Deputaților. Programul delegației cuprinde întâlniri cu domnul deputat Ioan Oltean, vicepreședinte al Biroului permanent al Camerei Deputaților, cu domnul deputat Gergely Olosz, liderul Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, cu conducerea Grupului parlamentar al minorităților naționale a Camerei Deputaților și cu Comisiile pentru administrație publică din Camera Deputaților și Senatul României.

  Vizita la Camera Deputaților face parte din misiunea de monitorizare a stării democrației locale și regionale în România, care se desfășoară în perioada 25 – 27 mai 2010. Această vizită deschide a doua etapă de monitorizare pentru România, după ratificarea, în 1998, a Cartei Europene a Autonomiei Locale. [...]

  25 mai 2010 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Astăzi, 25 mai 2010, o delegație formată din reprezentanți ai Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei (CPLR) a efectuat o vizită de lucru la Camera Deputaților. Delegația a avut întrevederi cu domnul deputat Ioan Oltean, vicepreședinte al Biroului permanent al Camerei Deputaților, cu reprezentanți ai Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, ai Grupului parlamentar al minorităților naționale a Camerei Deputaților și cu președinții Comisiilor pentru administrație publică din Camera Deputaților și Senatul României.

  Membrii delegației, conduse de doi raportori ai Congresului, domnul Jean-Claude Frécon și doamna Mariacristina Spinosa, au dezbătut cu reprezentanții Parlamentului României temele legate de reprezentarea colectivităților locale la nivel central și respectarea drepturilor și obligațiilor minorităților naționale în România. [...]

  25 mai 2010 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  privind participarea la lucrările Comisiei pentru cultură, știință și educație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
  (Istanbul, 10 - 11 mai 2010)

  În perioada 10 - 11 mai 2010 urmează să se desfășoare la Istanbul, Turcia, reuniunea Comisiei pentru cultură, știință și educație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. [...]

  7 mai 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
  În zilele de 5 și 6 mai 2010, are loc vizita la București a domnului Christos Pourgourides, președintele Comisiei juridice și pentru drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), raportor APCE pe probleme legate de implementarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

  Pe parcursul vizitei oaspetele va fi însoțit de domnul deputat Tudor Panțîru, Președintele Subcomisiei pentru monitorizarea hotărârilor Curții Europene a Drepurilor Omului din Camera Deputaților, membru supleant al Delegației Parlamentului României la APCE. [...]

  4 mai 2010 detalii | fotografii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  În data de 16 martie 2010, la Paris, vor avea loc lucrările Comisiei pentru probleme juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la care vor participa, din partea Delegației Parlamentului României la APCE, domnii deputați Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, Petru Călian și Tudor Panțîru.
  8 martie 2010 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  În perioada 10-12 martie 2010, la Paris, vor avea loc lucrările Comisiei pentru cultură, știință și educație, ale Biroului și Comisiei permanente ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la care vor participa, din partea Delegației Parlamentului României la APCE, domnul deputat Cezar Preda, Președintele Delegației, doamna deputată Maria Stavrositu și domnul deputat Florin Anghel.

  Membrii Comisiei pentru cultură, știință și educație a APCE au programate dezbateri pe marginea unor proiecte de rapoarte pe diverse teme printre care menționăm "Regândirea drepturilor de autor în era internetului", "Islam, islamism și islamo-fobie în Europa", "Promovarea în școli a educației împotriva violenței", etc. [...]

  1 martie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
  În continuarea sesiunii de deschidere a lucrărilor Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Palatul Parlamentului, 18 februarie 2010), membrii Comisiei APCE au dezbătut un proiect de raport preliminar elaborat de parlamentarul român Cezar Preda, Președintele Delegației Parlamentului României la APCE, cu tema "Necesitatea unor evaluări credibile și independente în domeniul protecției mediului".

  Pe marginea documentului au intervenit parlamentarul britanic Alan Meale, parlamentarul din Monaco, dl Bernard Marquet, parlamentarul turc Haluk Koç, parlamentarul irlandez Joseph O'Reilly, l parlamentarul estonian Aleksei Lotman, președintele Comisiei, precum și parlamentarul spaniol Lluis Maria de Puig. [...]

  18 februarie 2010 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
  Sesiunea de deschidere a Reuniunii Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, eveniment care se desfășoară, la această oră la Camera Deputaților, a adus în dezbatere mai multe teme de interes regional, dar și național.

  Agricultura subvenționată, dezvoltarea regională, aspectele privind protejarea mediului, prioritățile legate de sistemele de alimentare cu apă potabilă, sunt doar câteva teme care au fost puse în discuție de participanți. [...]

  18 februarie 2010 detalii | fotografii
  REUNIUNEA COMISIEI PENTRU MEDIU, AGRICULTURĂ, PROBLEME LOCALE ȘI REGIONALE A APCE

  La invitația Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consilului Europei, în perioada 18-19 februarie 2010, la Palatul Parlamentului, sala "Drepturilor Omului" (nivel P), va avea loc reuniunea Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale a APCE.
  În cadrul sesiunii de deschidere, joi, 18 februarie 2010, ora 10:00-11.30, parlamentarii europeni se vor întâlni cu reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului și ai autorităților locale din Municipiul București pentru schimburi de vederi pe marginea unor probleme legate de protecția mediului, democrația locală și regională, agricultura și dezvoltarea rurală, etc.
  Din partea Executivului vor prezenta intervenții pe marginea temelor în discuție Ministrul Afacerilor Externe, domnul Teodor Baconschi, Ministrul Mediului și Pădurilor, domnul Lazslo Borbely, Ministrul Turismului și Dezvoltării Regionale, doamna Elena Udrea, Prefectul Capitalei, domnul Mihai-Cristian Atănăsoaei și Primarul general al Capitalei, domnul Sorin Oprescu, etc.

  16 februarie 2010 fotografii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  La invitația Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), în perioada 18-19 februarie 2010, la Palatul Parlamentului, sala "Drepturilor Omului" (nivel P), va avea loc reuniunea Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale a APCE.

  În cadrul sesiunii de deschidere, joi, 18 februarie 2010, începând cu ora 10.00, membrii Comisiei APCE se vor întâlni cu reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului și ai autorităților locale din Municipiul București, pentru schimburi de vederi pe marginea unor probleme legate de protecția mediului, democrația locală și regională, agricultura și dezvoltarea rurală, etc. [...]

  8 februarie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

  Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei s-a întâlnit marți după-amiază cu noul Președinte al organizației, parlamentarul turc Mevlut Cavusoglu.

  Cu acest prilej, Președintele Delegației Parlamentului României la APCE, deputatul Cezar Florin Preda a transmis Președintelui APCE un mesaj de felicitări din partea Președintei Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, precum și invitația de a efectua o vizită oficială în România. [...]

  27 ianuarie 2010 detalii | fotografii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  În debutul primei părți a sesiunii ordinare 2010 a Adunării Parlamentare a Cosiliului Europei (APCE), în cadrul ședinței Comisiei pentru cultură, știință și educație a APCE,au fost adoptate cu unanimitate de voturi proiectul de raport de opinie și amendamentele propuse de deputatul român Florin Anghel, pe marginea raportului și proiectului de rezoluție ale parlamentarului leton Boriss Cileviès, privind "Protecția minorităților în Europa: bune practici și neajunsuri în implementarea standardelor comune".

  25 ianuarie 2010
    COMUNICAT DE PRESĂ

  În prima ședință din cadrul primei părți a Sesiunii 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Grupul Socialist l-a ales pe domnul Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în funcția de vicepreședinte și membru al Biroului grupului.

  24 ianuarie 2010
    COMUNICAT DE PRESĂ

  În zilele de 21 și 22 ianuarie 2010, la Londra, vor avea loc lucrările Comisiei pentru probleme economice și dezvoltare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care va lua parte domnul deputat Relu Fenechiu, membru al Delegației Parlamentului României la APCE. În prima parte a lucrărilor, membrii comisiei vor participa la dezbaterea cu tema "Criza economică mondială și consecințele acesteia".

  18 ianuarie 2010 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  La 27 noiembrie 2009, la Paris, va avea loc reuniunea Comisiei pentru probleme economice și dezvoltare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care, din partea Delegației Parlamentului României la APCE - Camera Deputaților, va participa domnul deputat Ionuț Stroe.
  24 noiembrie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  La 10 octombrie 2009 urmează să se desfășoare la Ankara, Turcia, reuniunea Subcomisiei pentru Premiul Europei din cadrul Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

  Programul reuniunii va cuprinde efectuarea unei vizite la Centrul de adăpost pentru copiii care muncesc pe străzile din Ankara, ceremonia de acordare a Premiului Europei pentru anul 2009 orașului Ankara, premiată și în anul 2001 cu Drapelul de onoare și în anul 2003 cu Placheta de onoare a Consiliului Europei. [...]

  7 octombrie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  25 septembrie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  21 septembrie 2009 detalii
    DECLARATION BY THE BUREAU OF THE PARLIAMENTARY ASSEMBLY OF THE COUNCIL OF EUROPE ON THE OCCASION OF THE UNITED NATIONS INTERNATIONAL DAY OF DEMOCRACY, 15 SEPTEMBER 2009
  15 septembrie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Lucrările celei de a treia părți a Sesiunii ordinare a APCE ce se desfăsoară, în perioada 22-26 iunie 2009, la Strasbourg.
  25 iunie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  În debutul lucrărilor celei de a treia părți a Sesiunii ordinare a APCE, de la Strasbourg, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a decis, în urma unui vot foarte strâns (98 pentru, 90 împotrivă, 6 abțineri), amânarea alegerii Secretarului General al Consiliului Europei pentru sesiunea APCE din toamnă.
  22 iunie 2009
    COMUNICAT DE PRESĂ
  În perioada 22-26 iunie 2009, la Strasbourg va avea loc cea de a treia parte a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (A.P.C.E.), la care vor participa, din partea Delegației Parlamentului României la APCE, domnii deputați Relu Fenechiu și Florin Anghel, membri titulari, Attila Kelemen, Iosif Blaga și Tudor Panțîru, membri supleanți, precum și doamna Maria Stavrositu, parlamentar de referință al legislativului român în Campania Consiliului Europei pentru combaterea violenței împotriva femeilor.

  Un punct important pe ordinea de zi a sesiunii este reprezentat de alegerea de către plenul Adunării a noului Secretar general al Consiliului Europei, care își va începe mandatul la 1 septembrie 2009. [...]

  18 iunie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  La invitația Delegației Parlamentului britanic la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în zilele de 11 și 12 iunie 2009, la Londra, vor avea loc reuniunile Comisiei pentru mediu, agricultură, probleme locale și regionale și Comisiei pentru probleme sociale, sănătate și familie ale APCE, precum și reuniunea comună a celor două comisii APCE, la care vor participa, din partea Delegației Parlamentului României la APCE, domnii deputați Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, Mihai Tudose, Iosif Blaga și Ionuț Stroe.
  2 iunie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  În ultima zi a reuniunii Comisiei pentru probleme juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care s-a desfășurat la Tg. Mureș, au fost adoptate o serie de rapoarte aflate pe agendă, între care raportul referitor la "Necesitatea eliminării impunității' elaborat de parlamentara Herta Daubler-Gmelin din Germania, președinta Comisiei.

  În încheierea lucrărilor parlamentarii europeni s-au întâlnit cu reprezentanții mass media locală și au răspuns întrebărilor acestora.

  29 mai 2009
    COMUNICAT DE PRESA
  Primirea domnului senator Włodzimierz Cimoszewicz, candidatul Republicii Polone la funcția de Secretar General al Consiliului Europei, la domnul Ioan Oltean, vicepreședinte al Camerei Deputaților, anunțată pentru 27 mai 2009, ora 11.00, a fost anulată.
  27 mai 2009
    Membrii Delegației Parlamentului României la APCE vor avea miercuri, 27 mai 2009, ora 11.30, o întrevedere cu domnul senator Wlodzimierz Cimoszewicz, candidatul Republicii Polone la funcția de Secretar General al Consiliului Europei (sala "N.Titulescu", nivel P).
  27 mai 2009
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Miercuri, 27 mai 2009, va sosi la București, în vizită de prezentare, domnul senator Włodzimierz Cimoszewicz, candidatul Republicii Polone la funcția de Secretar General al Consiliului Europei.

  Oaspetele va fi primit la Camera Deputaților, de dl vicepreședinte Ioan Oltean, la Senat, de dl vicepreședinte Dan Voiculescu și va avea întrevederi cu membrii Delegației Parlamentului României la APCE și cu dl Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. [...]

  25 mai 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  În perioada 16 - 19 mai 2009, la Târgu Mureș, se desfășoară la invitația Delegației Parlamentului României la APCE, în organizarea Senatului, reuniunea Comisiei pentru probleme juridice și drepturile omului la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

  Parlamentul României este reprezentat de domnul Adrian Năstase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, domnul Petru Călian, președinte al Comisiei de validare a Camerei Deputaților și domnul Frunda György, președinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități a Senatului, membrii ai Comisiei pentru probleme juridice și drepturile omului din cadrul APCE. [...]

  18 mai 2009 detalii
    INFORMAȚIE DE PRESĂ
  În deschiderea reuniunii Comisiei pentru probleme juridice și drepturile omului la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei care se desfășoară la Târgu Mureș, au rostit alocuțiuni domnul senator Frunda György, președinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități a Senatului, doamna Lokodi Edita Emöke, președintele Consiliului Județean Mureș, și domnul Marius Pașcan, prefectul judetului Mureș.

  Președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități a Senatului, domnul Frunda György a evocat tradițiile multiculturale ale județului Mureș și ale Transilvaniei, în general, plasând reuniunea parlamentarilor europeni și audierea pe problemele minorităților rrome în acest context. [...]

  18 mai 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Marți, 5 mai 2009, la Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului, a avut loc reuniunea aniversară a 60 ani de la înființarea Consiliului Europei, cu tema "Consiliul Europei - promotor al democrației".
  7 mai 2009 detalii
    Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei dezbate în această după-amiază, în procedură de urgență, raportul parlamentarei franceze Josette Durrieu, privind „Funcționarea instituțiilor democratice în Moldova”.
  29 aprilie 2009 detalii
    Marți, 5 mai 2009, la Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului, ora 9.30, va avea loc reuniunea aniversară a 60 ani de la înființarea Consiliului Europei, cu tema "Consiliul Europei - promotor al democrației".

  [...]

  23 aprilie 2009 detalii
     Președintele Parlamentului norvegian, domnul Thorbjørn Jagland va efectua o vizită de lucru la București, în zilele de 18 și 19 martie 2009, pentru a prezenta candidatura sa la funcția de Secretar general al Consiliului Europei la alegerile care vor avea loc în luna iunie a acestui an membrilor delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE)

  . [...]

  17 martie 2009 detalii
   

  Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania thursday, 22 february 2024, 17:20
  Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
  E-mail: webmaster@cdep.ro