Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2019 > 05-06-2019

Ședința Camerei Deputaților din 5 iunie 2019

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.47 Nicolae Neagu - declarație politică: "Înflorește «Grădina Maicii Domnului»";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Nicolae Neagu:

"Înflorește «Grădina Maicii Domnului»"

Am fost cu toții martorii evenimentului istoric al vizitei Sanctității Sale Sf. Părinte Papa Francisc, care a dat curs invitației Președintelui României Klaus Werner Iohannis de a vizita țara noastră, pe parcursul a trei zile binecuvântate, fiind cea mai îndelungată vizită de care a beneficiat până acum o țară europeană. Credincioși din toate părțile, fie ei catolici, ortodocși, reformați sau protestanți, români, etnici maghiari, germani sau romi, cu toții au fost prezenți la ceremoniile religioase din cadrul vizitelor Sanctității Sale de la Iași, București, Șumuleu Ciuc, Blaj și Sibiu și au rămas profund impresionați de dăruirea cu care Papa a "îmbrățișat" țara noastră.

România, într-o singură lună, a avut parte de două evenimente istorice, deosebit de importante: Summitul de la Sibiu din 9 mai 2019, în cadrul căruia liderii politici europeni au adoptat Declarația de la Sibiu, reafirmând dorința de unitate și viziune comună la nivelul Uniunii Europene, și călătoria apostolică a Sf. Părinte Papa Francisc sub îndemnul "Să mergem împreună!"

Papa Francisc ne-a reamintit tuturor că România este "Grădina Maicii Domnului" și este o țară frumoasă care are toate șansele ca viitorul european să înflorească și să prospere pentru copiii ei. Suveranul Pontif spunea zilele trecute: "România este Grădina Maicii Domnului și în această întâlnire am putut să-mi dau seama de acest lucru, pentru că ea este o mamă care cultivă visurile fiilor, care le păzește speranțele și care aduce bucuria în case. Este o mamă duioasă și concretă, care are grijă de noi. Voi sunteți comunitatea vie și înfloritoare, plină de speranță pe care o putem oferi mamei. Ei, mamei, să-I consacrăm viitorul tinerilor, viitorul familiilor și al bisericii" .

În 26 mai 2019, românii de pretutindeni și-au exprimat foarte clar opțiunea. Își doresc cu toții o Românie democratică, europeană și respectată. România a spus DA la referendumul convocat de președintele României pentru interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție, și DA pentru interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare.

Este evident că România își dorește să pășească spre viitorul democratic și european și românii au arătat acest lucru prin votul exprimat la referendum si la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019.

De ce nu le este respectat acest vot liber exprimat de cei care astăzi conduc România? Aceasta este întrebarea la care guvernarea PSD-ALDE trebuie să le răspundă românilor, atât celor care au votat, cât și celor din diaspora cărora le-a fost îngrădit acest drept cu nedreptate.

La trei decenii de la căderea comunismului, România are din nou șansa să pună bazele unei societăți democratice, bazată pe valori sănătoase, pe prosperitate economică, pe solidaritate, încredere și libertate pentru cetățenii ei.

O spun eu și o spun și colegii mei din Partidul Național Liberal - România trebuie să fie o țară înfloritoare, cu roade pentru copiii ei, cu un viitor mai bun pentru toți românii!