Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr
JUMĂTATE DIN ROMÂNI NU FAC NICIODATĂ SPORT

Aproape jumătate dintre români nu fac niciodată sport, față de 39% dintre cetățenii europeni, și doar 8% dintre aceștia practică exerciții fizice în mod regulat, după cum arată Eurobarometrul "Sport și activitate fizică", publicat de Comisia Europeană.

Românii sunt cu mult sub media europeană la capitolul mișcare, indiferent că este vorba de frecvența cu care fac exerciții ori de scopul pentru care aleg să facă sport.
România nu se compară nici de departe cu Irlanda și țările nordice, care alocă mișcării un loc important, cel mai serios din toată Europa. Astfel, 23% dintre cetățenii irlandezi practică o formă de sport de cel puțin cinci ori pe săptămână. Vestea bună este că stăm mult mai bine decât bulgarii, grecii și italienii: doar 3 % dintre aceștia desfășoară activități sportive cu regularitate.
Referindu-ne la scopul activității sportive, cei mai mulți români, anume 43%, fac sport pentru a-și îmbunătăți sănătatea, față de 61%, media Uniunii Europene.
Medicii menționează că activitatea fizică regulată reduce riscul de hipertensiune, infarct, cancer de colon și sân, dar și de depresie, îmbunătățește sănătatea oaselor, fiind totodată mecanismul de control al greutății.
Din păcate, deși lista de beneficii este cât se poate de lungă, românii nu fac sport mai deloc.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 12 august 2020, 12:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro