Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2006 > 31-10-2006

Ședința Camerei Deputaților din 31 octombrie 2006

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.37 Florin Iordache - declarație politică intitulată "Cruciada dintre PNL și PD";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Florin Iordache:

"Cruciada dintre PNL și PD"

Conflictul inerent dintre PNL și PD a început să ia amploare și se accentuează sub ochii noștri pe zi ce trece.

Desemnat ca și candidat oficial pentru portofoliul de comisar european, Varujan Vosganian a dat-o în bară, cum ar spune unii oameni politici importanți, și a adus o pată neagră României, chiar cu puțin timp înainte de aderarea României la Uniunea Europeană.

Se pare că, anterior prezentării sale în fața Comisiei Europene, domnul Varujan Vosganian a făcut unele declarații care nu au fost tocmai pe placul celor din Comisia Europeană. Printre gafele impardonabile se numără, în principal, cea prin care domnul Vosganian a declarat că va fi reprezentantul fidel al politicii PNL, uitând de fapt mobilul pentru care domnia sa era trimis acolo, și anume să reprezinte interesele unei țări și nu ale unui simplu partid. Mai mult decât atât, domnia sa nu a ezitat nici o clipă să amintească eforturile făcute de PNL în procesul de aderare, veste care nu a bucurat foarte mult urechile auditoriilor de la Bruxelles.

În ciuda greșelilor făcute, domnul Varujan Vosganian "s-a bucurat" peste măsură de sprijinul președintelui Băsescu, care nu a ezitat nici o clipă sa afirme că "desemnarea lui Vosganian a fost un eșec." Eu aș îndrăzni să afirm că toată această mascaradă nu este altceva decât vina domnului președinte, mai ales că acum încearcă să pozeze în postura de victimă în fața electoratului, pentru faptul că el nu a fost consultat în această nominalizare și că acesta este motivul pentru care totul s-a soldat cu un mare eșec. Mă întreb, oare dacă domnia sa era consultat la masa rotundă, care ar fi fost opinia sa sau, mai bine zis, ce argument ar fi avut împotriva lui Varujan Vosganian? Cred că ar trebui să renunțe odată pentru totdeauna la aceste episoade de momente tragice care nu fac altceva decât să adâncească și mai mult abisul deschis între încrederea cetățenilor în spusele domniei sale și lacrimile care curg șiroaie ori de câte ori simte cum pământul îi fuge de sub picioare.

Domnul președinte Băsescu ar trebui să se gândească de două ori înainte de a arunca cu pietre în propria armată, cu care a ieșit învingător în războiul purtat în 2004, pentru că odată rămas singur în cetate s-ar putea să fie pasibil de a pierde și o simplă bătălie, și nu numai războiul.