Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a participat, în ziua de joi, 21 noiembrie, la dezbaterea cu tema "Educația românească - realități și soluții", organizată de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Temele abordate în cadrul dezbaterii s-au referit la finanțarea educației - bugetul educației pentru anul 2014, salarizarea personalului din învățământ, Legea educației naționale nr. 1/2011, depolitizarea și debirocratizarea învățământului, curricumul școlar.
Domnul președinte Angel Tîlvăr a mulțumit domnului Simion Hancescu, președintele FSLI, pentru organizarea acestei dezbateri și pentru invitația adresată. O astfel de dezbatere la care participă atât reprezentanți ai guvernului, ai parlamentului și ai sindicatelor este foarte importantă, mai ales că întotdeauna sunt multe de învățat discutând cu sindicate.
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a avut întotdeauna o atitudine constructivă, motiv pentru care, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a invitat întotdeauna sindicatele atunci când s-au discutat în Comisie proiecte de lege referitoare la educație sau bugetul educației.
Domnul președinte Angel Tîlvăr a subliniat că se dorește o finanțare cât mai bună a învățământului, dezvoltarea și adoptarea unui curriculum național în care să se prevadă standarde clare de atins pentru toți elevii. Un element important și o provocare pentru România trebuie să îl constituie și recrearea atractivității profesiei de dascăl pentru tinerii absolvenți, reducerea abandonului școlar, eliminarea violenței din unitățile școlare
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 5 august 2020, 14:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro