Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2011 > 21-06-2011

Ședința Camerei Deputaților din 21 iunie 2011

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.15 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - "Arta antietnobotanică";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"Arta antietnobotanică"

Gabi Obreja s-a alăturat campaniei naționale împotriva etnotanicelor "Nu toate frunzele sunt bune! Stop etnobotanicelor!". Artistul ieșean a utilizat materiale neconvenționale reciclate (elemente din calculatoare sau cuptoare cu microunde) pentru a transmite mesajul său împotriva drogurilor de sinteză. Săptămâna viitoare va fi prezent la Liceul Economic pentru a desemna cel mai bun slogan de luptă împotriva drogurilor de sinteză trimis de elevi pe mailul campaniei stopetnobotanice@yahoo.com.

Campania națională privind interzicerea etnobotanicelor și condamnarea celor ce vând astfel de produse la douăzeci de ani de închisoare continuă împreună cu profesorii, elevii și părinții, psihologii și medicii din întreaga țară prin campania de informare și educare asupra riscurilor legate de consumul drogurilor de sinteză. Prin parteneriatul prin care-l promovăm cu EURAD acest lucru a fost făcut deja în zeci de școli și licee din întreaga țară și vom continua această activitate în multe instituții de învățământ. Liceele "Emil Racoviță" și "Vasile Alecsandri", precum și școlile "Petru Poni" sau "Vasile Lupu" din Iași sunt doar câteva dintre instituțiile de învățământ care s-au alăturat deja acestei campanii.

Am prezentat în școlile din Iași "carnetul etnobotanic" prin care informăm asupra riscurilor consumului drogurilor de sinteză realizat de voluntarii Centrului Integrat Regional de Tratamente, Intoxicații, Traume și Arsuri de la Spitalul de Urgențe.

Mulțumesc tuturor ieșenilor pentru susținere și implicare, iar cererile lor vor fi auzite și la Parlamentul European în data de 29 iunie. Consider această invitație drept o recunoaștere a expertizei în acest domeniu și a eforturilor făcute de noi toți pentru ca viața copiilor noștri să nu mai fie otrăvită.