Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2013 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 29 octombrie 2013 ora 13:20

5. Scrisoare din partea Comisiei juridice, de disciplină și imunități și Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice
aprobată. Cu precizările din stenogramă consultă

Scrisoare din partea Comisiei juridice, de disciplină și imunități și Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Este în termen? Ce să le trimitem? Dacă am aprobat raportul comun, avem două proceduri pe care mi le aduc eu aminte, colegii să mă contrazică. Una este să-și facă fiecare raportul și acolo unde sunt chestiunile diferite, se întâlnesc comisiile și le discută numai pe acelea și dacă una dintre comisii a făcut mai repede raportul să facă o ședință comună. Acum sunt în varianta în care Comisia pentru agricultură a făcut un raport și Comisia juridică poate să-l facă pe al doilea și acolo unde sunt elementele în care nu s-au înțeles, se întâlnesc cele două comisii și finalizează chestiunea. Nu este bine așa?

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Domnule președinte, să mai aștepte puțin, că legea aceea pe care am primit-o noi cu descentralizarea, modifică cam toate acestea. Să mai aștepte puțin că nu are nici un sens, cel puțin pe agricultură.

Domnul Marian Neacșu:

Suntem prima Cameră sesizată.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Rămâne procedura oricum.

Domnul Marian Neacșu:

Ea este intrată în procedura legislativă.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Este intrată în procedura legislativă. Eu vă propun să lăsăm pe cei de la Comisia juridică, pe domnul Ciucă, să-și facă treaba.

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

Este în regulă. Noi oricum procedam așa până acum, chiar dacă dădeam rapoarte preliminare, la Biroul permanent venea un raport comun întotdeauna. Chiar dacă ne întâlneam în ședințe separate, dădeam rapoarte preliminare și dacă ele se suprapuneau și nu existau divergențe, dădeam un raport comun către plen. Asta era problema dacă rămâne raportul acela doar al comisiei și venim și noi cu un alt raport, pe lângă cel al comisiei sau raportul care vi l-a trimis, îl retrimite la noi, ca să dăm un raport comun.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule deputat, este nereglementat în textul Regulamentului, dar sunt două abordări diferite.

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

Am înțeles.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Eu vă propun să faceți și dumneavoastră raportul. În momentul în care este identic, atunci el vine cu un singur raport semnat de președinții celor două comisii și secretari, dacă este diferit, vă întâlniți în ședință comună, da?

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

Este în regulă.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult. Trimitem acest document și Comisiei juridice, de disciplină și imunități și Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, condusă de domnul Nini Săpunaru ca să rezolve.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 16 iunie 2024, 4:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro