Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din ianuarie 2020

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grupul parlamentar al PSD)
Ana Birchall, la conferința „Schimbările Climatice și impactul lor asupra vieții și patrimoniului cultural din Regiunea Mediteraneeană”: „Inovația poate fi cheia pentru rezolvarea problemelor legate de schimbările climatice”

În perioada 20-23 ianuarie 2020, Ana Birchall, membru al Comisiei pentru afaceri europene, a participat la cea de-a 20-a întâlnire la nivel înalt organizată de Centrul Internațional Nizami Ganjavi în colaborare cu Fundația ambasadorului UNESCO Marianna V. Vardinoyannis care s-a desfășurat la Atena. Tema principală a evenimentului a fost „Schimbările Climatice și impactul lor asupra vieții și patrimoniului cultural din Regiunea Mediteraneeană”.

23 ianuarie 2020 detalii
   ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu (Grupul parlamentar al PMP)
Convenția Românilor de Pretutindeni
Eugen Tomac, deputat în Parlamentul European, și Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, ales în circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, organizează vineri, 24 ianuarie 2020, începând cu ora 10:00, în Sala „Nicolae Iorga” din incinta Palatului Parlamentului, Convenția Românilor de Pretutindeni.

Evenimentul va reuni peste 300 de reprezentanți ai mediului asociativ românesc de peste hotare, jurnaliști, editori și scriitori români din întreaga lume, reprezentanți ai mediului academic, ai cultelor românești din diaspora și statele vecine, diplomați români, experți în relații internaționale, oficiali din cadrul Parlamentului României, din Parlamentul European, din Guvernul României, precum și reprezentanți din administrația locală.

23 ianuarie 2020
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grupul parlamentar al PSD)
Atât de conservatori sunt liberalii, încât vor să ne întoarcă la căruță, doar din ură împotriva PSD

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a declarat joi, 23 ianuarie, că liberalii sunt dispuși să întoarcă România în urmă cu cel puțin 100 de ani, la transportul cu căruța, prin desființarea proiectelor PSD de infrastructură în Parteneriat Public Privat.

23 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Petru Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Progeniturile baronului Munchhausen populează Palatul Victoria!

Nu cunoaștem ce blestem s-a coborât peste această țară, poate prea năpăstuită de soartă, însă, zi de zi aflăm vești de la Palatul Victoria care nu demonstrează altceva decât o degringoladă generalizată care nu poate avea decât un efect distructiv.

Vă mai aduceți aminte despre declarațiile de la sfâșitul anului trecut ale domnului ministru Marcel Boloș cu privire la Autostrada Unirii? [...]

23 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Românii au numai de pierdut din modificarea OUG114/2018 pregătită de Guvernul „Taie tot”

Câștigă:

1. Companiile de asigurări, care nu mai trebuie să crească capitalul social pentru garantarea pensiilor din Pilonul II. Garantează Guvernul PNL!

2. Companiile din energie, care nu vor mai plăti taxe de 600 de milioane de lei la stat.

3. Băncile, care nu vor mai plăti taxe de 700 de milioane de lei la stat.

Pierd: [...]

23 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul liberal face pași concreți pentru Autostrada Unirii!

O mare piedică în dezvoltarea Iașului și a întregii Moldove o constituie lipsa infrastructurii rutiere. Acest lucru a unit societatea civilă în jurul unui proiect major: Autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureș. Acum este rândul politicienilor să îi dea viață!

22 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Petru Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
La ce ne trebuie tramvaie? Miniștrii PNL circula cu BMW-urile

Guvernul Orban dovedește săptămânal o incompetență crasă, arătând nu doar că dorește schimbări fără substanță, dar și o neputință vădită de a rezolva problemele vieții curente ale românilor.

22 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Dezvoltarea cercetării românești, un obiectiv primordial al Guvernului

Unul dintre obiectivele prioritare ale Guvernului PNL este dezvoltarea cercetării românești, în toate domeniile de activitate, fie că vorbim de institutele de profil, universități, persoane fizice, echipe specializate sau companii private.

22 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)
Continuă aventura liberală la guvernarea României

Alocațiile nu se măresc, pensiile nici atât, guvernarea însăși se amână pentru altădată. În schimb, se pregătesc alegeri lună de lună, anticipate, la termen, într-un tur, poate în două sau mai multe, după cheful unui grup politic care îl are în frunte pe președintele României.

22 ianuarie 2020 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
ACREDITAREA JURNALIȘTILOR ÎN SESIUNEA FEBRUARIE - IUNIE 2020

Direcția comunicare și relații publice a Camerei Deputaților va primi, în perioada 16 ianuarie - 17 februarie, cererile de acreditare pentru sesiunea parlamentară februarie - iunie 2020, precum și solicitările pentru permisele de acces auto în parcarea Palatului Parlamentului. Acestea se pot depune de luni până vineri, între orele 9.00 - 17.00, la Biroul comunicare cu mass-media și imagine (etaj 4, camera 4099, tel. 021.414.1455). Documentele necesare acreditării se pot trimite și electronic, la adresa de email flux@cdep.ro (scanate).

21 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolaie-Sebastian-Valentin Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Ministrul Cîțu vrea să lase românii și fără masă și fără casă

Ministrul PNL al Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că dorește să renunțe la programul „Prima casă” deoarece „astăzi economia nu mai este în criză” și „acest program nu este cel care susține singur această piață” (a creditelor n.r.).

21 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Petru Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Prima Casă – ultimul tren?

Printre ”minunile” pe care le mai face guvernarea PNL, a mai apărut una! Este vorba despre posibila sistare a programului Prima Casă.

21 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Modificarea legislației electorale în afara principiilor democratice

Guvernul Iohannis-Orban pare că are doar două priorități de când a ajuns la guvernare, forțarea alegerilor anticipate și modificarea sistemului de vot în favoarea PNL.

21 ianuarie 2020 detalii
  
COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PNL este obligat să pună în plată dublarea alocațiilor pentru copii după promulgarea legii!

PNL trebuie să dea socoteală familiilor și părințiilor care au copii minori pentru blocarea dublării alocațiilor. Cu toate că legea pentru dublarea alocațiilor a fost promulgată de președintele României, PNL caută motive să întârzie și să nu pună în aplicare o lege care este în vigoare!

21 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul PNL construiește infrastructură modernă de transporturi din fondurile europene nerambursabile

Deputatul sucevean Ioan Balan felicită Guvernul Orban pentru anularea minciunii denumită de PSD parteneriat public-privat pentru autostrăzi și apreciază drept un mare succes al Guvernului construirea autostrăzii Iași-Târgu Mureș din fonduri europene nerambursabile, resurse care sub guvernele socialiste au stat ani de zile nefolosite la Uniunea Europeană și pe care riscam să le pierdem:

20 ianuarie 2020 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc luni, 20 ianuarie, ora 14.00 (la Camera Deputaților, sala “Barbu Catargiu”, nivel P1).

20 ianuarie 2020
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Petru Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)

După un mandat petrecut la Cotroceni, Klaus Iohannis și-a însușit o serie de noi calități, folositoare și din păcate foarte prezente în politica autohtonă. Viclenia și foamea de putere par a fi noile stări în care îl vedem pe președintele țării, aproape la fiecare declarație de presă pe care o face.

20 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Autoritățile nu reușesc să protejeze victimele violenței

Președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, deputata USR Cristina Iurișniți transmite un mesaj ferm împotriva violenței asupra fetelor și femeilor din România, în urma informațiilor apărute recent în spațiul public despre agresiuni sexuale asupra unor minore în județul Iași.

20 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Situația deplorabilă a infrastructurii școlare și a unităților spitalicești nu este numai vina guvernelor din ultimii ani, ci și a unor aleși locali

Deputatul PNL Nicolae Giugea consideră că toate eforturile investiționale din următorii doi ani trebuie să concentreze pe reabilitarea și modernizarea școlilor și spitalelor, rolul central în realizarea acestor obiective urmând să îl aibă consiliile locale și noii primari aleși în luna iunie:

20 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Terenurile degradate din comunele României vor fi incluse în cea mai mare campanie națională de împădurire

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va derula în această primăvară un amplu program de împădurire la nivel național, sub genericul „Campania Națională de Împădurire”, ce va urmări creșterea exponențială a suprafețelor de pădure din România. Proiectul se bucură și de susținerea Asociației Comunelor din România (ACoR), care va intra într-un parteneriat cu MMAP.

20 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE

În perioada 19-20 ianuarie 2020, domnul deputat Ștefan Mușoiu (PSD), vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene, participă, la Zagreb, la reuniunea Președinților COSAC, organizată în marja președinției croate a Consiliului Uniunii Europene.

20 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
PNL susține calculul pensiilor pe principiul contributivității

Conducerea Partidului Național Liberal a declanșat o analiză amănunțită în ceea ce privește modificarea legislației pensiilor, un domeniu vast și cu destule probleme, ce are nevoie de timp pentru aprofundare.

Guvernul Ludovic Orban va propune organizarea unor dezbateri ample pe această temă, pentru ca proiectul de lege ce va urma privind îmbunătățirea legislației pensiilor să fie unul concret și fezabil. [...]

17 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernarea PNL își îndeplinește promisiunile și modernizează România

În ultimii ani, una dintre cele mai reclamate probleme de societatea civilă și partidele democratice o reprezintă alegerea primarilor într-un singur tur. Este o problemă de reprezentativitate, existând situații când unii candidați au ajuns primari cu votul a doar 9-10% din totalul populației. Ori astfel de cazuri nu trebuie să se mai repete!

17 ianuarie 2020 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților va avea loc luni, 20 ianuarie, începând cu ora 13.30 (sala „Barbu Catargiu”, nivel P1).

17 ianuarie 2020
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grupul parlamentar al PSD)
„Sesizez o tăcere suspectă a societății civile în legătură cu activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării electorale”

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a declarat, că observă o tăcere pe care o consideră “suspectă și complice” din partea societății civile, în ceea ce privește activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării legislației electorale la doar câteva luni înaintea scrutinului.

17 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ionela Dobrică (Grupul parlamentar al PSD)
Amnezia face din ce în ce mai multe victime în PNL

Guvernul PNL a anunțat că-și va angaja răspunderea pentru schimbarea legislației electorale în cazul alegerilor locale, chiar dacă acest lucru contravine recomandărilor Curții Constituționale a României și ale Comisiei de la Veneția.

17 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar al PRO Europa)
Mult zgomot pentru nimic sau demagogie pură! Actualul guvern este copia fostului guvern PSD: într-un mod în care nu a reușit decât să sperie cadrele didactice din mediul rural, ba chiar să le terorizeze, ministrul Educației, Monica Anisie, face vizite inopinate în unitățile de învățământ din mediul rural!
17 ianuarie 2020 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la doamna deputat Cristina Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Adresată doamnei ministru Monica Anisie
Nicio școală fără apă și canalizare !
Niciun învățător sau profesor admonestat în fața elevilor!

Doamnă ministru,
Prin recenta descindere din Ialomița în comunitățile sărace, ați transmis clar mesajul că vă doriți să aduceți, pe bună dreptate, pe agenda publică problema infrastructurii și a dezinteresului cronic al primarilor pentru reabilitarea școlilor și, în general, pentru orice investiție pentru educație. Mesajul ministerial a fost că e nevoie de prezență și implicare pe teren. În regulă până la acest punct. Un ministru trebuie să iasă din clădirea ministerului în realitatea crudă a României profunde.

17 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Tudor Rareș Pop (Grup USR)
Sistemul Național de Transfuzie

Deputatul USR Tudor Pop va avea, vineri la ora 11:00, o întâlnire cu ministrul Sănătății, Victor Costache, pentru a-i prezenta soluțiile USR pentru reformarea sistemului național de transfuzie sanguină.
17 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: „PNL pregătește concedieri în masă în rândul salariaților de la stat: funcționari, medici, profesori!”

„Guvernul Taie tot” nu are nicio șansă de a se mai reabilita în ochii și percepția românilor, după prestația jalnică din ultimele două luni. „Rețeta” acestei guvernări dezastruoase este extrem de simplistă și contraproductivă, bazată exclusiv pe distrugere și nu pe construcție. Filosofia managementului guvernamental este axată doar pe tăierea veniturilor populației și epurări în sistemul public.

17 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
„Alegerea primarilor și președinților de Consilii Județene în două tururi de scrutin, un abuz de putere și o modificare neconstituțională și antidemocratică a Guvernului”

Susțin categoric inițiativa președintelui interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, de a informa instituțiile europene cu privire la intenția guvernului liberal de modificare a legislației electorale din România.

16 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: „Bugetul PNL pe 2020, austeritate în toate domeniile!”

Pentru acest an, Guvernul PNL prevede o creștere a cheltuielilor cu dobânzile, ceea ce reprezintă o confirmare oficială că se va împrumuta mai mult și la dobânzi mai mari față de guvernarea PSD. Practic, într-un singur an, va avea loc o creștere cu 15% a întregii datorii publice acumulată în ultimii 30 de ani!

16 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

PSD este singurul partid din România care și-a asumat cu adevărat guvernarea și a a fost alături de români.

16 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Camera Deputaților a adoptat în anul 2010 un proiect de lege, prin care data nașterii poetului Mihai Eminescu - 15 ianuarie - a devenit Ziua Culturii Naționale. A fost aleasă această zi deoarece, Mihai Eminescu, poet, prozator și jurnalist român, este considerat cea mai importantă voce poetică din literatura română.

15 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
P.N.L. a găsit soluția pentru pensionari: ieșirea naturală din sistem!

După ultimele manifestări ale ministrului Muncii suntem îngrijorați pentru românii care speră să aibă o viață liniștită la pensie.

15 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Mirela Furtună, deputat PSD: Alocațiile pentru copii nu sunt o prioritate pentru Guvernul PNL

Parlamentul a votat, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, dublarea alocațiilor pentru copii, un proiect susținut cu tărie și conștiinciozitate, încă de la început, de către Partidul Social Democrat, într-un demers menit să îndrepte măsurile nechibzuite adoptate până acum de reprezentanții Opoziției. Hotărârea privind alocațiile de stat a fost luată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

15 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Testamentul lui Mihai Eminescu

Astăzi este Ziua Culturii Naționale, în semn de omagiu pentru poetul nostru național, Mihai Eminescu, născut în urmă cu 170 de ani, la Botoșani.

15 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Cultură, spiritualitate, ecouri eminesciene

Dacă este 15 ianuarie ne gândim inevitabil la aniversarea poetului național Mihai Eminescu, personalitatea complexă și definitorie a culturii române, într-un moment de reflecție și redescoperire, de sensibilitate, de întoarcere spre poezie și artă, spre cultură, în general.

Nu întâmplător ziua de naștere a poetului a devenit Ziua Culturii Naționale, un demers firesc de valorizare, dar și o sinonimie simbolică, o formă de a celebra valorile spiritului, semnificațiile lecturii și ale cărții, respectul pentru cunoaștere și creație. [...]

15 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Un nou semestru pe drumul educației, între declarații ipocrite, perspective electorale și mistificare politică

Orice început înseamnă bucurie, entuziasm, speranță, dar și neliniște, interogație, preocupare pentru drumul ce se deschide, pentru că spiritele lucide cântăresc, analizează, știu să tempereze optimismul exagerat sau să limiteze rațional doza de scepticism. Consider că, în spirit aristotelic, „îndoiala este începutul înțelepciunii”, cu atât mai mult în domeniul educației, acolo unde soluțiile sunt relative, rețetele de succes nu pot fi generalizate, perspectivele sunt, în mod firesc, diferite, contrastante sau complementare...

15 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Dâmbovița, Georgeta-Carmen Holban: „Tânăra generație are obligația de a duce mai departe imensa moștenire literară și spirituală primită de la Mihai Eminescu”

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), jurnalist, poet, prozator, ales post-mortem membru al Academiei Române.

15 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ionela Dobrică (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul „Amână tot” se opune dublării alocațiilor copiilor

Guvernul „Amână tot” se opune dublării alocațiilor, demonstrând că interesul românilor nu se numără printre prioritățile PNL, declară Ionela Dobrică, deputat PSD.

15 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
15 ianuarie – Ziua Națională a Culturii

Calendarul nostru cultural ne prilejuiește reîntâlnirea cu Eminescu, „omul deplin al culturii române”. Astăzi, 15 ianuarie 2020 se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. S-a născut imediat după Revoluția pașoptiștilor, într-o epocă agitată, când ideea autodeterminării românilor a cunoscut o revigorare fără precedent.

15 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Petru-Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
PNL sau politica falimentului național premeditat

Recentele realități ale politicii susținute de personajele obscure de la Palatul Victoria îngrijorează în modul cel mai serios. Biciuiți de la spate de către președintele Johannis, premierul țării, ministrul Muncii și ministrul Finanțelor dezvăluie o realitate cruntă care nu poate fi analizată decât ca o ieșire în decor.

15 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: „Mihai Eminescu este temelia educației sănătoase și armonioase a viitoarelor generații!”

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești”, este în inimile celor care îl omagiază. Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la nașterea celui mai mare poet al nostru, care continuă zilnic să ne bucure și să ne încânte cu opera sa inestimabilă.

15 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Viorel Stan (Grupul parlamentar al PSD)

Nu se putea alege o zi mai potrivită pentru omagierea culturii noastre decât cea în care îl sărbătorim pe Mihai Eminescu. Poetul național și-a dobândit acest nume prin incontestabila trudă depusă pe tărâm cărturăresc și patriotic.

15 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Liberalii vor o societate sănătoasă, cu cetățeni sănătoși, într-o Românie sănătoasă!

Pentru a evalua starea sistemului medical din România, trebuie să pornim de la o analiză lucidă. PSD a lăsat în urmă atât o țară bolnavă instituțional, cât și un sistem de sănătate public în pragul colapsului.

15 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup parlamentar al PRO Europa)
ANES trebuie eficientizat, nu eliminat. USR n-a construit nimic, n-are niciun drept să dărâme
Ca și cum nu ar fi suficient că Guvernul ORBan taie-n disperare de la cei vulnerabili, partidul lui Barna propune desființarea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES).
14 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grupul parlamentar al PSD)
Românii nu pot fi păcăliți de actualul guvern

Alegerea primarilor în două tururi de scrutin și alegerile anticipate sunt două teme de care, în mod evident, guvernul condus de domnul Orban are nevoie mai mult decât orice, pentru a nu explica propria-i incompetență.

14 ianuarie 2020 detalii
  
COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
„Serviciile de relații cu publicul ale instituțiilor statului au nevoie urgentă de reconsiderare și modernizare”

Salut inițiativa Guvernului Ludovic Orban de a elimina barierele dintre funcționarii statului și beneficiarii serviciilor publice, manifestate îndeosebi la ghișeele instituțiilor, acolo unde oamenii sunt obligați să stea total neconfortabil pentru a putea discuta cu cei abilitați să-i ajute cu informații și alte referințe necesare.

Împământenit încă din vremea comunistă, sistemul relațional direct dintre angajații statului și populație prevede existența unor birouri de relații cu publicul total depășite ca structură în zilele noastre. [...]

14 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Modernizarea fiscală este o prioritate națională pentru PNL!

Acțiunile și numeroasele critici care au marcat activitatea ANAF din ultimii ani au arătat vulnerabilitatea față de factorul politic. În același timp, a demonstrat că este o instituție ineficientă, supradimensionată și suprabirocratizată, care impune reformarea. ANAF trebuie să lucreze în beneficiul cetățeanului și să sancționeze cu adevărat acei contribuabili care produc marea evaziune fiscală în România.

13 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a avut luni, 13 ianuarie, o întrevedere cu E.S. domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

13 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa)

Nu pot să nu observ sfidarea guvernului Orban la adresa pensionarilor care își încasează banii prin intermediul Poștei Române și care își vor primi veniturile cu întârziere.

13 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Parlamentul dominat de PSD este scutul împotriva eliminării pensiilor speciale, a revenirii la alegeri în două tururi și a desființării secției speciale din justiție

Deputatul PNL Nicolae Giugea susține că alegerile anticipate reprezintă prioritatea politică a liberalilor și a Președintelui, în condițiile în care PSD continuă să blocheze la nivelul Parlamentului eliminarea pensiilor speciale, alegerea primarilor în două tururi de scrutin și desființarea secției de miliție pentru anchetarea magistraților:

13 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, bilanț la final de sesiune parlamentară

În sesiunea parlamentară septembrie-decembrie 2019, Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților a avizat peste 70 de proiecte de lege și propuneri legislative cu potențial real de a contribui prin modificări legislative la îmbunătățirea nivelului de egalitate de șanse în societatea românească.

13 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD continuă politicile de sprijin pentru studenți

Partidul Social Democrat susține în Parlament o nouă inițiativă legislativă pentru sprijinirea tinerilor care urmează stadii de mobilitate academică în alte state. Proiectul inițiat de parlamentarii social-democrați prevede că studenții cu burse la studii universitare în străinătate vor avea dreptul la reduceri de minimum 50% pe perioada vacanței, pentru transportul local în comun, subteran sau de suprafață, precum și pe mijloacele de transport intern auto, feroviar și naval, dar și la o cursă gratuită dus-întors cu trenul.

10 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Ludovic Orban dă o veste foarte tristă copiilor: pentru prima dată în 30 de ani, legile de majorare a alocațiilor pentru copii riscă să nu fie aplicate!

Premierul Ludovic Orban a anunțat că PNL ia în calcul variante pentru sancționarea proiectului de lege care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.

^ [...]

10 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grupul parlamentar al PNL)
PSD se teme, de fapt, că românii îi vor face o farsă la anticipate

PNL nu face farse românilor. Expert în iluzionism politic a fost PSD, care în timpul guvernării s-a jucat precum Houdini cu speranțele românilor și cu stabilitatea politică și economică.

10 ianuarie 2020 detalii
  
COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Vasile Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Ministrul Lucian Bode: ”Cine spune că nu sunt bani pentru podul peste Dunăre este ori ticălos, ori mincinos”

Lucrările la podul peste Dunăre vor înainta în 2020 conform graficului stabilit prin contract, iar Guvernul Orban va asigura finanțarea necesară acestui proiect, una dintre cele mai mari investiții în infrastructură din ultimii 30 de ani, dă asigurări Vasile Varga, deputat PNL de Brăila.

10 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, doamna deputat Angelica Fădor (Grupul parlamentar al PNL)
Efectul adoptării și promulgării Bugetului de stat. După foarte mulți ani, administrațiile locale vor putea demara proiectele urgente chiar la începutul anului!

Promulgarea Legii bugetului de stat și al asigurărilor sociale pentru anul 2020 în prima zi lucrătoare a anului este încă un pas spre o Românie care oferă șansa administrațiilor locale de a se dezvolta.

9 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Petru-Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Bolnavii de TBC au dreptul la tratament cu spitalizare!

Există surse care ne aduc la cunoștință o eventuală intenție a ministrului Sănătății din Guvernul Orban de a le interzice bolnavilor de TBC să mai fie tratați în spitale, aceștia urmând să aibă parte de îngrijiri doar în regim ambulatoriu și în dispensare.

9 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Reformarea Partidului Social Democrat, un demers logic, necesar și complex

Prof. dr. Camelia Gavrilă, vicepreședintele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport și coordonatorul Departamentului Național pentru Educație, analizează obiectiv contextul actual în care se află Partidul Social Democrat și propune anumite soluții pentru reformarea firească a formațiunii politice, elemente esențiale pentru un parcurs ascendent al acesteia.

9 ianuarie 2020 detalii
  
COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Salariile personalului din învățământ vor fi majorate de două ori în acest an

Cadrele didactice își vor primi salariile majorate începând cu data de 1 ianuarie a.c., în conformitate cu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acest fapt a fost asigurat ferm de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ca răspuns la anumite zvonuri vehiculate în ultimele zile, conform cărora bugetul de stat pentru acest an nu ar permite majorările salariale preconizate.

9 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD a adoptat măsuri concrete pentru scăderea considerabilă a gradului de sărăcie al românilor

Una dintre principalele preocupări ale guvernelor PSD din ultimii trei ani a fost îmbunătățirea nivelului de trai al tuturor românilor, prin măsurile de sprijin și susținere adoptate în scopul realizării acestui demers. Rezultatele au fost pozitive, deoarece, după trei ani de guvernare PSD, 1,4 milioane de români au scăpat de deprivare materială severă.

8 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Omul sfințește sau asfințește locul

Alegerile locale care vor avea loc în vara acestui an sunt hotărâtoare pentru cum va arăta România în următorii ani, iar rezultatele obținute vor stabili modul în care se va dezvolta, așa cum sperăm cu toții, fiecare comunitate și felul în care viața fiecăruia dintre noi va fi afectată pentru următorii ani.

7 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Născut pe data de 6 ianuarie 1802, la Târgoviște, Ion Heliade-Rădulescu a fost un filolog desăvârșit: poet, prozator, traducător, îndrumător literar și animator cultural.

6 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
PNL începe pregătirile pentru alegerile locale

Primul Birou Executiv al Partidului Național Liberal din acest an va avea loc luni, pe ordinea de zi fiind mai multe puncte de interes pentru activitatea politică, guvernamentală și parlamentară din acest an.

6 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Anularea drepturilor și beneficiilor acordate românilor de PSD, principala preocupare a guvernului Orban!

În lipsa unor idei constructive care să asigure o guvernare pozitivă și responsabilă, PNL crede de cuviință că este îndreptățit să ia înapoi de la toți românii creșterile de venituri și celelalte forme de sprijin oferite de guvernele PSD în ultimii trei ani. Astfel, majorarea dată de PSD prin Legea salarizării se dorește a fi anulată de guvernul Orban, prin tăierea de sporuri și indemnizații.

3 ianuarie 2020 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 23 ianuarie 2020, 18:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro