Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2013 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 21 mai 2013 ora 13:40

8. Moțiune simplă cu titlu: Scăpați mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Vosganian - Niță
marți, 28.05.2013, ora 10:00 va avea loc ședința consacrată dezbateri moțiuni consultă

Moțiune simplă cu titlu: Scăpați mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Vosganian - Niță Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mai avem suplimentar câteva materiale: domnul Gabriel Andronache își păstrează statutul de membru în Comisia juridică, pe unul din locurile alocate Grupului parlamentar al PNL, potrivit algoritmului politic.

Vă rog, domnule secretar general, să verificați dacă se respectă algoritmul politic în această situație.

Grupul parlamentar al PSD propune numirea domnului Ion Călin ca reprezentant în Consiliul Statistic Național.

Aceasta este propunerea din partea Puterii.

Dar trebuie să se mai facă o nominalizare.

Din partea PNL se propune numirea domnului Florin Ciurariu, fostul vicepreședinte al Comisiei Naționale de Statistică.

Deci, cei doi domni vor fi reprezentanții noștri în Consiliul Statistic Național.

Aceste nominalizări le vom pune pe ordinea de zi.

Discursul Speaker-ului Camerei Comunelor va fi ținut numai în fața plenului Camerei Deputaților. De aceea am și stabilit votul final la ora 12,30, ca să fim toți prezenți.

Domnilor lideri ai grupurilor parlamentare, este un semnal extrem de important în special pentru că la 1 ianuarie se ridică restricțiile pe migrație. Și Guvernul și Parlamentul sunt pro-păstrarea acelorași criterii, deci fără schimbarea lor.

Astfel, miercuri vom avea această discuție cu domnul Bercow.

Domnul Gerea, vă rog.

Domnul Andrei Dominic Gerea:

Astăzi, a fost o întâlnire a Comisiei pentru afaceri interne cu reprezentanții Camerei Comunelor. Rugămintea este ca la Departamentul pentru relații externe sau de unde se oferă suportul respectiv să fie o implicare mai serioasă, este nevoie de ea, măcar pe partea de protocol să fie un pic mai atenți, pentru că, eu nu, dar alți colegi parlamentari, ar fi putut să fie acolo un plus în agenda respectivă.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule secretar general, vă rog frumos, săptămâna viitoare, vizita domnului președinte este protocol de grad zero, vreau să văd de la dumneavoastră, cu experiența dumneavoastră, cum se face acest lucru.

Alte probleme dacă mai sunt? Membrii Biroului permanent?

Moțiunea simplă are numărul de semnături?

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

Trebuie verificat dacă cei cinci care au demisionat își mențin în continuare semnătura pe moțiune. Este uzual așa, întotdeauna se întreabă înainte de dezbatere dacă-și mențin sau nu semnătura.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Sunt toți 65, dar este și domnul Radu Popa, este mai veche aceasta dacă este și domnul Radu Popa. Asta înseamnă că semnăturile sunt de două săptămâni.

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

A fost de acord.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Nu avea cum să semneze domnul Radu Popa, care nu mai este de o săptămână și jumătate membru al grupului. Eu sunt obligat să fac acest lucru, să trimit grupului, nu în plen. Așa am discutat și data trecută când ați semnat dumneavoastră la PDL, dacă vă aduceți aminte; și l-am rugat pe domnul Mircea Toader să facă acest lucru, pentru că era o situație mai delicată decât aceasta. Întrebați-i pe membrii Biroului permanent, pe domnul Oltean, o să vă spună dânsul. Cei de la PDL sunt în regulă, adică sunt 39.

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

Nu mai sunt în regulă, pentru că ei nu mai sunt în PP-DD.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Sunt 39 care au semnat, de fapt 38, am greșit eu. Domnul Radu Popa este penultimul, domnul Blăjuț Viorel tocmai și-a dat demisia astăzi. Și-au dat demisia în momentul în care dumneavoastră anunțați, înainte de a anunța dumneavoastră moțiunea. Este o procedură pe care eu trebuie să o respect, domnule Fenechiu. Dacă toți colegii dumneavoastră vă spun chestia aceasta, credeți că eu am ceva personal?

Președintele Curții Constituționale, cu ocazia încheierii mandatului celor trei judecători, oferă un dejun oficial pe 30 mai, vine și o delegație a Curții Constituționale din Serbia. Dorește punerea la dispoziție a Salonului Brâncovenesc în regim de gratuitate în data de 30 mai și 3 iunie; și două microbuze tot în regim de gratuitate.

De acord în unanimitate.

Domnul Negruț Clement la Comisia de regulament - este în regulă - merge la plen.

Forumul "București - Levantul, leagănul diplomației culturale. Redescoperind Mediterana" - dăm noi un dejun, este în regulă.

Mai există vreo chestiune? Nu. Ne vedem luni, la Biroul permanent.

Moțiunea o dezbatem marți dimineață și facem votul final miercuri la 12.30. Timpii sunt cei dintotdeauna, zece secunde. Conduce domnul Hrebenciuc, eu nu voi fi aici.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 ianuarie 2022, 15:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro