Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 19 februarie 2009 ora 19:15

Ședința a început la ora 19,33.

Lucrările au fost conduse de domnul Ioan Oltean, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Au participat:

Camera Deputaților: doamna Roberta Alma Anastase (de la ora 19,55) - președintele Camerei Deputaților, domnul Dumitru Pardău, domnul Cezar-Florin Preda și domnul Mihai Alexandru Voicu - secretari, domnul Gheorghe Albu și domnul Dan-Ștefan Motreanu - chestori; domnul Gelu Vișan - Grupul parlamentar al PD-L, doamna Aurelia Vasile - Grupul parlamentar al Alianței Politice a PSD și a PC, domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu și domnul Horia-Dorin Uioreanu - Grupul parlamentar al PNL, domnul Marton Arpad-Francisc - Grupul parlamentar al UDMR, și domnul Ovidiu Victor Ganț - Grupul parlamentar al minorităților parlamentare.

Senat: doamna Anca-Daniela Boagiu, domnul Alexandru Pereș și domnul Dan Voiculescu - vicepreședinți, domnul Gheorghe David și domnul Orest Onofrei - secretari, domnul Ioan Chelaru și domnul Constantin Dumitru -­­­ chestori, domnul Constantin-Traian Igaș - Grupul parlamentar al PD-L, domnul Ion Toma - Grupul parlamentar al Alianței Politice a PSD și a PC, domnul Mario-Ovidiu Oprea - Grupul parlamentar al PNL, și domnul Constantin Sava - secretarul general adjunct al Senatului.

Invitați: domnul Victor-Viorel Ponta - ministru pentru relația cu Parlamentul, domnul Mihai Unghianu - secretar general adjunct, domnul Nicolae Sfăcăreanu - secretar general adjunct, domnul Cristian Ionescu - Șeful Departamentului Legislativ, domnul Georgică Tobă și domnul Gabriel Stecoza - Departamentul Secretariatului tehnic, doamna Adriana Simion și domnul Gheorghe Popescu - Direcția pentru organizarea lucrărilor în plen, doamna Nicoleta Laura Riteș - Direcția proceduri legislative, sinteze și evaluări, domnul Constantin Bantaș - Serviciul pentru lucrări în comisii, doamna Gabriela Enea - Direcția pentru relații publice și doamna Raluca Boboc, consilier Cancelarie Președinte - Camera Deputaților; doamna Constanța Călinoiu - director general al Departamentului Legislativ și domnul Gabriel Sterea, consilier - Senat.

*

Programul de dezbatere și adoptare a Proiectului Legii bugetului de stat și Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2009 Domnul Ioan Oltean:

Permiteți-mi să deschid ședința Birourilor permanente.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Vă rog frumos, domnul președinte, să mai stăm puțin pentru că sunt prezenți 13 membri, în loc de 14, deci nu este cvorum, și, dacă domnul Motreanu și cu mine ne ridicăm și plecăm, este chiar o problemă.

Domnul Ioan Oltean:

Până când vine al 14-lea membru, liderii grupurilor parlamentare eventual vă puneți de acord în ce privește programul pentru zilele următoare, în ce privește adoptarea Legii Bugetului, pentru că dumneavoastră, liderii, sunteți prezenți în totalitate, deci rugămintea noastră este să vă puneți dumneavoastră de acord până când avem cvorumul necesar la nivelul Birourilor reunite.

Doamna Aura Vasile.

Doamna Aurelia Vasile:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Înainte de a consulta colegii, vreau să readuc aminte că în plen la un moment dat s-a făcut propunerea să lucrăm și vineri, și sâmbătă și duminică, rămânând în suspans - dacă terminăm până joi, teoretic încheiem programul, dacă nu, să luăm în calcul și această activitate peste week-end. Deci, am vrut să readuc aminte că s-a discutat în plen despre acest lucru, fără să se adopte o hotărâre în acel moment.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc.

Domnul deputat Marton Arpad.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Acum, să revenim pe de o parte la cutumă și pe de altă parte la regulamente.

Cutuma era ca atunci când noi doream să facem într-adevăr un astfel de program, adică ne-am propus ca să lucrăm vineri, sâmbătă, eventual duminică, atunci în ziua de luni am votat acel program. Dacă am terminat mai repede, atunci am plecat mai repede în teritoriu. Într-adevăr de multe ori a fost pusă în discuție o variantă că ar fi util să, dar niciodată n-a fost supus votului programul propus, nici măcar miercuri.

Noi avem acest program postat pe site și astăzi.

Eu înțeleg că pentru colegii noștri din București este foarte simplu, mai vin și mâine, dacă este cvorum pot să plece acasă, și alte asemenea. Colegii noștri și grupul nostru parlamentar, după cum știți, este compus din deputați care sunt din județele în care au fost aleși, și trebuie să-și cumpere din timp bilete de avion, de tren. Ei știau că vineri și sâmbătă au activitate în teritoriu și și-au programat activitatea ca atare.

Eu nu văd cum putem noi dincolo de ziua de miercuri să mai modificăm programul pentru săptămâna asta.

Săptămâna viitoare ne întâlnim luni la ora 14,00, și putem să punem un program, dacă doriți, până duminică.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

Domnul chestor Albu.

Domnul Gheorghe Albu:

Domnule vicepreședinte, am senzația că, dacă noi în clipa asta nu continuăm lucrările pe buget, să nu zic că ne batem joc, că este un termen prea dur, de efortul nostru făcut ieri, alaltăieri. Dacă pierdem trei zile - vineri, sâmbătă, duminică - și începem programul nici măcar luni, că nu avem program pentru ședințele comune, și începem marți, am pierdut patru zile și degeaba am stat până la orele 24,00, 1,00 noaptea zilele acestea încercând să adoptăm bugetul cât mai repede.

Dacă liderii au căzut de acord și acest program poate fi prelungit, și dacă nu reușim în Biroul permanent din lipsa de cvorum temporară să luăm decizia, eu zic să mergem în plen, să supunem plenului hotărârea de prelungire a programului, și vedem ce hotărăște plenul.

Practic, plenul este suveranul. Noi trebuie să supunem plenului decizia noastră.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule chestor.

Eu cred că nu trebuie să mai insistăm asupra necesității finalizării actului de adoptare a bugetului. Toată lumea știe și cade de acord asupra acestui lucru.

Nu este prima dată când s-a lucrat și vinerea și sâmbăta atunci când au fost asemenea situații excepționale.

Cred, de asemenea, că nu există în teritoriu acțiuni care nu pot fi contramandate. Iar acolo unde chiar este o situație excepțională cred că poate exista excepția în sine.

Suntem întruniți statutar și regulamentar. Suntem întruniți în litera regulamentului și nimic nu ne împiedică să decidem asupra programului pentru sfârșit de săptămână.

Sigur, nu suntem în cvorum la nivel de Birou și, dacă nu vom fi în cvorum, nu vom lua decizia la nivel de Birou, dar cu decizia liderilor grupurilor parlamentare vom merge în plenul celor două Camere reunite, unde vom decide sau vom supune atenției soluția pe care liderii au stabilit-o, iar hotărârea celor două Camere reunite va fi suverană.

Doamna Aura Vasile.

Doamna Aurelia Vasile:

Domnule președinte de ședință, grupurile parlamentare din Camera Deputaților ale PSD + PC și PD fac remarcă la Regulamentul ședințelor comune, articolul 3, care declară statutară întâlnirea și convocarea Biroului de astăzi, în condițiile în care se poate propune dată și locul desfășurării, traducând prin aceasta doar data și ora, pentru că ordinea de zi nu este decât cea pe care am stabilit-o, și, atunci, trebuie să adoptăm aceste două lucruri, iar propunerea noastră este să prelungim programul pentru vineri, sâmbătă și duminică, în condițiile în care, dacă finalizăm mai devreme cele două proiecte de legi de pe ordinea de zi, bineînțeles că vom da votul final și vom merge acasă.

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc.

Domnul deputat Arpad Marton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Vă rog să vedeți regulamentul nostru comun. Este o scăpare, este adevărat, dar în regulamentul nostru comun nu se vorbește despre modul cum se adoptă programul de lucru ci numai despre ordinea de zi. Este o scăpare, asta e.

Doamna Aurelia Vasile:

Este la punctul 2.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Doamna deputat, credeți-mă. Dacă eu spun așa, așa e. M-am uitat. Am căutat și eu ca să mă pot bizui pe acel text. Nu există.

Doamna Aurelia Vasile:

Este data și locul desfășurării.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Nu programul.

Programul de lucru nu se regăsește în acest text și, atunci, se completează cu textul de la celelalte două regulamente.

Pentru Camera Deputaților, în regulamentul nostru este clar că programul se fixează pentru săptămâna viitoare, și acel program poate fi modificat doar luni. Așa prevede regulamentul. Dar măcar săptămâna asta, miercuri, adică ieri ne-am întâlnit, și puteam să facem această modificare. Nici ieri n-am făcut-o. Deci nu putem s-o facem azi, la finele zilei să modificăm programul. N-avem cum. Este neregulamentar.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnul deputat.

Doamna deputat.

Doamna Aurelia Vasile:

Eu mențin, domnule președinte, ceea ce am spus. Articolul 3 litera b) din Regulamentul ședințelor comune, care spune "stabilirea datei și locul desfășurării ședințelor comune", este o exprimare care pe mine mă trimite cu gândul la dată - deci data de vineri, 20 februarie, locul desfășurării: aula Parlamentului P1, iar, când spunem data, automat spunem și ora.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc.

Domnul senator Igaș.

Domnul Traian Constantin Igaș:

Domnule președinte,

Stimați colegi, împreună cu liderul de grup de la PSD + PC am stabilit să susținem propunerea doamnei deputat pentru a prelungi programul azi, mâine, poimâine, atât cât este nevoie ca să terminăm cu acest buget pe 2009, pentru că am văzut ce s-a întâmplat și ieri, și azi, când am pierdut timp prețios pentru a-i lăsa pe colegii noștri liberali să facă opoziție ieftină.

Așadar, propun să lucrăm până la epuizarea ordinii de zi.

Mulțumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule senator.

Domnul deputat Albu.

Domnul Gheorghe Albu:

Articolul 90 la care făcea referire Regulamentul Camerei Deputaților: "În cazuri excepționale, și cred că suntem totuși într-un caz excepțional, modificarea ordinii de zi sau a programului de lucru se aprobă de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare."

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Numai că în cazul Regulamentului comun nu se adoptă programul și ordinea de zi de liderii grupurilor parlamentare, asta este scris, ci de către plenul Camerelor reunite, la propunerea Biroului permanent.

Domnul Ioan Oltean:

Deci, domnilor colegi, mergem pe ideea pe care domnul deputat Marton Arpad a arătat-o. Regulamentul celor două Camere reunite se completează cu Regulamentul Camerei Deputaților și al Senatului.

Suntem într-o situație excepțională.

În situație excepțională se aplică articolul 90.

Nu este nici un fel de impediment și nici o altă interpretare din acest punct de vedere.

Domnul secretar Cezar Preda.

Domnul Cezar-Florin Preda:

Domnul vicepreședinte, intervenția mea este pe aceleași considerente pe care le-au spus și primii doi colegi care au intervenit.

Nu putem sub nici o formă să facem această pauză de patru zile. Trebuie să găsim și să căutăm toate argumentele legale să putem continua mâine, poimâine. Cum să ne ducem acum și să ieșim și să spunem că noi venim marți și ne apucăm de buget? Eu vă spun: nu mi se pare corect nici ca poziție; nu mai vorbim aici de modul în care le arătăm noi cetățenilor României regulamentele noastre, prevederile, scăpările regulamentului nostru.

Eu cred că trebuie să găsim soluțiile pe regulament, să le coroborăm toate între ele și să începem să ne apucăm să terminăm chestiunea aceasta.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc.

Domnul ministru.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Stimați membri ai Birourilor permanente,

Tocmai din aceste considerente, în momentul în care Guvernul a finalizat și a transmis către dumneavoastră cele două proiecte de legi, a existat și rugămintea la care dumneavoastră ați achiesat de a exista o anumită operativitate. Îmi amintesc foarte bine discuțiile vizavi de timpul mai mult sau mai puțin suficient pentru amendamente și pentru celelalte lucruri.

Vreau să informez pe toți membrii Birourilor permanente că cel puțin în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat sunt prevederi care trebuie să fie aplicate în beneficiul, în special al pensionarilor, al beneficiarilor de asemenea asistență socială de la 1 martie.

Dacă dumneavoastră decideți într-un fel sau altul de a nu adopta această lege până la 1 martie, în același timp ne asumăm împreună, Parlamentul și Guvernul, responsabilitatea pentru faptul că o lună de zile, pensionarii nu vor primi anumite drepturi trecute în această lege. Încerc să fac acest apel în numele Guvernului, tocmai ca un argument politic. Din punct de vedere procedural, tocmai din acest motiv, atunci când am făcut solicitarea și dumneavoastră ați aprobat-o, s-a trecut în mod foarte clar până la adoptarea celor două proiecte de lege. Faptul că nu s-au adoptat până astăzi, nu cred că este o vină imputabilă Birourilor permanente, dar trebuie acoperită prin acoperirile regulamentare invocate de colegii mei și în mod clar și regulamentar și pe baza a ceea ce ați decis luni, lunea trecută, putem să continuăm dezbaterile până la adoptarea sau, mă rog, respingerea celor două proiecte de lege.

Vă adresez rugămintea în acest spirit să interpretați dispozițiile regulamentare. Vă mulțumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc domnule ministru. Domnule deputat, vă rog.

Domnul Gelu Vișan:

Eu cred că nu mai trebuie să insist. Îi mulțumesc doamnei Aura Vasile pentru punctul de vedere comun prezentat asupra importanței continuării dezbaterilor pentru această lege.

Eu vreau să vă spun că sunt onorat că particip în locul domnului Toader la aceste ședințe și nu numai. Vreau să spun că urmăresc cu foarte mare atenție dezbaterile și discuțiile din Parlament, inclusiv cele pe procedură și am foarte mult de învățat, inclusiv de la domnul Márton Árpád.

Tocmai de aceea, vreau să vă spun că, în cazul în care se invocă Regulamentul, în această situație avem o problemă în care eu cred că se pot invoca două chestiuni - și una de regulament și una de cutumă - așa cum avem toți în față, în hârtiile noastre, există aprobat de Birourile permanente reunite ale Camerelor și bănuiesc că lucrul acesta s-a întâmplat tot timpul. Programul de lucru al ședințelor comune ale Camerelor, eu nu fac decât să citesc din ceea ce am în față, programul de marți, miercuri, inclusiv joi - 9.00-13.00; 13.00-14,00; 14.00-24.00. Pe același regulament s-a discutat în plen de acest lucru. Cutuma care înțeleg că a fost de-a lungul timpului cred că poate funcționa și în acest moment și cutuma este legată de termenul-dată. Termenul - dată nu include o oră de început și o oră de sfârșit. Dată înseamnă toată ziua de la ora 0.00 la ora 24.00. Invocarea termenului-program în chestiunea datei, eu cred că poate să însemne inclusiv de la ora 1.00 la ora 24.00 și plenul este suveran și poate să hotărască acest lucru, așa cum a și hotărât de altfel, programul. Noi putem să luăm hotărârea să mergem vineri, sâmbătă și duminică, iar plenul celor două Camere, care este suveran, hotărăște și programul. Mulțumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc. Domnul deputat Márton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

În primul rând ați spus două lucruri foarte interesante pe care eu, de obicei, le cataloghez cam dur, vă rog, din start, să mă scuzați! dar populiste. Deci, încă odată vă rog să mă scuzați! Nu pot găsi alt cuvânt pentru aceasta. Unul, cum explicăm noi că trei zile stăm și nu facem nimic. Păi, vă spun eu. Sunt exact acele trei zile pe care, conform legii, adică Regulamentul comun, ar fi trebuit să avem la îndemână, pentru a avea acele zile de împărțirea materialelor, să se facă materialele corect, să putem studia materialele și poate înainta mai repede.

A doua problemă, eu, astăzi la ora 9.00, știți mai mulți dintre dumneavoastră, am stat în sală. Eu astăzi, la ora 9.00, am stat în sală.

A treia problemă legată de 1 martie. Dacă este să vorbim despre aceasta, din data din 1 ianuarie, conform legii votate de Parlament, la propunerea dumneavoastră, ar fi trebuit să primească acești pensionari 45%, nu procentul pe care dumneavoastră îl propuneți din data de martie.

Deci, dacă vorbim de populism, și eu pot să aduc niște lucruri...

Domnul Ioan Oltean:

Reveniți la chestiunea zilei!

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Chestiunea zilei, din punctul meu de vedere, noi nu avem bază regulamentară să propunem astăzi program de lucru de vineri și sâmbătă. Cutuma despre care vorbiți dumneavoastră, întotdeauna era că luni ne-am fixat că lucrăm și vineri și sâmbătă și dacă terminăm mai repede, plecăm mai repede acasă. De data aceasta, nu asta s-a întâmplat. Nu eu am greșit.

Și încă ceva excepțional. Știm cu toții, "excepțional" este ceva neprevăzut. Ieri nu s-a putut prevedea că dacă suntem la poziția 217 și avem aproape 900 de poziții, nu o să terminăm astăzi? Nu s-a putut prevedea? De ce nu am discutat și de ce nu am luat această decizie ieri, în ziua de miercuri, când regulamentar puteam să luăm o astfel de decizie? Când oamenii își puteau reprograma activitatea din teritoriu.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc domnule deputat.

Vă mai dau eu un argument regulamentar, art.142, alin.(2) care spune că : "la propunerea Biroului permanent, cu aprobarea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, programul de lucru poate fi modificat", fără să precizeze că acest lucru se întâmplă miercurea, când se aprobă de obicei programul sau lunea când se stabilește finalitatea programului.

Deci, eu cred că liderii - și supun atenției liderilor prelungirea programului de lucru. Astăzi este până la ora 24.00. Deci, în privința aceasta lucrurile sunt foarte clare, un program care să înceapă de mâine și se continuă până la epuizarea celor două acte normative, aflate pe rolul Camerei Deputaților.

Liderii grupurilor parlamentare: Cine este pentru? Mulțumesc.

Avem o majoritate incontestabilă. Din acest punct de vedere, liderii acceptă propunerea. Nu o putem valida în Birou, vom merge cu ea în plenul celor două Camere și acolo vom stabili acest lucru.

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

Dacă îmi permiteți. Deoarece am auzit că foarte mulți dintre colegii celor două Birouri au invocat importanța acestor dezbateri - și așa este - este într-adevăr, o dezbatere importantă, totuși aș cere și aș dori să se consemne în stenogramă că, dacă sunt importante aceste dezbateri, ar trebui să fie prezenți și cei doi președinți ai celor două Camere. Nu cred că aceste dezbateri pot fi importante doar pentru unii, pentru parlamentarii obișnuiți și nu și pentru președinții celor două Camere. Am constatat de trei zile că președinții celor două Camere nici nu au călcat prin această aulă. Am văzut că președinții celor două Camere au reușit să meargă să-și facă activitățile programate sau neprogramate în teritoriu și am înțeles că astăzi, doamna președinte era în campanie electorală în județul Olt. Adică unii pot să-și contramandeze programul, alții nu, alții pot să meargă în teritoriu și să facă campanie electorală și de aceea, vreau ca și în plenul Camerei Deputaților să invocați importanța acestor dezbateri și să faceți un apel ca președinții celor două Camere să fie prezenți la aceste lucrări, pentru că nu este corect ca unii să stea vineri, sâmbătă și duminică, iar alții să se plimbe prin teritoriu și să facă campanie electorală.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

Doamna senator.

Și dorim să încheiem.

Doamna Anca-Daniela Boagiu:

Mulțumesc, domnule vicepreședinte.

Acum, sincer eu pot să înțeleg și chiar înțeleg nemulțumirea domnului Arpad vizavi de noua structură a programului, ținând cont că știm cu toții că există o acțiune pe care o aveți în teritoriu și trebuie să fiți prezenți acolo. În același timp înțeleg faptul că avem nevoie de un buget.

Înțeleg nemulțumirea colegului de la PNL, care, odată trecut în opoziție, a devenit lupul moralist și ține de litera și spiritul regulamentelor comune, simple, combinate, cum vreți dumneavoastră, dar în același timp cred că plenul este suveran și, domnule vicepreședinte, propunerea pe care dumneavoastră ați făcut-o puțin mai devreme este cea pe care trebuie să o susținem cu toții și să o supunem aprobării plenului, încetând să mai discutăm și continuând dezbaterile, care, dacă vor fi susținute de miile de amendamente cu care ne-am obișnuit deja în ultimele trei zile, de altfel de foarte bună calitate, "miliarde" se scrie "mild" și alte chestii de genul acesta - un metru liniar de asfalt costă cât un kilometru de autostradă, probabil că nu vom mai termina până la anul.

Așa că, domnule președinte, vă propun să încheiem această ședință. Votul a fost dat. Mergem și luăm votul plenului Camerelor reunite și continuăm dezbaterile.

Vă mulțumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, doamna senator.

Domnul Mihai Voicu, și chiar că închidem lucrările ședinței.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Mulțumesc.

Nu contestăm absolut nici unul dintre argumentele invocate de doamna vicepreședinte Anca Boagiu. Plenul este suveran, va putea decide programul de lucru. Vă promitem că nu boicotăm ședința, vă promitem că venim, vă promitem că ne susținem în continuare amendamentele, așa cum am făcut-o până acum. Ceea ce spunea colegul meu, a spus un lucru foarte simplu citându-l dacă vreți pe domnul vicepreședinte Ioan Oltean, care a spus că nici un fel de acțiune din teritoriu nu este atât de importantă încât să nu poată fi contramandată, și aceasta către domnul deputat Marton Arpad.

Noi încercăm să vă spunem că nici un fel de acțiune din teritoriu a doamnei președinte a Camerei Deputaților nu poate fi atât de importantă încât să nu poată fi contramandată.

(Doamna Roberta Alma Anastase intră în sala de ședință.)

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Îi mulțumim că a venit.

Îl așteptăm în continuare pe domnul președinte Geoană.

Doamna Anca-Daniela Boagiu:

Doamna președinte este în sală, precum vedeți.

Domnul Ioan Oltean:

Doamnă președinte,

Domnilor colegi,

Liderii grupurilor parlamentare au aprobat propunerea Biroului permanent ca programul de lucru să înceapă mâine dimineață la ora 9,00 și să continue până la adoptarea celor două acte normative privind bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat.

În momentul acesta suntem în cvorum al celor două Birouri, așa că această propunere ne-o putem însuși și noi.

Doamna Aura Vasile.

Doamna Aurelia Vasile:

Domnule președinte, deci spunem clar: vineri de la ora 9,00 la ora 24,00, sâmbătă..., deci nu uităm să adăugăm și ora.

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

Deci: vineri: 9,00 - 24,00, sâmbătă: 9,00 - 24,00, duminică: 9,00 - 24,00, dar luni de la ora 14,00.

Domnul Ioan Oltean:

Până când se epuizează.

Doamna Aurelia Vasile:

Deci trebuie trecută ora.

Domnul Ioan Oltean:

Doamna Aura Vasile, am reținut.

Astfel, programul va fi următorul, și pentru stenogramă și pentru noi toți: vineri: 9,00 - 24,00, sâmbătă: 9,00 - 24,00, duminică: 9,00 - 24,00. Dacă în cursul uneia dintre aceste zile am epuizat ordinea de zi, în momentul acela programul nostru se termină, plecăm în teritoriu și ne reîntâlnim luni, conform programului aprobat în ședința noastră pe acea săptămână.

Membrii Biroului permanent, votul.

Cine este pentru problemele pe care le-am prezentat? Unanimitate.

Mulțumim.

*

Ședința s-a încheiat la ora 20,00.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 20:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro