Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2015 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 17 iunie 2015 ora 15:00

19. Diverse

Diverse Domnul Florin Iordache:

În perioada 24-27 septembrie, Camera Deputaților va organiza Turneul interparlamentar de fotbal, la care sunt invitați să participe membri ai legislativelor naționale și pentru acesta se propune ca Biroul permanent să aprobe organizarea Turneului interparlamentar de fotbal, cu suportarea de la bugetul Camerei Deputaților atât a cheltuielilor de cazare, cât și a oricăror cheltuieli ocazionate de acest eveniment.

Adoptat.

Avem o informare din partea domnului Bogdan Ciucă, tocmai ce am spus mai devreme, ca în data de 22 iunie să fie o dezbatere la comisie privind dezbaterea celor două teme - cod penal și cod de procedură penală. Noi le-am aprobat în dezbaterea de mai devreme, dar să revină Comisia juridică cu calendarul întreg al perioadei de vară.

Alte observații aveți?

Vă rog.

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

Viceliderul nostru de grup propune constituirea, potrivit procedurilor de care am mai discutat și acum două săptămâni, unei comisii de anchetă și vă rog să-i dați cuvântul să o prezinte.

Domnul Florin Iordache:

Vă rog.

Doamna Maria-Andreea Paul:

Mulțumesc.

Am depus astăzi la Secretariatul general un proiect de hotărâre privind înființarea unei comisii de anchetă în ceea ce privește verificarea modului în care Guvernul României și compania ROMPETROL și-au respectat angajamentele și au încheiat acel memorandum în 13 februarie 2013 și modul în care a cerut insolvența în data de 28 mai 2015. Această solicitare este semnată de 95 de parlamentari ai Grupului PNL, ai Grupului parlamentar Democrat și Popular și ai Grupului parlamentar Liberal Conservator și vă rog foarte mult să acceptați punerea pe ordinea de zi a acestei solicitări a 95 de parlamentari. Mulțumesc.

Domnul Florin Iordache:

Eu vă propun s-o multiplicăm, să ia cunoștință toți liderii de grup de această solicitare, în Biroul permanent de luni să vină liderii de grup în deplină cunoștință de cauză, să știe despre ce este vorba, pentru că nu mai sunteți decât dumneavoastră și liderul Grupului PSD, din păcate. Dar eu vă propun ca această solicitare să fie multiplicată, liderii de grup să ia cunoștință, iar în Biroul permanent de luni să putem discuta cu prioritate această solicitare.

Domnule Pâslaru, ați solicitat cuvântul?

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Da, vă mulțumesc.

Ați spus bine, pentru că este bine să avem un punct de vedere comun al tuturor liderilor de grup și venim cu punctul de vedere luni. Vă mulțumesc.

Domnul Florin Iordache:

Alte intervenții? Nu.

Acestea fiind spuse, mulțumesc mult, declar ședința închisă.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 aprilie 2024, 2:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro