Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 07-10-2008

Ședința Camerei Deputaților din 7 octombrie 2008

41. Dezbateri asupra Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.116/2002 privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale (retrimisă comisiei).
 
consultă fișa PL nr. 101/2007

 

Domnul Bogdan Olteanu:

  ................................................

Pct.97. Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.116/2002 privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale.

Legea are caracter organic; proiect respins de Senat.

Raport de respingere - Comisia pentru muncă și protecție socială; suntem Cameră decizională.

Inițiatorul? Vă rog, doamna deputat Buciu.

Doamna Angela Buciu:

Încă o dată vă mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Fac apel, fac apel la dumneavoastră, la puterea dumneavoastră de decantare a lucrurilor. Nu știu dacă această inițiativă legislativă se încadrează așa precum este scrisă aici - "marginalizarea socială". Dar eu așa am considerat în momentul în care, intrând în Parlamentul României, mi-am propus să vin cu această inițiativă. Am avut norocul, printr-o colaborare strânsă cu colegii mei din Partidul România Mare, și nu numai, și cu cei de la Partidul Social Democrat, să venim cu această inițiativă, prin care vă prezint dumneavoastră aspecte care sigură sunt vă vor sensibiliza.

Este vorba de fapt de acei copii din orfelinate care pleacă la vârsta de 18 ani. Întrebarea fiind: unde pleacă acești copii? Vă spun eu: în stradă sau nicăieri. Pentru că acești copii ajung în fața tirurilor de abuzuri, de infracțiuni și tot ce vreți, pentru că acești copii nu mai sunt ai nimănui. Am venit și cu soluții. Am venit cu soluția de a se gândi cineva la acele clădiri dezafectate care au rămas și acele cazărmi militare rămase, uitate de lume în atâtea localități din țară. Prin profilul preocupărilor mele de până la intrarea în Parlament, am colindat prin țară și am întâlnit astfel de copii necăjiți. Și de aceea această inițiativă a luat ființă.

Vă rog din toată inima și nu știu de ce am încredere în puterea dumneavoastră de analiză și puterea dumneavoastră de decidere favorabilă, pentru ca acest proiect să fie viabil.

Eu, în speranța că dumneavoastră veți vota favorabil, vă aduc cele mai calde mulțumiri și vă rog să nu considerați că vine Angela Buciu de la Partidul România Mare. Nu contează culoarea politică, indiferent cine ar fi. Acest proiect trebuie, trebuie să ne dea de gândit fiecăruia dintre noi.

Am speranța că prin ceea ce v-am spus am reușit să sensibilizez sufletul dumneavoastră.

Vă mulțumesc din toată inima.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc, doamna deputat.

Comisia?

Domnul Kerekes Károly:

Domnule președinte,

Nu am altceva de făcut decât să susțin poziția exprimată în comisie. Deci, comisia își menține raportul. Deci, propune neadmiterea acestei inițiative legislative.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Doamna deputat Aura Vasile. Vă rog.

Doamna Aurelia Vasile:

Domnule președinte,

Partidul Social Democrat susține proiectul, inițiativa legislativă și, pentru a putea să ne aplecăm din nou asupra tezelor care sunt cuprinse în această inițiativă, - poate să mai corectăm, poate să gândim mai mult -, propunem retrimitere la comisie pentru două săptămâni, în condițiile în care să vedem ce amendamente putem aduce pentru a îmbunătăți proiectul de lege.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Supun votului dumneavoastră propunerea de retrimitere a proiectului la comisie.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

Retrimis la comisie.