Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare
Joi, 13 martie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, a participat la conferința internațională „Educația financiarĂ: investiție în viitorul societății”, organizată de Banca Națională a României, cu sprijinul Visa Europe, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Junior Achievement Romania și Child & Youth Finance International.

Domnul președinte Angel Tîlvăr consideră că „într-o perioadă în care toată lumea se gândește cum să câștige/producă bani, este la fel de important cum să cheltuim cât mai util resursele pe care le avem.”
Conferința a avut drept scop analizarea diferitelor proiecte de educație financiară derulate în România, având în vedere necesitatea unei abordări coordonate a educației financiare. Proiectele educaționale au ca obiectiv creșterea nivelului de educație financiară a publicului, contribuind la o mai bună înțelegere și la o evaluare corectă a unor aspecte economice și financiare.
Conform unor cercetări realizate de Banca Mondială în anul 2010, nivelul de educație financiară al românilor înregistrează un punctaj de 31 pe o scară de la 0-100. Aceasta evidențiază necesitatea implicării tuturor factorilor responsabili în crearea unor principii de bază în domeniul bancar și financiar, în special în rândul tinerilor, în vederea creșterii nivelului de informare și responsabilizare în acest domeniu.
La conferință au participat domnul Mugur Isărescu - Guvernatorul Băncii Naționale a României, domnul Remus Pricopie - ministrul Educației Naționale, doamna Fiona Wilkinson - Vicepreședinte, Visa Europe, domnul Bram van Eijk - Director pentru operațiuni și cercetare, Child & Youth Finance International, doamna Caroline Jenner - Director executiv, Junior Achievement - Young Enterprise, Europa.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 5 august 2020, 14:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro