Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Structuri parlamentare 2012-2016 > Camera Deputaților > Comisii > Juridică Versiunea pentru printare
2012-2016

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Nicolae-Ciprian Nica (Grup PSD)

Comisia juridică, de disciplină și imunități și Comisia pentru industrii și servicii au adoptat, în ședința comună din 13 aprilie 2016, cu amendamente, pachetul de legi privind achizițiile publice.

13 aprilie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Nicolae-Ciprian Nica (Grup PSD)

Comisia juridică, de disciplină și imunități a început dezbaterile asupra inițiativelor legislative privind achizițiile publice. Dezbaterile pe fond vor avea loc în ședințe comune ale Comisiei juridice, de disciplină și imunități și ale Comisiei pentru industrii și servicii. În cele ce urmează, prezentăm pe scurt proiectele din pachetul privind achizițiile publice:

16 martie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia juridică, de disciplină și imunități

Marți, 8 martie 2016, în plenul Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților s-a dezbătut Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.3/2014 pentru luarea unor măsuri de implementare necesare aplicării Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală și pentru implementarea altor acte normative.

8 martie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ion Marocico (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Privind participarea domnului deputat Ion Marocico la întâlnirea Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, cu o delegație parlamentară din Republica Socialistă Vietnam

Domnul deputat Ion Marocico, reprezentantul în Parlamentul României al minorității de ucraineni din România, a participat marți, 8 decembrie a.c., în calitate de membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, la întâlnirea pe care membrii comisiei au avut-o cu o delegație a comisiei omoloage din Adunarea Națională a Republicii Socialiste Vietnam, condusă de domnul Phan Trung Ly, președintele comisiei.

9 decembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia juridică, de disciplină și imunități

La solicitarea Biroului Permanent al Camerei Deputaților și a comisiei JURI a Parlamentului European, Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților a formulat un punct de vedere privind practica, în plan național, a procedurii ridicării imunității unui actual sau fost membru al guvernului, pentru faptele săvârșite în calitate de ministru.

17 aprilie 2015 detalii
  INVITAȚIE DE PRESĂ
primită de la Comisia juridică, de disciplină și imunități

Ne face o deosebită onoare să vă adresăm invitația de participare la sesiunea internațională de cercetări științifice având ca subiect libertatea religioasă și de conștiință, care va avea loc miercuri, 22 octombrie 2014, începând cu ora 9:00, în Sala Drepturilor Omului din cadrul Palatului Parlamentului României, bd. Națiunilor Unite, nr.11-13, intrarea C1, nivel P - acces dinspre Piața Constituției.

22 octombrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Membrii Comisiei juridice, de disciplină și imunități vor avea miercuri, 15 octombrie, începând cu ora 12.00, o întrevedere cu o delegație parlamentară a Comisiei juridico-constituționale a Camerei Deputaților din Parlamentul Republicii Cehe (sala „Mihai Viteazul”, nivel P1).

15 octombrie 2014
  ANUNȚ DE PRESĂ

Grupul parlamentar al PSD, Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și Comisia juridică, de disciplină și imunități organizează joi, 9 octombrie, începând cu ora 17.30, o dezbatere publică privind proiectul noului Cod silvic (sala „Mihai Viteazul”, nivel P1).
La eveniment participă premierul Victor Ponta, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană, precum și reprezentanți ai grupurilor parlamentare, ai Romsilva, ai asociațiilor profesionale din domeniul forestier, ai organizațiilor ecologiste și ai societății civile.
Notă: presa va avea acces la dezbatere pe toată durata acesteia.

9 octombrie 2014
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, va avea miercuri, 3 septembrie, începând cu ora 15.30, o întrevedere cu o delegație a Parlamentului norvegian, formată din parlamentari ai Comisiei pentru finanțe publice și ai Comisiei pentru justiție (Cabinet președinte, nivel P1).

3 septembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia juridică, de disciplină și imunități

Camera Deputaților și Ministerul Afacerilor Externe organizează joi, 19 iunie, începând cu ora 9.30, seminarul cu tema „Executarea hotărârilor CEDO în cauzele pronunțate împotriva României - 20 ani” (sala „Mihai Viteazu”, nivel P1).

18 iunie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia juridică

Camera Deputaților și Ministerul Afacerilor Externe organizează miercuri, 18 iunie și joi, 19 iunie, începând cu ora 9.30, conferința aniversară „România și Convenția Europeană a Drepturilor Omului – 20 de ani” pentru a marca împlinirea a 20 de ani de la intrarea în vigoare pentru România a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale (sala „Drepturilor Omului”, nivel P).

17 iunie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Comisia juridică, de disciplină și imunități organizează, marți, 18 martie, începând cu ora 15.00, o dezbatere publică cu tema Desființarea unor instanțe judecătorești și a Parchetelor de pe lângă acestea (sala „Drepturilor Omului”, nivel P).

18 martie 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia juridică, de disciplină și imunități
Clarificări privind procedura parlamentară pentru avize ale Consiliului Superior al Magistraturii

Având în vedere că Propunerea legislativă pentru modificarea art. 2531 din Codul penal și Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative pentru care Comisia juridică a întocmit rapoarte de adoptare, în data de 9 decembrie, asupra unor modificări și completări ale legislației penale care nu priveau organizarea activității judecătorești sub aspectul completelor de judecată sau sub aspectul unor reglementări care vizează organizarea administrativă, Comisia juridică, de disciplină și imunități nu avea obligația de a solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

12 decembrie 2013 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Membri ai Comisiei juridice, de disciplină și imunități vor avea marți, 16 iulie, începând cu ora 11.00, o întrevedere cu delegația Republicii Socialiste Vietnam, condusă de domnul Ha Hung Cuong, ministrul justiției (sala "Nicolae Bălcescu", nivel P).

16 iulie 2013
  INVITAȚIE DE PRESĂ
primită de la Comisia juridică, de disciplină și imunități

Sub înaltul patronaj al domnului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Ștefan Zgonea, Comisia juridică, de disciplină și imunități și Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților (ADSA) organizează conferința de lansare a proiectului "ÎMPREUNĂ SĂ STOPĂM INFRACȚIUNILE DIN ȘCOLI", care va avea loc în data de 5 aprilie 2013, în incinta Palatului Parlamentului, în sala "C.A.Rosetti", începând cu ora 11.00.

5 aprilie 2013 detalii
   ANUNȚ DE PRESĂ

Comisia juridică, de disciplină și imunități organizează luni, 25 martie, începând cu ora 12.00, o dezbatere pe tema viitoarelor modificări și completări ale Constituției României, referitoare la Curtea Constituțională.

22 martie 2013 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 29 noiembrie 2023, 10:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro