Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 8 februarie 2016 ora 14:00

Vorbitor: Știrbu Gigel-Sorinel

Solicitare din partea domnului deputat Gigel Sorinel Știrbu, președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă Domnul Gigel Sorinel Știrbu:

Aș prezenta acum, ca să nu aștept după aceea să se desfășoare toată ordinea de zi, da? Bun. Este în regulă.

Dragi colegi, despre ce este vorba?

Există un PLx 616/2013, PLx cu care Biroul permanent a sesizat Comisia pentru muncă. Din punctul nostru de vedere, al Comisiei pentru cultură și punctul meu de vedere ca președinte al acestei comisii, credem că ar fi fost, conform Regulamentului, necesar și regulamentar să fie sesizată în fond Comisia pentru cultură. De ce vă spunem acest lucru? Pentru că obiectul acestui PLx, cititul acestui PLx este acela de a declara ziua de 10 mai, ziua declarării independenței naționale. Nu vedem de ce Biroul permanent, conform Regulamentului, a sesizat în fond Comisia pentru muncă în situația în care în motivație și în trunchiul legii nu se făcea referire la faptul că această zi de 10 mai ar deveni zi nelucrătoare și ca atare, Codul Muncii nu ar fi avut deloc de suferit.

Pe această logică, nu înțelegem de ce nu a fost sesizată în fond Comisia pentru industrii și a fost sesizată în fond Comisia pentru muncă.

Ca atare, solicităm și solicitarea noastră, a Comisiei pentru cultură și a mea personală ca și inițiator este aceea de a sesiza în fond Comisia pentru cultură.

În situația aceasta s-au mai regăsit alte inițiative legislative cu același obiect și a fost sesizată în fond Comisia pentru cultură. Vă mulțumesc tare mult.

.............................
Domnul Gigel Sorinel Știrbu:

Vă mulțumesc. Vă cunosc punctul de vedere domnule vicepreședinte.

Am venit aici pentru a îmi face datoria atât ca inițiator cât și ca președinte al Comisiei pentru cultură pentru stenogramă, repet pentru stenogramă, domnule vicepreședinte trebuie să vă informez că în acest moment există o listă cu foarte multe semnături din mediul academic, mediul universitar, foarte mult istorici care susțin faptul că pe 10 mai a fost ziua declarării independenței României.

Vă mai atrag atenția domnule vicepreședinte că până în 1947, începând cu 1877, Ziua independenței României s-a sărbătorit pe 10 mai, niciodată România, repet, niciodată și pentru stenogramă spun aceste lucruri, niciodată România nu a serbat Ziua independenței naționale pe 9 mai. Este, putem spune, o reeditare a adevărului istoric.

Am fost nevoit să fac aceste declarații aici pentru stenogramă. Vă mulțumesc tare mult.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 18 iulie 2024, 6:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro