Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2011 > 08-11-2011

Ședința Camerei Deputaților din 8 noiembrie 2011

31. Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea modificării sursei de finanțare a taxelor și impozitelor în cadrul Proiectului privind reconstrucția drumurilor forestiere afectate de inundații și corectarea torentelor din zonele forestiere, prin Acordul cadru de împrumut FP 1556 (2006) dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la București la 23 august 2007 și la Paris la 30 august 2007 (PL-x 518/2011). (rămas pentru votul final)
 
consultă fișa PL nr. 518/2011

 

Doamna Roberta Alma Anastase:

  ................................................

41. Proiectul de Lege pentru aprobarea modificării sursei de finanțare a taxelor și impozitelor în cadrul Proiectului privind reconstrucția drumurilor forestiere afectate de inundații și corectarea torentelor din zonele forestiere, prin Acordul-cadru de împrumut FP 1.556/2006 dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la București la 23 august 2007 și Paris la 30 august 2007.

Punctul de vedere al Guvernului?

Domnul Ion Ghizdeanu:

Mulțumesc, doamna președinte.

Prezenta propunere legislativă are ca obiect de reglementare modificarea sursei de finanțare a taxelor și impozitelor din cadrul acestui proiect de reconstrucție a drumurilor forestiere, în vederea suportării acestuia de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor.

Ca urmare, Guvernul - prin Ministerul Finanțelor Publice - susține adoptarea și este total de acord cu concluziile prezentate în raportul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Raportul comisiei, vă rog.

Domnul Petru Călian:

Vă mulțumesc.

Prezenta propunere legislativă are ca obiect de reglementare modificarea sursei de finanțare a taxelor și impozitelor din cadrul proiectului, în vederea suportării acestora de la bugetul de stat, prin Ministerul Mediului și Pădurilor.

Proiectul a fost respins de Senat, în ședința din 7 septembrie 2011, fiind de competența decizională a Camerei Deputaților.

În urma dezbaterii Proiectului de Lege pentru aprobarea sursei de finanțare a taxelor și impozitelor în cadrul Proiectului privind reconstrucția drumurilor forestiere afectate de inundații și corectarea torentelor din zonele forestiere, prin Acordul-cadru de împrumut 1.556 dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în ședința din data de 4 octombrie 2011, a fost formulat un raport de adoptare, în varianta prezentată de Guvern.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Dacă sunt intervenții?

Domnul deputat Tinel Gheorghe.

Domnul Tinel Gheorghe:

Mulțumesc, doamna președinte.

Aș vrea să profit de faptul că aici se află în sală, la prezidiu, și domnul secretar de stat din Ministerul Mediului și Pădurilor - responsabil cu Departamentul de păduri - și aș fi vrut să ne spună dacă, într-adevăr, acest proiect de lege avantajează Regia Națională a Pădurilor - pentru că statul preia obligația pentru cele aproape 60 de milioane (valoarea proiectului este undeva la 60 milioane de euro), iar suma din TVA este undeva la 55 milioane de lei.

Este, domnule secretar de stat?

Deci, este un ajutor pe care Regia Națională a Pădurilor îl primește.

Deci, iată că Guvernul acesta mai face și lucruri bune. Noi - cei din partea dreaptă - mai facem și părți bune.

Deci, Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal va susține proiectul de lege în forma susținută și prezentată de Guvern.

Mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă rog.

Domnul Cristian Apostol:

Această inițiativă este pornită de anul trecut, când am descoperit cu stupoare că Regia Națională a Pădurilor realiza aceste obiective de interes public - drumurile forestiere - cu banii ei, suportând TVA-ul.

Mai mult decât atât, la un moment dat a trebuit chiar să dea TVA-ul aferent acestor lucrări înapoi, din fondurile proprii.

Deci, inițiativa este bine-venită pentru Romsilva, și ajută la dezvoltarea de drumuri forestiere.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Mulțumesc.

Nefiind amendamente, urmează votul final.