Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2011 > 21-06-2011

Ședința Camerei Deputaților din 21 iunie 2011

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.16 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - "Entuziasmul incompetenței";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"Entuziasmul incompetenței"

Desființarea și comasarea spitalelor a reprezentat o strategie greșită în politicile de sănătate. Exemplul spitalului din Târgu Frumos este reprezentativ pentru ceea ce se întâmplă după "entuziasmul incompetenței" guvernamentale.

Desființarea fără noimă a spitalului din Târgu Frumos a transformat asistența medicală a 57.000 de asigurați într-o veritabilă ruletă rusească. Cei 25 de medici, asistenți și infirmieri din Compartimentul de Primire Urgențe sunt puși în situații extrem de dificile atunci când asigură asistența de urgență. Șoseaua morții trece prin Târgu Frumos, dar prin desființarea spitalului, cei de acolo nu au nici măcar posibilitatea investigațiilor minimale, fiind nevoiți să se descurce precum dr. Queen doar cu mijloacele specifice secolului XIX.

S-a preferat ca în locul unui spital dotat cu toate mijloacele rezolvării cazurilor de traumă să fie introdus noul serviciu de taximetrie medicală cu costuri de neimaginat atât materiale, cât și în ceea ce privește suferința pacienților.

Pentru că tot este la modă "reevaluarea", solicităm decidenților un moment de luciditate care sperăm să se concretizeze prin reînființarea unităților sanitare abuziv și aberant lichidate