Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 06-05-2008

Ședința Camerei Deputaților din 6 mai 2008

10. Supunerea la votul final:  
  10.10 Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.3/2008 privind transmiterea unei suprafețe de teren, proprietate publică a statului, din administrarea Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov în administrarea Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, pentru Universitatea "Transilvania" din Brașov, în scopul construirii unui campus universitar (adoptat);
 
consultă fișa PL nr. 59/2008

 

Domnul Bogdan Olteanu:

  ................................................

10. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.3/2008 privind transmiterea unei suprafețe de teren, proprietate publică a statului, din administrarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, în administrarea Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului pentru Universitatea "Transilvania" din Brașov în scopul construirii unui campus universitar.

Legea are caracter ordinar.

Suntem Cameră decizională.

Vă rog să votați.

(Conform afișajului, se înregistrează 183 de deputați prezenți, 142 de voturi pentru, 10 voturi împotrivă, 31 abțineri.)

Mulțumesc.

Proiectul de lege a fost adoptat. 142 de voturi pentru din 183 exprimate.

Explicarea votului, domnule Dumitriu?

Vă rog.

Domnul Dragoș Petre Dumitriu:

Pe lângă votul nostru pozitiv acordat astăzi acestei legi, vrem să felicităm municipalitatea brașoveană și consiliul județean, dar și Universitatea "Transilvania" din Brașov, care au demonstrat că o unitate de învățământ poate prospera, și atunci este normal să-i dăm votul nostru pentru alocarea acestei suprafețe de teren.

Ceea ce mă surprinde este că, în ciuda apelurilor ale însuși liderului Partidului Democrat din Brașov, domnul primar Scripcaru, Partidul Democrat a votat astăzi contra.

Este o atitudine politică extrem de stranie și care nu știu cât de bine reprezintă interesele brașovenilor.

Vă mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Domnul deputat Adam.

Domnul Ioan Adam:

Este bine că am adoptat acest text de lege.

Ca profesor de drept la această universitate, vreau să vă spun că meritul aparține Universității "Transilvania". Toate strădaniile au fost ale universității, pentru că vrem să facem o cetate universitară lângă Brașov, la intrarea dinspre Ghimbav, pe stânga, chiar acolo, la intrare. Dorim să facem cu adevărat o citadelă, ceva foarte modern și ceva foarte nou.

Îmi pare foarte rău, trebuie să respectăm adevărul, nu putem vorbi de vreun merit al consiliului județean sau al altor autorități locale pentru că, dacă ar fi să fim cinstiți, toți au încercat să pună piedici acestui proiect, însă sunt fericit că înțelepciunea dumneavoastră a permis ca acest text de lege să treacă.

Vă mulțumesc foarte mult.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumim, domnule deputat.

Domnul deputat Nicolae Popa.

Domnul Nicolae Popa:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Atitudinea colegilor noștri de la PD-L este o adevărată sfidare la adresa învățământului românesc.

Categoric, noi în comisie am votat în întregime, toți reprezentanții partidelor politice, pentru aprobarea acestui proiect de lege, inclusiv cei de la PD-L, iar aici, Parlament, în Camera Deputaților, votează altceva.

Nu ne mai surprinde comportamentul lor, pentru că una spun și alta "fumează".

Vă mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Dacă există alte intervenții?

Nu există alte intervenții.

Acum votul este clarificat.