Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport

Marți, 23 februarie, a avut loc ședința ordinară a Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, ce a avut pe ordinea de zi dezbaterea privind tineretul și sportul românesc. A participat, ca invitat, doamna Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului.

În intervenția sa, doamna ministru Lipă a subliniat faptul că Circulara nr. 377/2016 adresată federațiilor sportive naționale nu a avut alt scop decât acela de a reaminti că legislația în vigoare stipulează, într-un mod lipsit de echivoc, faptul că imnul de stat al țării noastre se intonează, în mod obligatoriu, cu ocazia desfășurării competițiilor internaționale în care România este reprezentată.
Cu privire la acest aspect, o parte dintre membrii Comisiei au anunțat că sunt inițiatorii unei propuneri legislative care urmează să modifice legislația în vigoare, astfel încât imnul de stat al României să fie intonat și cu ocazia desfășurării competițiilor sportive naționale.
Doamna ministru Elisabeta Lipă a mai precizat faptul că ministerul lucrează la elaborarea unor modificări substanțiale ale Legii educației fizice și sportului și ale Legii tinerilor, modificări menite să pună aceste acte normative în concordanță cu realitățile actuale.
De asemenea, doamna ministru a adus la cunoștința membrilor Comisiei ultimele informații legate de numărul sportivilor români calificați deja pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din vara acestui an, precum și estimările asupra numărului total de sportivi care ar putea să se mai califice pentru această competiție sportivă majoră. Conform acestor estimări, numărul total al sportivilor români calificați se va ridica la 70, număr ce diferă substanțial de estimările făcute de federațiile sportive, care speră să poată deplasa minimum 120 de competitori la Rio de Janeiro.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 12 august 2020, 13:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro