Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În perioada 27-28 noiembrie 2013, o delegație a Parlamentului României a efectuat o vizită la Londra, în Marea Britanie, la invitația Congresului European Evreiesc (EJC), singurul organism reprezentativ al comunităților evreiești alese prin procese electorale democratice din Europa.

Delegația Parlamentului României a fost condusă de domnul deputat Valeriu Ștefan Zgonea, Președintele Camerei Deputaților. Din delegație au făcut parte domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, și domnul deputat Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România.
Cu acest prilej, delegația română s-a întâlnit cu președintele Congresului Evreiesc European, domnul Moshe Kantor și cu alți membri din conducerea acestui for. De asemenea, a participat la Gala Anuală a "Board of Deputies of British Jews", principalul organism reprezentativ al evreilor britanici, alături de doamna Theresa May, Ministru de Interne al Regatului Unit, și doamna Fiona Woolf, Lordul Primar al Londrei. Au avut loc discuții cu domnul Ephraim Mirvis, rabin șef al Comunităților din Regatul Unit al Marii Britanii, domnul Vivian Wineman, președinte al "Board of Deputies of British Jews", Excelența Sa, Lordul Hurd of Westwell, fost Ministru de Interne al Marii Britanii.
În cadrul programului, au fost programate întâlniri cu parlamentari britanici din Comisia pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor din Regatul Unit și cu reprezentanți din conducerea Partidului Laburist.
Principala temă de discuții a constituit-o problema deschiderii pieței muncii pentru români începând cu 1 ianuarie 2014 și atacurile politice negative la adresa cetățenilor României.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 12 august 2020, 13:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro