Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 6 februarie 2018 ora 13:00

26. Nota GRUI privind constituirea Grupului parlamentar de prietenie România - Comunitatea Statelor Caraibiene și a Pieței Comune
nu a fost aprobată consultă

Nota GRUI privind constituirea Grupului parlamentar de prietenie România - Comunitatea Statelor Caraibiene și a Pieței Comune Domnul Liviu Dragnea:

Nota GRUI, privind constituirea Grupului parlamentar de prietenie România - Comunitatea Statelor Caraibiene și a Pieței Comune.

Domnul Suciu.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Domnule președinte, vă propun, totuși, să nu înscriem pe ordinea de zi de mâine acest punct și să respingem constituirea acestui grup de prietenie.

Domnul Liviu Dragnea:

Da. Deci, supun votului dumneavoastră această propunere.

A! doamna Turcan, vă rog, îmi cer scuze!

Doamna Raluca Turcan:

Nu pot să nu mă manifest pozitiv la o astfel de propunere, deci mi se pare cea mai bună decizie a PSD din ultimii doi ani.

Domnul Liviu Dragnea:

Supun la vot această propunere.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

Unanimitate.

Domnul Călin Popescu-Tăriceanu:

Să știți că, multă lume de aici am impresia că vede această chestiune, strict prin prisma locației țărilor respective.

Să știți că țările respective, sigur că sunt cunoscute prin potențialul și atracția turistică, dar dacă priviți numai această problemă, părerea mea este că facem o greșeală, Sigur că nu dă bine la popor să facem grup de prietenie cu țările Caraibiene dar, sigur dacă vedeți numai un prilej de plimbare, atunci foarte bine, dacă vedeți și o componentă politică și economică, că Statele acelea să știți că au și ele tot un vot la ONU, și de exemplu tot ne chinuim noi să obținem un loc de membru nepermanent în Consiliul de securitate în care votează și țările publice.

Domnul Varujan Vosganian:

Domnul președinte, eu vă propun să amânăm, nu să respingem, pentru că poate că nu suntem familiarizați cu realitățile de acolo decât sub impact turistic.

Domnul Liviu Dragnea:

Varujan, am votat deja.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 10 august 2022, 14:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro