Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2021 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 24 iunie 2021 ora 9:10

2. Raportul comun al Comisiilor juridice din Camera Deputaților și Senat privind numirea Avocatului Poporului
la plenul comun de săptămâna viitoare consultă

Raportul comun al Comisiilor juridice din Camera Deputaților și Senat privind numirea Avocatului Poporului Domnul Ludovic Orban:

Punctul 2 - raportul comun al Comisiilor juridice din Camera Deputaților și Senat privind numirea Avocatului Poporului.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au audiat candidatul care și-a depus candidatura în termenul legal. Practic, au făcut audierea și au votat propunerea. Noi trebuie acum să înscriem pe ordinea de zi a următoarei ședințe a plenului Camerelor reunite a acestui punct.

Aici m-am consultat cu colegii din coaliție și decizia pe care am luat-o este aceea de a trece pe ordinea de zi a plenului Camerelor reunite, după data de 29, când se va pronunța Curtea Constituțională asupra sesizării formulate împotriva hotărârii de demitere a Avocatului Poporului, a doamnei Renate Weber, din funcția de Avocat al Poporului. Fie vom hotărî săptămâna viitoare într-o reuniune a Birourilor permanente reunite, fie marți, fie miercuri. Asta este, practic, ceea ce am discutat și, ca atare, o să vă supun votului doar înscrierea pe ordinea de zi a ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului la o dată ulterioară, când va fi convocată ședința ulterioară deciziei Curții Constituționale cu privire la sesizarea împotriva hotărârii Parlamentului.

Domnul Alfred-Robert Simonis:

Câtă înțelepciune, domnule președinte!

Domnul Ludovic Orban:

Vă mulțumesc pentru apreciere.

Deci supun votului această propunere.

Cine-i pentru?

E cineva împotrivă?

Se abține cineva?

Unanimitate.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 13 iunie 2024, 0:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro