Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare
Marți, 18 iunie 2013, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu domnul Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, și doamna Karolina Seebregts, șeful Departamentului de presă, cultură și educație.

Pe parcursul întâlnirii, s-a avut în vedere o discuție ce a vizat sistemul de educație din cele două țări, realizarea unor schimburi de experiențe între unitățile școlare din cele două state, realizarea unei analize a învățământului românesc și stabilirea unor soluții de creștere a calității acestuia și a ofertei educaționale.
Una dintre concluziile discuției a fost aceea că este important ca în cadrul curriculei școlare să existe un echilibru între partea teoretică și cea practică. Totodată, s-a specificat că trebuie analizată situația sistemului de învățământ privat românesc, mai ales a celui superior, în vederea menținerii încrederii statelor membre ale Uniunii Europene în calitatea și valoarea învățământului românesc.
Am încurajat și încurajez astfel de întâlniri pentru că doar astfel se pot crea colaborări între instituții, ce dau naștere unor proiecte comune ce vin în sprijinul cetățenilor.
În calitate de parlamentar de Vrancea, îmi propun ca, într-un interval de timp nu foarte îndepărtat, să organizez o vizită la câteva școli din județ a reprezentanților Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, pentru a prezenta județul și realizarea unei colaborări la nivel local, în vederea creșterii calității învățământului și a eliminării clivajelor rural - urban din acest domeniu.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 12 august 2020, 13:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro