Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare
Domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a participat la Cilibia, în județul Buzău, alături de doamna Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, și de domnul Philippe Teston-Ferry, consilierul pe probleme de educație al Biroului Regional UNICEF, la evaluarea inițiativei "Hai la școală!".

Inițiativa are ca scop găsirea de modalități care să permită scăderea abandonului școlar, mai ales în rândul categoriilor sociale vulnerabile. La Cilibia, cu implicarea directă a autorităților locale, copiii care până acum erau în pericol să nu frecventeze școala sau să o abandoneze, sunt acum cuprinși într-o formă de învățământ.
Lucrul cel mai important este că, în cadrul acestei inițiative, sunt încurajați să se implice mulți membri ai comunității: preoți, profesori, medici, mediatori.
Problema abandonului școlar se află în atenția Comisiei parlamentare de resort din Camera Deputaților de multă vreme. Cadrul legislativ existent nu este suficient, întrucât abandonul școlar este legat, în primul rând, de gradul de sărăcie. De aceea, este nevoie de un complex de măsuri din perspective diferite pentru a avea rezultate pe termen lung.
Vizita în Cilibia a continuat acasă la câteva familii care, în ciuda nivelului de trai scăzut, au decis, și ca urmare a inițiativei " Hai la școală!", să colaboreze cu autoritățile și să își trimită copiii la școală pentru a le asigura un viitor mai bun.
Colaborarea între Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților și UNICEF va continua întrucât credibilitatea de care se bucură organizația, dar și extraordinara experiență pe care reprezentanții săi o au se pot dovedi extrem de utile parlamentarilor care sunt chemați să reglementeze într-un domeniu atât de complex așa cum este educația.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 12 august 2020, 12:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro