Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relatii internaționale > Multilaterale > Adunări și organisme parlamentare internaționale > JPSG Versiunea pentru printare
Grupul mixt de control parlamentar specializat al Europol

Data înființării : 24 aprilie 2017 – de către Conferința Președinților de parlamente din statele membre ale Uniunii Europene. Reuniunea constitutivă a JPSG Europol a avut loc în perioada 9-10 octombrie 2017 iar Regulamentul de procedură a fost adoptat la data de 19 martie 2018.

Participanți: delegații formate din câte patru reprezentanți ai parlamentelor statelor membre ale UE și o delegație formată din șaisprezece membri ai Parlamentului European. Danemarca are statut de membru asociat cu drepturi limitate.

Obiective : acest organism interparlamentar unic are rolul de a monitoriza din punct de vedere politic activitatea Europol, inclusiv în ceea ce privește impactul asupra drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor fizice.

Frecvența reuniunilor : Grupul mixt de control parlamentar al Europol este convocat bianual de către cei doi Președinți. Reuniunea de primăvară este găzduită de țara ce deține Președinția Consiliului Uniunii Europene iar cea de toamnă este găzduită de Parlamentul European la sediul de la Bruxelles.

Limbi oficiale : engleza, franceza.

Parlamentul României deține alături de Parlamentul European Președinția JPSG Europol în perioada ianuarie-iunie 2019. În acest context Camera Deputaților a organizat în perioada 24-25 februarie 2019 cea de-a patra reuniune a Grupului.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 2 martie 2024, 2:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro