Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2013 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 15 aprilie 2013 ora 13:30

3. Programul de lucru al Camerei Deputaților
aprobat consultă

Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

La programul de lucru al Camerei Deputaților nu avem observații. Știți că miercuri avem ședința comună, da? cu asumare, așa cum am stabilit. Liderii grupurilor politice parlamentare vă rog frumos să vă întâlniți cu colegii de la Senat și să reglementați angajamentele pe care le-ați semnat toți cu privire la adunările parlamentare. Fiecare grup are câte o nominalizare în plus. PSD are un nou supleant în plus parcă la OSCE, PDL are o nominalizare nu știu unde în plus, PP-DD a greșit și a pus mai mulți decât a semnat, Grupul minorităților aveau toate la un loc, un loc în fiecare adunare parlamentară sau în grupurile de prietenie și au binevoit să-și pună în fiecare grup de prietenie și atunci avem o problemă. Doamna Laura o să vă explice. Problema pe care aș vrea să vă rog frumos o secundă să fiți atenți, colegii mei și liderii grupurilor. Nu sunt publicate în Monitorul Oficial de atâtea săptămâni de zile pentru că nu avem o înțelegere între dumneavoastră pe care să o dăm domnului Ioan Stan - președintele GRUI, să citească. Eu înțeleg că la grupurile de prietenie mai tergiversăm, dar la adunările parlamentare avem o problemă. Vreau să vă rog ca până miercuri să avem această chestiune.

Vă rog frumos domnule vicepreședinte.

Domnul Ioan Oltean:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Am următoarea rugăminte. Atunci când sunt chestiuni chiar foarte urgente care impun o convocare a Biroului permanent al Camerei sau o ședință a Birourilor reunite, să nu se facă doar cu o oră, două înainte, pentru că este imposibil. Ne puneți în situația de a nu participa, ori cred că o ședință a Birourilor reunite care pun în dezbatere o temă atât de importantă ca cea care este programată pentru miercuri impune prezența tuturor celor fac parte din Birou și pot să participe. Am fost convocați pentru joi cu o oră, două înainte, ori joi fiind zi cu activitate în teritoriu, conform Regulamentului, conform programului ne-a fost imposibil să ne prezentăm.

Domnule președinte, joi este activitate pe comisii, pe comisii de specialitate, da. Acum, indiferent care ar fi situația, rugămintea mea este că este extrem de important să fim prezenți.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Eu m-am consultat cu dumneavoastră și toată lumea a fost de acord. Domnul Toader a fost aici. Eu am crezut că este cel mai bine așa, nu am făcut-o cu rea intenție, am vrut să dau Partidului Democrat Liberal și Opoziției - UDMR-ului o perioadă mai lungă pentru a colecta amendamente. Dacă ne întâlneam astăzi de dimineață sau azi la prânz și stăteam până mâine la prânz, toată lumea se supăra și spunea: dom’le, nu putem să o facem miercuri. Stăteați până joi și o făceam vineri, dar vineri avem și noi congres. Dumneavoastră când ați avut congres noi am fost atât de serioși să facem activitate în teritoriu.

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

Miercuri avem și vot final?

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Miercuri avem și vot final. Am fost informat că în maxim jumătate de oră îmi vine raportul de la Curtea Constituțională cu privire la contestarea la Statutul deputatului și senatorului, asta înseamnă că astăzi vom avea și un Birou permanent reunit ca să dăm termen 24 de ore pentru constituirea raportului. Numai avem ce să comentăm. O să înlocuim sancțiunea cu zile, cu sancțiunea pecuniară cum aveau toți pe Codul Civil și cel de al doilea, bănuiesc că o să-l scoatem, ca să numai avem comentarii. Vă reamintesc că dacă îl mai plimbăm un pic, o să avem probleme, nu în a asigura resursele financiare pentru plata indemnizațiilor, ci în a asigura resursele financiare pentru plata hotelului. Până la rectificare, va fi negativă rectificarea, vă spun de acum. Trecem mai departe.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Tot aici, apropo de...

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă rog frumos.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Cred că până acum, toată lumea știa ce se va întâmpla, contestațiile noastre nu au fost pe zona financiară. Până acum se putea discuta cu toate votările, pentru că mulți au agreat ideea de 40 de milioane, încheiam așa. Cine ne oprea?

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Nu avem cum. Nu au agreat. Domnule Toader, am discutat, au fost discuții și cu liderii de grupuri. Dar să trecem peste asta, este un act juridic, nu pot eu să-l încalc. Cine vrea, să fie sănătos!

Mergem mai departe.

Programul l-am acceptat. Secretarii de ședință: domnul Mircovici și domnul Fenechiu, da? Foarte bine.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 18 ianuarie 2022, 22:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro