Plen
Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 15 noiembrie 2006
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.173/24-11-2006

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2006 > 15-11-2006 Versiunea pentru printare

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 15 noiembrie 2006

6. Numirea unui membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

În aceste condiții, este decent ca președintele de ședință să nu-și impună propria propunere la vot prima, ci o să supun votului dumneavoastră prelungirea programului de lucru și o modificare în ordinea de zi, în sensul ca să prelungim programul numai pentru votarea reprezentantului în CNSAS. Este propunerea domnului deputat.

Cine este pentru această propunere? Vă rog să numărați, domnilor secretari. Este o majoritate, într-adevăr.

Vă rog să luați act de abținerea mea în această problemă.

În aceste condiții nu mai are nici un sens să pun la vot și cea de-a doua propunere în legătură cu numirea unui reprezentant la CNSAS.

L-aș ruga pe domnul secretar al Comisiei juridice să prezinte raportul, nu înainte de a-mi cere scuze, doamnelor și domnilor reprezentanți a două prestigioase instituții, pentru faptul că nu am reușit să epuizăm dezbaterile și așa cum a spus colegul Kelemen Hunor, apreciați-o ca un semn de seriozitate și de interes al acestor dezbateri.

La aceasta adaug și considerațiunea mea personală.

Vă mulțumesc.

Vă rog, domnule senator.

Domnul Valentin Dinescu:

Raport comun. În conformitate cu art.9 din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului și ale art.8 din Legea nr.187 din 7 decembrie 1999 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea securității ca poliție politică, Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului au fost sesizate de către Birourile permanente cu audierea unui candidat propus pentru ocuparea unui loc vacant în cadrul Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității ca poliție politică.

Grupurile parlamentare ale Partidului Democrat au propus pe domnul Virgiliu Leon Țârău pentru ocuparea locului de membru al Colegiului C.N.S.A.S., devenit vacant prin demisia domnului Dorin Dan Lazea.

Potrivit art.12 din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, cele două Comisii juridice s-au întâlnit în ședință comună la data de 24 octombrie 2006, la sediul Camerei Deputaților.

În conformitate cu prevederile art.8 alin.(3) din Legea 187/1999, membrii celor două comisii au analizat documentele prezentate de Grupurile parlamentare ale Partidului Democrat pentru candidatul propus, domnul Virgiliu Leo Țârău.

În acest sens, s-au examinat următoarele documente: curriculum vitae, declarația pe propria răspundere potrivit căreia nu a colaborat cu organele de securitate.

În urma audierii candidatului propus, și analizei documentației prezentate, Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului constată că domnul Virgiliu Leon Țârău îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru ocuparea funcției de membru în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității ca poliție politică, pe perioada rămasă până la expirarea mandatului.

În urma votului, s-a hotărât în unanimitate să se supună plenului Camerelor reunite candidatura domnului Virgiliu Leon Țârău pentru numirea în funcția de membru al Colegiului Național de Studiere a Arhivelor Securității.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Da. Vă mulțumesc, domnule președinte de comisie.

Dacă sunt comentarii. Vă rog, domnule senator.

Domnul Gheorghe Funar:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Doamnelor și domnilor parlamentari,

Nu vă pun răbdarea la încercare. Am o singură întrebare. ținând seama de faptul că până acum, actualii membrii ai CNSAS n-au fost verificați de nimeni dacă au colaborat sau nu cu securitatea.

Întrebarea mea este una singură: candidatul propus și supus atenției noastre a fost verificat sau nu de CNSAS dacă a colaborat sau nu cu securitatea ca poliție politică?

În cazul în care nu a fost verificat, grupul nostru parlamentar propune amânarea votului până avem dovada de la CNSAS.

Mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Da. Este obligația domnului secretar al comisiei, domnul senator Dinescu să răspundă.

Domnul Valentin Dinescu:

Domnule președinte,

Vreau să informez plenul celor două Camere că s-a urmat aceeași procedură ca și la ceilalți membri care au fost nominalizați și s-au dat declarații pe proprie răspundere, urmând ca, desigur, să se facă verificările de către membrii CNSAS.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Deci, procedura prevăzută de lege referitoare la declarație pe proprie răspundere a fost urmată.

Domnule senator, vă rog. Acesta este răspunsul.

Domnul Gheorghe Funar:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Vă dau un caz edificator. O distinsă doamnă Muscă a dat o declarație pe proprie răspundere că nu a colaborat cu securitatea ca poliție politică și CNSAS-ul a ajuns la altă concluzie. N-am vrea să pățim la fel. Nu este nici o grabă. CNSAS-ul este în activitate. În mod normal, firesc și ținând seama de responsabilitatea noastră, cred că se impune să solicităm să fie verificat candidatul P.D.-ului.

Mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Da. Eu am înțeles, domnule senator. Problema dumneavoastră este că nu ar fi cazul să apreciem prin vot asupra unui membru CNSAS în curs de verificare care va avea atribuții de a verifica pe alții.

Supun votului Camerei și Senatului obiecțiunea domnului Funar. Dacă pe această obiecțiune este necesar să amânăm dezbaterile și votul până când sosește verificarea de la CNSAS.

Vă rog. (Vociferări în partea dreaptă a sălii)

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule președinte,

Stimați colegi...

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă solicit să vă purtați cuviincios în sala plenului.

Vă rog, domnule deputat.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Trebuie să-l respect pe domnul senator Funar și trebuie să-l apreciez, dar vreau să-i reamintesc că astăzi noi încălcăm niște cutume parlamentare care funcționează de 16 ani și care dau credibilitate acestui Parlament și încălcăm și Regulamentul.

Mai mult decât atât, distinse coleg, cu tot respectul pe care vi-l port, trebuie să recunoaștem că ideea pe care dumneavoastră ați ridicat-o azi în fața plenului prezintă interes, noi astăzi nu putem să încălcăm decizia. Acest coleg al nostru este nominalizat conform legii în vigoare, pe procedura parlamentară, el aparține unui coleg dintr-un partid politic și ar fi pentru prima dată în 16 ani când noi am încerca, după ce grupurile parlamentare s-au înțeles ca cinci colegi să fie numiți pe o anumită procedură, al șaselea de la Partidul Democrat să fie numit pe o procedură nouă pe care o inițiem astăzi.

Cred că astăzi ar trebui să ne gândim dacă întotdeauna dezbaterile noastre trebuie să fie la fel de stufoase și întotdeauna dacă ne pronunțăm numele trebuie să ne ridicăm de la această scenă.

Eu, în numele Grupului parlamentar social-democrat, ca secretar al Camerei, vă propun să sistăm lucrările, domnule președinte, pentru că dumneavoastră aveți acest atribut, conform Regulamentului celor două Camere reunite, și să procedăm la vot.

Vă mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc.

Problema este simplă, doamnelor și domnilor. În democrație, votul decide. Votăm această propunere de amânare formulată de domnul senator Funar.

Vă rog.

Doamna Lia Olguța Vasilescu:

Un singur lucru vroiam să-l întreb pe colegul nostru deputat, domnul Zgonea, cu toată condescendența, unde anume scrie în Regulament că se interzice ceea ce a cerut domnul Funar.

Mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Da. Domnule Olteanu, cred că un vot este mai semnificativ decât o intervenție. Dar vă rog să poftiți. Mai dorește cineva?

Credeți că intervenția dumneavoastră e mai semnificativă decât votul? Vă rog.

Domnul Gavrilă Vasilescu:

Vă mulțumesc, domnule președinte,

Nu, intervenția mea nu este mai semnificativă decât votul, dar intervenția mea trebuie să facă puțin...să clarifice o problemă, sunt 11 membri în Consiliul Național. Trebuie să mergem cu aceeași unitate de măsură pentru absolut toți.

În același timp, faptul că în momentul de față propunerile se fac de către formațiuni politice, noi trebuie să respectăm textul constituțional care spune că ceea ce creăm, organismele respective, ele trebuie să meargă pe o cutumă. Eu aș vrea ca dumneavoastră să nu supuneți la vot propunerea domnului Funar, este bine s-o înregistrăm ca o propunere de lege ferenda, ca atunci când vom mai avea asemenea situații, dacă va rămâne CNSAS-ul o organizație sau o instituție politizată, și să o trecem într-un proiect de act normativ și o inițiativă legislativă.

Dar, haideți să procedăm pentru toți membrii CNSAS-ului cu aceeași unitate de măsură.

Mulțumesc pentru atenție.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Da, într-adevăr, propunerea de lege ferenda rămâne, dar pentru noi este un incident de procedură asupra căruia hotărăște plenul.

Domnul senator, un minut numai, dacă aveți o replică și pe urmă sistăm discuțiile și supunem la vot. Vă rog.

Domnul Gheorghe Funar:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Onorat Parlament,

Am o scurtă replică pentru distinsul deputat Zgonea.

În baza Legii nr.187 din 1999, modificată prin Ordonanța nr.16 au fost votați actualii membrii ai CNSAS-ului, fără să-i fi verificat nimeni. Am citit în presă, ați citit și dumneavoastră că unii dintre ei au colaborat, alții mai colaborează cu serviciile interne, externe. Nu i-a verificat nimeni. Este foarte bună propunerea făcută de vicepreședintele Senatului, domnul Doru Ioan Tărăcilă, de a se constitui o comisie parlamentară care să-i verifice pe cei de-acum.

Eu știam și știți și dumneavoastră: cocorii au două aripi. Dar nu înțeleg de ce în P.S.D. aveți două opinii diferite, una spune vicepreședintele Senatului, alta spune domnul Zgonea. Probabil așa e în democrație, dar existând un CNSAS, acesta are atribuția să-i verifice pe toți.

Eu am fost verificat de patru ori. Poate voi fi verificat și a cincea oară. De ce vă opuneți să fie verificat un om care vă va verifica și pe dumneavoastră?

Mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc.

Supun votului dumneavoastră propunerea domnului senator Funar de amânare a votului asupra propunerii de numire până la verificarea de către CNSAS a activității candidatului propus.

Cine este pentru această amânare? Vă rog. Vă rog să numărați. Domnul secretar Zgonea, ați avut un punct de vedere, dar numărați. 15 voturi.

Împotrivă? Vă mulțumesc.

Abțineri? 4 abțineri.

15 plus votul meu, 16 voturi pentru. Restul împotrivă. Propunerea a fost respinsă.

Vă rog, domnule secretar.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Am dorit să dau dreptul la replică după exprimarea votului, tocmai pentru ca nu cumva să credeți că vreau să continue aceste dezbateri.

Eu cred că toți care venim în acest Parlament al României trebuie să respectăm legea. Orice inițiativă pe care o avem și nu este în textul legii, statul ne dă voie, prin mandatul pe care-l avem, să inițiem un amendament la textul legii. Orice alt punct de vedere, orice altă idee, orice năstrujnicie care ne trece nouă prin cap, într-o dimineață sau într-o noapte, nu putem s-o transformăm într-un text de lege.

Mi-ar face plăcere și sunt de acord cu ceea ce a spus distinsul meu coleg și distinsa mea colegă, că în primul rând cei care sunt acolo, trebuie verificați de CNSAS. Dar dacă textul n-a fost bine făcut, probabil că este și vina noastră și ar trebui să gândim și să-l modificăm cât de repede putem.

Vă mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Mulțumim.

Cred că putem trece la procedurile de vot. (Vociferări din partea deputaților aflați la Putere)

Vă rog, domnule senator. Pe procedură, conform regulamentului, aveți două minute.

Domnul Gheorghe Funar:

Mulțumesc, domnule președinte.

Onorat Parlament,

Nu voi valorifica cele două minute, pentru că dumneavoastră, majoritatea, nu doriți să fie verificat un om care intră în CNSAS și care s-ar putea să fie și el o Muscă mai mare, Grupurile parlamentare P.R.M. se retrag de la vot în semn de protest.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Am luat act de această situație. Calitatea mea de președinte de ședință nu-mi permite să mă alătur acțiunii grupului, dar nu voi vota.

În consecință, în aceste condiții, contestă cineva cvorumul? Nu.

Sunt obligat să vă aduc la cunoștință că, potrivit art.8 alin.(6) din Legea nr.187/1999, votul pentru numirea membrilor Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității se exprimă prin apel nominal. Numirea se aprobă cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, conform art.38 alin.(7) din Regulamentul ședințelor comune.

În legătură cu exprimarea votului, vă reamintesc următoarele, de fapt, vă citesc următoarele: "În conformitate cu prevederile art.35 din Regulamentul ședințelor comune, votarea prin apel nominal se face în modul următor: la citirea numelui și prenumelui, fiecare deputat și senator răspunde pentru sau contra".

În aceste condiții, dau cuvântul domnilor secretari pentru efectuarea apelului nominal, în ordinea pe care și-au ales-o.

Repet, față de atitudinea grupului din care fac parte, eu nu voi participa la vot.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

- Adomnicăi Mirela Elena - Pentru
- Adomniței Cristian Mihai - Pentru
- Albu Gheorghe - Pentru
- Almăjanu Marin - Pentru
- Almășan Liviu - Absent
- Amarie Constantin - Pentru
- Amet Aledin - Pentru
- Anastase Roberta Alma - Euroobservator
- Andea Petru - Pentru
- Andon Sergiu - Pentru
- Andreica Romică - Pentru
- Andronescu Ecaterina - Pentru
- Antal Árpád-András - Pentru
- Antal István - Absent
- Antonescu George Crin Laurențiu - Absent
- Apostolache Mihai Cristian - Pentru
- Ardelean Cornelia - Pentru
- Asztalos Ferenc - Pentru
- Avram Dumitru - Nu votează
- Baban Ștefan - Nu votează
- Bara Nicolae - Absent
- Barbu Gheorghe - Guvern
- Bardan Cornel Ștefan - Pentru
- Bădălău Niculae - Pentru
- Băeșu George - Pentru
- Bănicioiu Nicolae - Pentru
- Bărbulețiu Tiberiu - Euroobservator
- Becsek-Garda Dezső-Kálmán - Absent
- Becșenescu Dumitru - Euroobservator
- Bejinariu Eugen - Pentru
- Bentu Dumitru - Pentru
- Bivolaru Ioan - Pentru
- Bîrsan Iulian-Gabriel - Pentru
- Boagiu Anca-Daniela Guvern
- Bobeanu Răzvan-Petrică - Pentru
- Boeriu Valeriu-Victor - Absent
- Bolcaș Lucian Augustin - Nu votează
- Bonis Istvan - Pentru
- Borbély László Guvern
- Boureanu Cristian Alexandru - Pentru
- Brânză William Gabriel - Pentru
- Brînzan Ovidiu - Pentru
- Bruchental-Pop Ionela - Pentru
- Buciu Angela - Nu votează
- Buciuta Ștefan - Pentru
- Buda Daniel - Pentru
- Buda Ioan - Pentru
- Buhăianu Obuf Cătălin Ovidiu - Pentru
- Buruiană Aprodu Daniela - Nu votează
- Bușoi Cristian Silviu - Pentru
- Buzatu Dan Horațiu - Pentru
- Buzea Cristian Valeriu - Nu votează
- Calimente Mihăiță - Pentru
- Canacheu Costică - Pentru
- Cantaragiu Bogdan - Pentru
- Cazan Romeo Gheorghe Leonard - Pentru
- Călian Petru - Pentru
- Călin Ion - Pentru
- Câmpanu Liviu - Pentru
- Chiper Gheorghe - Pentru
- Chiș Filonaș - Pentru
- Cindrea Ioan - Pentru
- Ciocâlteu Alexandru - Absent
- Ciontu Corneliu - Pentru
- Ciopraga Mircea - Pentru
- Ciucă Liviu Bogdan - Absent
- Cliveti Minodora - Delegație
- Cocrea Olguța - Pentru
- Codîrlă Liviu - Nu votează
- Constantinescu Anca - Pentru
- Constantinescu Viorel - Pentru
- Corlățean Titus - Euroobservator
- Coșea Dumitru Gheorghe Mircea - Euroobservator
- Crăciunescu Grigore - Absent
- Crețu Gabriela - Euroobservator
- Cutean Vasile Emilian - Pentru
- Dan Iosif - Pentru
- Diaconescu Marin - Nu votează
- Diaconescu Renică - Absent
- Dida Corneliu Ioan - Pentru
- Dobre Traian - Pentru
- Dorneanu Valer - Pentru
- Dragomir Dumitru - Nu votează
- Dragomir Gheorghe - Pentru
- Drăguș Radu-Cătălin - Absent
- Drețcanu Doina Micșunica - Pentru
- Dumitrescu Cristian Sorin - Euroobservator
- Dumitrescu Liana - Absentă
- Dumitrescu Zamfir - Absent
- Dumitriu Dragoș Petre - Nu votează
- Dumitriu Mihai - Pentru
- Dumitru Ion - Pentru
- Dușa Mircea - Pentru
- Duțu Stelian - Pentru
- Erdei-Dolóczki István - Pentru
- Eserghep Gelil - Absent
- Faina Constantin - Pentru
- Fârșirotu Vladimir Mircea - Nu votează
- Fenechiu Relu - Pentru
- Firczak Gheorghe - Pentru
- Florea Damian - Pentru
- Fotopolos Sotiris - Absent
- Frâncu Emilian Valentin - Pentru
- Furo Iuliu Ioan - Nu votează
- Gabor Gheorghe - Pentru
- Ganț Ovidiu Victor - Euroobservator
- Găleteanu Monalisa - Pentru
- Georgescu Filip - Absent
- Gerea Andrei Dominic - Absent
- Gheorghe Valeriu - Pentru
- Gheorghiof Titu Nicolae - Pentru
- Ghiorghioni Ionesie - Pentru
- Ghișe Ioan - Pentru
- Giurgiu Mircia - Pentru
- Glăvan Ștefan - Pentru
- Godja Petru - Absent
- Gonțea Ion - Pentru
- Grigore Dan - Absent
- Grosaru Mircea - Pentru
- Gubandru Aurel - Pentru
- Gușă Cozmin Horea - Absent
- Gvozdenovici Slavomir - Pentru
- Hanganu Romeo Octavian - Absent
- Helivig Eduard Raul - Delegație
- Hoban Ioan - Absent
- Hogea Vlad Gabriel - Euroobservator
- Hoinaru Marian - Absent
- Hrebenciuc Viorel - Pentru
- Iacob Ridzi Monica Maria - Euroobservator
- Iancu Iulian - Pentru
- Ibram Iusein - Pentru
- Ifrim Mircea - Nu votează
- Igaș Traian Constantin - Pentru
- Ignat Miron - Pentru
- Iliescu Valentin Adrian - Pentru
- Ionescu Daniel - Pentru
- Iordache Florin - Pentru
- Iordache Grațiela Denisa - Pentru
- Iriza Marius - Nu votează
- Iustian Mircea Teodor - Absent
- Jipa Florina Ruxandra - Nu votează
- Kelemen Attila Béla Ladislau - Euroobservator
- Kelemen Hunor - Pentru
- Kerekes Károly - Pentru
- Király Andrei-Gheorghe - Pentru
- Kónya-Hamar Sándor - Euroobservator
- Kovacs Attila - Pentru
- Lakatos Petru - Pentru
- Lambrino Radu - Absent
- Lari-Iorga Leonida - Absentă
- Lificiu Petru - Pentru
- Liga Dănuț - Pentru
- Longher Ghervazen - Pentru
- Luchian Ion - Absent
- Macaleți Costică - Pentru
- Magheru Paul - Nu votează
- Man Mircea - Pentru
- Manda Iulian Claudiu - Pentru
- Manolescu Oana - Absentă
- Manta Pantelimon - Pentru
- Marian Dan Mihai - Absent
- Marin Constantin - Pentru
- Marinescu Marian-Jean - Euroobservator
- Martin Eduard-Stelian - Absent
- Márton Árpád-Francisc - Pentru
- Máté András-Levente - Pentru
- Matei Cătălin Lucian - Pentru
- Mazăre Alexandru - Pentru
- Mătușa Tudor - Nu votează
- Mălaimare Mihai Adrian - Pentru
- Mănăstireanu Vladimir Alexandru - Pentru
- Mănescu Rareș Șerban - Absent
- Mărculeț Petrescu Mira Anca Victoria - Nu votează
- Meir Nati - Absent
- Merce Ilie - Nu votează
- Merka Adrian-Miroslav - Pentru
- Micula Cătălin - Absent
- Mihalache Sorin Dan - Euroobservator
- Mihei Andrian-Sirojea - Pentru
- Mircea Costache - Nu votează
- Mircovici Niculae - Absent
- Mironescu Laurențiu - Pentru
- Miroșeanu Liviu Alexandru - Pentru
- Mitrea Manuela - Pentru
- Mitrea Miron Tudor - Pentru
- Miuțescu Gheorghe Adrian - Pentru
- Mînzînă Ion - Nu votează
- Mocanu Alexandru - Pentru
- Mocanu Vasile - Pentru
- Mocănescu Coloros Dan Constantin - Pentru
- Mocioalcă Ion - Pentru
- Mohora Tudor - Pentru
- Moisoiu Adrian - Nu votează
- Moldovan Emil Radu - Delegație
- Momanu Corneliu - Pentru
- Motreanu Dan Ștefan - Pentru
- Movilă Petru - Pentru
- Munteanu Ioan - Pentru
- Muscă Monica Octavia - Absentă
- Mușetescu Tiberiu-Ovidiu - Absent
- Nassar Rodica - Pentru
- Năstase Adrian - Absent
- Nechita Aurel - Pentru
- Nedelcu Gabriela - Pentru
- Nica Dan - Pentru
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen Guvern
- Nicolicea Eugen - Pentru
- Nicula Vasile Cosmin - Pentru
- Niculescu-Duvăz Bogdan Nicolae - Absent
- Nistoran Dorin-Liviu - Absent
- Niță Constantin - Pentru
- Nițulescu Teodor - Absent
- Nosa Iuliu - Pentru
- Oancea Viorel - Pentru
- Olarean Aurel - Pentru
- Oltean Ioan - Pentru
- Olteanu Bogdan - Pentru
- Oprea Gabriel - Pentru
- Ovidenie Costel - Pentru
- Palăr Ionel - Delegație
- Pambuccian Varujan - Pentru
- Pardău Dumitru - Pentru
- Pascu Bogdan - Absent
- Pașcu Ioan Mircea - Euroobservator
- Pavelescu Aurelian - Absent
- Paveliu Marian Sorin - Absent
- Păun Nicolae - Absent
- Petrea Constantin - Pentru
- Plumb Rovana - Pentru
- Podgorean Radu - Euroobservator
- Ponta Victor-Viorel - Pentru
- Pop Claudiu Adrian - Pentru
- Popa Cornel - Absent
- Popa Daniela - Delegație
- Popa Nicolae - Pentru
- Popeangă Petre - Euroobservator
- Popescu Dan Ioan - Absent
- Popescu Florin Aurelian - Pentru
- Popescu Ionica Constanța - Absentă
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton - Guvern
- Popp Cosmin Gabriel - Pentru
- Preda Cezar Florin - Delegație
- Preda Ion - Absent
- Pruteanu Vasile - Pentru
- Puchianu Ioan Dumitru - Pentru
- Pupeză Viorel - Pentru
- Purceld Octavian-Mircea - Nu votează
- Pușcaș Vasile - Delegație
- Pușcă Mircea Valer - Pentru
- Puzdrea Dumitru - Pentru
- Racoceanu Viorel - Absent
- Radan Mihai - Absent
- Raicu Romeo Marius - Delegație
- Rădulescu Cristian - Pentru
- Rogin Marius - Pentru
- Romanescu Marcel Laurențiu - Pentru
- Rus Ioan Aurel - Nu votează
- Rusu Mihaela Adriana - Pentru
- Rușanu Dan Radu - Pentru
- Sanda Victor - Pentru
- Sandu-Capră Mihai - Pentru
- Sandu Gabriel - Absent
- Sasu Ion - Pentru
- Săniuță Marian Florin - Pentru
- Săpunaru Nini - Pentru
- Sârb Gheorghe - Pentru
- Sârbu Daciana Octavia - Euroobservator
- Sârbu Marian - Absent
- Sârbu Mugurel Liviu - Absent
- Scutaru Adrian George - Pentru
- Semcu Adrian Emanuil - Pentru
- Seres Dénes - Pentru
- Severin Adrian - Euroobservator
- Silaghi Ovidiu Ioan - Euroobservator
- Sirețeanu Mihail - Pentru
- Sóki Béla - Pentru
- Soporan Vasile Filip - Pentru
- Stan Ioan - Pentru
- Stan Ion - Pentru
- Stanciu Anghel - Pentru
- Stativă Irinel Ioan - Pentru
- Stănescu Cristian - Nu votează
- Stănescu Mircea - Absent
- Stănișoară Mihai - Pentru
- Stoica Ion - Pentru
- Străchinaru Petre - Pentru
- Strungă Emil - Absent
- Székely Levente Csaba - Pentru
- Știrbeț Cornel - Pentru
- Știrbu Monica-Mihaela - Pentru
- Știreanu Octavian - Absent
- Știucă Alecsandru - Absent
- Tabără Valeriu - Pentru
- Tamás Sándor - Absent
- Tămagă Constantin - Pentru
- Tănăsescu Mihai Nicolae - Pentru
- Tărniceru Petru - Pentru
- Teodorescu George Alin - Absent
- Timar Liviu - Pentru
- Timiș Ioan - Pentru
- Todoran Pavel - Pentru
- Toma Florentina Marilena - Pentru
- Toma Horia-Victor - Pentru
- Toró Tiberiu - Pentru
- Tudor Constantin - Absent
- Tudor Marcu - Delegație
- Tudose Mihai - Pentru
- Turcan Raluca - Absentă
- Țundrea Ioan - Absent
- Uioreanu Horea Dorin - Pentru
- Ujeniuc Dragoș - Pentru
- Ungureanu Petre - Absent
- Ungureanu Valeriu Alexandru - Pentru
- Ursărescu Dorinel - Pentru
- Vainer Aurel - Absent
- Varga Attila - Pentru
- Vasile Aurelia - Pentru
- Vasilescu Lia Olguța - Nu votează
- Vălean Adina Ioana - Euroobservator
- Văsioiu Horia - Pentru
- Vâlcov-Șandru Marcela Lavinia - Absentă
- Vlase Petru Gabriel - Pentru
- Vlădoiu Aurel - Pentru
- Voicu Cătălin - Pentru
- Voicu Mihai Alexandru - Guvern
- Voinea Florea - Pentru
- Zaharia Claudius Mihail - Pentru
- Zamfir Gabriel Sorin - Absent
- Zamfirescu Dan Dumitru - Nu votează
- Zegrean Augustin - Pentru
- Zgonea Valeriu Ștefan - Pentru

Domnule președinte, am rugămintea să mai citesc încă o dată lista.

- Anastase Roberta Alma - Euroobservator
- Antal István - Pentru
- Antonescu George Crin Laurențiu - Absent
- Bărbulețiu Tiberiu - Euroobservator
- Becsek-Garda Dezso-Kalman - Absent
- Becșenescu Dumitru - Euroobservator
- Boagiu Anca-Daniela - Guvern
- Boeriu Valeriu-Victor - Absent
- Borbely Laszlo - Guvern
- Ciocâlteu Alexandru - Pentru
- Ciucă Liviu Bogdan - Absent
- Cliveti Minodora - Delegație
- Corlățean Titus - Euroobservator
- Coșea Dumitru Gheorghe Mircea - Euroobservator
- Crăciunescu Grigore - Pentru
- Crețu Gabriela - Euroobservator
- Diaconescu Renică - Absent
- Drăguș Radu-Cătălin - Pentru
- Dumitrescu Cristian Sorin - Euroobservator
- Dumitrescu Liana - Pentru
- Eserghep Gelil - Nu votează
- Fotopolos Sotiris - Absent
- Ganț Ovidiu Victor - Euroobservator
- Georgescu Filip - Absent
- Gerea Andrei Dominic - Pentru
- Godja Petru - Absent
- Grigore Dan - Absent
- Gușă Cozmin Horea - Absent
- Hanganu Romeo Octavian - Absent
- Hellvig Eduard Raul - Delegație
- Hoban Ioan - Absent
- Hogea Vlad Gabriel - Euroobservator
- Hoinaru Marian - Absent
- Iacob-Ridzi Monica-Maria - Euroobservator
- Iancu Iulian - Pentru
- Kelemen Attila Bela Ladislau - Euroobservator
- Kónya-Hamar Sandor - Euroobservator
- Lambrino Radu - Absent
- Luchian Ion - Pentru
- Manolescu Oana - Pentru
- Marian Dan Mihai - Absent
- Marinescu Marian-Jean - Euroobservator
- Martin Eduard-Stelian - Absent
- Mănescu Rareș Șerban - Pentru
- Meir Nati - Absent
- Micula Cătălin - Absent
- Mihalache Sorin Dan - Euroobservator
- Mircovici Niculae - Absent
- Muscă Monica Octavia - Absentă
- Mușetescu Tiberiu-Ovidiu - Absent
- Năstase Adrian - Absent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen - Guvern
- Niculescu-Duvăz Bogdan Nicolae - Absent
- Nistoran Dorin-Liviu - Absent
- Nițulescu Teodor - Absent
- Palăr Ionel - Delegație
- Pascu Bogdan - Absent
- Pașcu Ioan Mircea - Euroobservator
- Pavelescu Aurelian - Absent
- Paveliu Marian Sorin - Absent
- Păun Nicolae - Pentru
- Podgorean Radu - Euroobservator
- Popa Cornel - Absent
- Popa Daniela - Delegație
- Popescu Dan Ioan - Absent
- Popescu Ionica Constanța - Absentă
- Popescu-Tăriceanu Călin - Guvern
- Preda Ion - Absent
- Pușcaș Vasile - Delegație
- Racoceanu Viorel - Pentru
- Radan Mihai - Absent
- Raicu Romeo Marius - Delegație
- Sandu Gabriel - Absent
- Sârbu Daciana Octavia - Euroobservator
- Sârbu Marian - Absent
- Sârbu Mugurel Liviu - Absent
- Severin Adrian - Euroobservator
- Silaghi Ovidiu Ioan - Euroobservator
- Stănescu Mircea - Absent
- Strungă Emil - Absent
- Știreanu Octavian - Absent
- Știucă Alecsandru - Absent
- Tamás Sándor - Absent
- Teodorescu George Alin - Absent
- Tudor Constantin - Absent
- Turcan Raluca - Absentă
- Țundrea Ioan - Absent
- Ungureanu Petre - Absent
- Vainer Aurel - Absent
- Vălean Adina Ioana - Euroobservator
- Vâlcov-Șandru Marcela Lavinia - Absentă
- Voicu Mihai Alexandru - Guvern
- Zamfir Gabriel Sorin - Absent

(Domnii deputați care au intrat în sală după terminarea apelului nominal, și-au înregistrat prezența la secretariatul de ședință.)

Domnul Puskás Valentin Zoltán:

Pentru Senat:

- Antonie Ștefan - Mihail - Delegație
- Apostol Neculai - Pentru
- Arcaș Viorel - Pentru
- Ardelean Aurel - Nu votează
- Arion Viorel - Pentru
- Athanasiu Alexandru - Euroobservator
- Basgan Ion - Absent
- Berceanu Radu Mircea - Guvern
- Blaga Vasile - Guvern
- Bobeș Marin - Absent
- Cazacu Cornelia - Absentă
- Câmpeanu Radu - Anton - Pentru
- Cârlan Dan - Pentru
- Chelaru Ioan - Absent
- Cinteză Mircea - Absent
- Ciornei Silvia - Euroobservator
- Cioroianu Adrian - Euroobservator
- Cismaru Ivan - Delegație
- Copos Gheorghe - Absent
- Corodan Ioan - Nu votează
- Cozmâncă Octav - Absent
- Crețu Corina - Euroobservator
- Crețu Ovidiu Teodor - Absent
- Cucuian Cristian - Absent
- Cutaș George Sabin - Absent
- Daea Petre - Absent
- David Cristian - Guvern
- David Gheorghe - Pentru
- Diaconescu Cristian - Delegație
- Dina Carol - Nu votează
- Dinescu Valentin - Nu votează
- Dîncu Vasile - Euroobservator
- Duca Viorel Senior - Euroobservator
- Dumitrescu Ion Mihai - Pentru
- Dumitrescu Gheorghe Viorel - Nu votează
- Dumitru Constantin - Absent
- Eckstein Kovacs Peter - Delegație
- Fekete Szabó Andras Levente - Pentru
- Filipescu Teodor - Absent
- Florescu Ion - Pentru
- Flutur Gheorghe - Guvern
- Frunda György - Absent
- Funar Gheorghe - Nu votează
- Găucan Constantin - Nu votează
- Geoană Mircea Dan - Absent
- Georgescu Radu Cristian - Absent
- Gheorghe Constantin - Absent
- Hașotti Puiu - Pentru
- Ilașcu Ilie - Delegație
- Iliescu Ion - Pentru
- Ilușcă Daniel - Delegație
- Ion Vasile - Absent
- Iorga Nicolae - Delegație
- Iorgovan Antonie - Absent
- Ioțcu Nicolae Petru - Pentru
- Ivănescu Paula Maria - Absent
- Jurcan Dorel - Absent
- Loghin Irina - Nu votează
- Lupoi Mihail - Delegație
- Mardare Radu Cătălin - Absent
- Marinescu Marius - Pentru
- Markó Bela - Guvern
- Meleșcanu Teodor Viorel - Pentru
- Mereuță Mircea - Delegație
- Mihăescu Eugen - Euroobservator
- Mihăilescu Petru Șerban - Pentru
- Moisuc Viorica Georgeta Pompilia - Nu votează
- Moraru Ion - Absent
- Morțun Alexandru Ioan - Euroobservator
- Neagoe Otilian - Delegație
- Neagu Nicolae - Pentru
- Nemeth Csaba - Pentru
- Nicolae Șerban - Absent
- Nicolai Norica - Delegație
- Novolan Traian - Absent
- Onaca Dorel-Constantin - Absent
- Oprea Mario-Ovidiu - Pentru
- Oprescu Sorin Mircea - Absent
- Pascu Corneliu - Absent
- Păcuraru Nicolae Paul Anton - Pentru
- Păunescu Adrian - Absent
- Pereș Alexandru - Pentru
- Pete Ștefan - Delegație
- Petre Maria - Euroobservator
- Petrescu Ilie - Nu votează
- Popa Aron Dan - Pentru
- Popa Dan Gabriel - Pentru
- Popa Nicolae-Vlad - Euroobservator
- Popescu Dan Mircea - Pentru
- Popescu Ionel - Absent
- Popescu Irinel - Delegație
- Popescu Mihail - Pentru
- Prodan Tiberiu Aurelian - Pentru
- Puskás Valentin Zoltán - Pentru
- Rădoi Ion - Delegație
- Rădoi Ovidiu - Absent
- Rădulescu Cristache - Absent
- Roibu Aristide - Pentru
- Sabău Dan - Delegație
- Sârbu Ilie - Pentru
- Silistru Doina - Pentru
- Simionescu Aurel Gabriel - Pentru
- Sogor Csaba - Delegație
- Solcanu Ion - Absent
- Stan Petru - Nu votează
- Stănoiu Mihaela Rodica - Absent
- Stoica Ilie - Pentru
- Strătilă Șerban-Cezar - Pentru
- Stroe Radu - Guvern
- Szabó Karoly Ferenc - Absent
- Șerbănescu Verginia - Absent
- Șerbu Gheorghe Vergil - Absent
- Șereș Ioan-Codruț - Guvern
- Ștefan Viorel - Delegație
- Șter Sever - Pentru
- Talpeș Ioan - Delegație
- Tănăsescu Claudiu - Nu votează
- Tărăcilă Doru Ioan - Absent
- Terinte Radu - Pentru
- Theodorescu Emil Răzvan - Pentru
- Tîlvăr Angel - Absent
- Toma Ion - Delegație
- Tomoioagă Liliana - Pentru
- Tudor Corneliu Vadim - Nu votează
- Țâbuleac Mihai - Pentru
- Țicău Adriana Silvia - Euroobservator
- Țîrle Radu - Euroobservator
- Ungheanu Mihai - Nu votează
- Ungureanu Vasile Ioan Dănuț - Absent
- Vasilescu Gavrilă - Pentru
- Văcăroiu Nicolae - Delegație
- Vărgău Ion - Absent
- Vedinaș Verginia - Delegație
- Verestóy Attila - Delegație
- Voiculescu Dan - Pentru
- Vosganian Varujan - Absent
- Vraciu Jan - Pentru
- Onaca Dorel-Constantin - Pentru

Mulțumesc.

(Domnii senatori care au intrat în sală după terminarea apelului nominal, și-au înregistrat prezența la secretariatul de ședință.)

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc, domnule secretar, vă rog să centralizați rezultatele votului.

Până la numărarea votului, conform Regulamentului, art.15 alin. (2) și (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-au depus la secretariatul general al Camerei Deputaților, în vederea exercitării de către deputați a dreptului de sesizare a Curții Constituționale, următoarele legi: Legea pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 46/2006 cu privire la retificarea bugetului de stat pe anul 2006, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2006 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2006, Legea pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 42/2006 cu privire la rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2006.

Așteptăm rezultatele votului. Domnule Popescu, rezultatele votului de la Camera Deputaților.

Voturi pentru, valabil exprimate: 244.

Voturi anulate: nu există.

Voturi împotrivă: nu există.

Ceilalți senatori și deputați nu au fost prezenți.

Întrucât s-a votat în cvorum legal și s-a întrunit majoritatea prevăzută de lege a celor prezenți, îl declarăm pe candidatul propus drept membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Îl rog pe domnul Țârău Virgiliu să depună jurământul.

Domnul Virgiliu Leon Țârău:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor deputați și senatori,

Eu, Țârău Virgiliu Leon, membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, jur să respect Constituția și legile țării, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să-mi îndeplinesc cu conștiinciozitate, onoare și fără părtinire îndatoririle ce-mi revin în calitate de membru al Colegiului Consiliului.

Jur să păstrez secretul informațiilor care privesc siguranța națională, atât pe perioada exercitării mandatului, cât și după încetarea acestuia.

Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc.

Sunteți membru cu drepturi depline al acestui consiliu. Parlamentul va veghea asupra activității dumneavoastră.

Cu aceasta, declar închisă ședința de astăzi dimineață a plenului celor două Camere.

 

Pauză între orele 14,10 - 15,45

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 16 iulie 2020, 21:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro