Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Structuri parlamentare 2020-prezent > Parlamentul României > Comisii > UNESCO Versiunea pentru printare
2020-prezent
Președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, deputatul Ana-Maria Cătăuță, și vicepreședintele Comisiei, senatorul Remus Negoi, au avut marți, 13 februarie, o întâlnire cu Peter Brown, atașatul cultural al Ambasadei SUA la București.

14 februarie 2024
Deputatul Ana-Maria Cătăuță (Grup PSD), membru al Delegației Parlamentului României la AP NATO și vicepreședinte al Grupului Pro-America, a participat, în perioada 4-6 decembrie, la Washington, D.C., la cel de-al 23-lea Forum Parlamentar Transatlantic, eveniment organizat în colaborare cu Academia Navală din Annapolis, SUA și Atlantic Council.

11 decembrie 2023
Deputații Angelica Fădor și Mircia Chelaru, membri ai Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, au participat, în perioada 7-9 noiembrie 2023, la cea de-a 42 sesiune a Conferinței Generale UNESCO la sediul UNESCO de la Paris.

10 noiembrie 2023
Participarea deputatului Ana-Maria Cătăuță, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO (AP NATO) și raportor al Subcomisiei pentru parteneriatele transatlantice a AP NATO la Sesiunea Anuală a Adunării Parlamentare, la Copenhaga, în perioada 6-9 octombrie 2023.

11 octombrie 2023
Doamna deputat Ana-Maria Cătăuță, președinte al Comisiei permanente comune pentru relația cu UNESCO, și doamna deputat Andrea Eva Csep, membru al Comisiei, au participat la Riad, la cea de-a 45-a sesiune a Comitetului Patrimoniul Mondial UNESCO.

21 septembrie 2023
Doamna deputat Ana-Maria Cătăuță, președinta Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, și domnul deputat Florin Mircea, vicepreședinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură, au participat, în perioada 14 - 17 septembrie 2023, la Hanoi (Vietnam), la cea de-a noua ediție a Conferinței Mondiale a Tinerilor Parlamentari, având ca temă generală de dezbatere: „Rolul tinerilor în accelerarea realizării Obiectivelor Dezvoltării Durabile prin transformare si inovare”. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Interparlamentară (UIP) și Adunarea Națională din Vietnam.

19 septembrie 2023
Deputatul Ana-Maria Cătăuță, președinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, vicepreședinte al Grupului Pro-America și membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, a participat, în perioada 6-9 iunie, la Washington DC, la cea de-a cincea Reuniune a Rețelei Punctelor Focale pentru Programul Femei, Pace și Securitate al Organizației Națiunilor Unite și la prima întâlnire la nivel parlamentar din marja reuniunii Rețelei.

12 iunie 2023
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, împreună cu Ambasada Republicii Moldova în România, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, a organizat, în perioada 28 februarie – 1 martie 2023, expoziția-atelier ,,Patrimoniul imaterial UNESCO din România și Republica Moldova”.

01 martie 2023
Președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, deputatul Ana-Maria Cătăuță, a susținut marți, 4 octombrie, un discurs în deschiderea conferinței ”Building a Global Ethical Framework for AI: The UNESCO Recommendation on the Ethics of AI”.

04 octombrie 2022
Dosarul “Ansamblul monumental de la Târgu Jiu - Calea Eroilor”, realizat de Constantin Brâncuși, a fost principalul subiect aflat pe agenda discuțiilor dintre Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO și Ministerul Afacerilor Externe care au avut loc marți, 21 iunie.

21 iunie 2022
 
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 februarie 2024, 5:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro