Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare
Marți, 25 iunie 2013, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu reprezentanții Ligii Studenților din România, domnul Marian Verziu - președinte și doamna Anda Botezatu, și ai Uniunii Naționale a Studenților din România - domnul Cristian Sfetcu - președinte de onoare.

Pe parcursul întâlnirii, s-a avut în vedere o discuție ce a vizat statului doctorandului și al post-doctorandului, gradul de adoptare a Codului studentului la nivelul universităților din România în contextul actual, implementarea unui regulament de acordare punctelor de credit pentru activitățile de voluntariat prestate de către studenți, percepția studenților privind învățământului superior din România: calitatea actului educațional, valoarea diplomei de studii în țară și străinătate, adaptarea programei și curriculei de studii la piața muncii, sistemul de burse și taxele de școlarizare, serviciile studențești - cantine, cămine.
Discuțiile s-au axat și pe adoptarea de către universități a unui cod al studenților care să cuprindă drepturile și obligațiile acestora. În momentul de față, deși în art. 2 din Ordinul MECTS nr. 3666/30.03.2012 de aprobarea Codului drepturilor și obligațiilor studentului se prevede că senatul universitar adoptă codul propriu în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Ordinului, doar 40% din universitățile românești au realizat acest lucru.
Am încurajat și încurajez astfel de întâlniri pentru că doar astfel se pot crea colaborări între instituții, ce dau naștere unor proiecte comune ce vin în sprijinul cetățenilor.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 12 august 2020, 13:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro